Modlitwa - Różaniec bez różańca?
woroniecka - 2013-01-06, 22:56 Temat postu: Różaniec bez różańca? Szukałam na to odpowiedzi ale nie umiem znaleźć!
O 15 chciałabym zmawiać koronkę, ale nie mam możliwości wyciągnięcia o tej godzinie różańca i pomodlenia się, bo jestem wtedy w pracy. Czy Koronka do Miłosierdzia Bożego zmówiona w "głowie" (czy jak inni wolą - w sercu) byłaby uznana jak taka na rożańcu?
Dzięki!
Iwona19 - 2013-01-06, 23:04
Myślę, że można. Mogłabym kogoś zapytać jeśli chcesz.
15 godzina jest taka ogólna, ale przecież jeśli nie masz możliwość pomodlić się o innej godzinie to też możesz.
Świat potrzebuje miłosierdzia w każdej godzinie
Anowi - 2013-01-07, 00:09
u mnie w pracy gdy ktoś musi zadzwonić do rodziny idzie w ustronne miejsce gdzie nikt go nie widzi i nie słyszy
nesto - 2013-01-07, 09:01
Co myślicie o tekstach "koronki"?
Czy mają one sens?
wiesia - 2013-01-07, 17:54
Za "moich czasów" w pracy trzeba było pracować.Nawet za biurkiem /z bardzo niewygodnymi krzesłami/. Nie wiedziałam,że obecnie w pracy odmawia się koronki.
To zakrawa na jakieś kpiny.No chyba że pracujesz w biurze parafialnym
Anonymous - 2013-01-07, 19:37
nesto napisał/a: | Co myślicie o tekstach "koronki"?
Czy mają one sens? | To nie ma nic wspólnego z Bogiem, raczej z czarami religijnymi bo religie używają takich fetyszy jak różaniec, krzyżyk czy obrazek lub machanie przed sobą w kształcie krzyża.
Obj. 18:23
23. I nie zabłyśnie już w tobie blask świecy, i nie usłyszy się w tobie głosu oblubieńca ani oblubienicy; gdyż kupcy twoi byli wielmożami ziemi, gdyż czarami twymi dały się zwieść wszystkie narody.
(BW)
Cytat: | Fetysz – bożyszcze w religiach pierwotnych.
Uważany za wcielenie bóstwa przedmiot naturalny (np. kamień, drzewo, zwierzę, strumień) lub wytworzony (np. figurka, bransoleta, wisiorek). Fetyszowi przypisywano magiczną moc, z tego powodu otaczany był religijną czcią, mającą zjednać ludziom jego przychylność.http://pl.wikipedia.org/wiki/Fetysz |
Prawdziwi chrześcijanie nie zajmują się takimi fetyszami jak różaniec ani takimi czarami.
woroniecka - 2013-01-07, 20:56
Ale głupoty pleciesz. Ja nie czczę różańca bo jest wcieleniem Matki Boskiej czy Boga, do czego nawiązuję, podczas Egzorcyzmów Annalise Michel, diabeł, zmuszony przez Matkę Boską, wyznał pare prawd dot. naszego świata, np. że aborcja niezależnie od którego tygodnia jest morderstwem, że trzeba się więcej modlić na różańcu oraz do Aniołów etc. Polecam oryginalne nagrania na YouTube
(............................). Zwieść możesz osób z małą wiedzą, chwiejnych. Lucyfer sam w sobie na tym bazuje, na ludzkich słabościach, i próbuje je wykorzystać.
woroniecka, bardzo proszę większą kulturę.Anna01
Anonymous - 2013-01-07, 21:54
woroniecka napisał/a: | Ale głupoty pleciesz. Ja nie czczę różańca bo jest wcieleniem Matki Boskiej czy Boga, do czego nawiązuję, podczas Egzorcyzmów Annalise Michel, diabeł, zmuszony przez Matkę Boską, wyznał pare prawd dot. naszego świata, np. że aborcja niezależnie od którego tygodnia jest morderstwem, że trzeba się więcej modlić na różańcu oraz do Aniołów etc. Polecam oryginalne nagrania na YouTube
Nick masz adekwatny do tego co bredzisz. Zwieść możesz osób z małą wiedzą, chwiejnych. Lucyfer sam w sobie na tym bazuje, na ludzkich słabościach, i próbuje je wykorzystać. | Jeżeli ty uważasz że diabeł ci prawdy objawił to ja się tobie nie dziwię że posługujesz się różańcem. Diabeł lubi ten różaniec, możesz go czcić jak chcesz ale to niema nic wspólnego z Bogiem a ma dużo wspólnego z diabłem co sama przyznajesz.
woroniecka - 2013-01-07, 21:58
Posłuchaj nagrań z egzorcyzmów, i w jakim kontekście to było objawione: http://www.youtube.com/watch?v=blLJk3PqHl4 (tu masz cz.1, jest ich 10 łącznie)
Iwona19 - 2013-01-07, 22:24
nesto napisał/a: | Co myślicie o tekstach "koronki"?
Czy mają one sens? |
oczywiście
Anonymous - 2013-01-07, 22:52
Nie słucham objawień szatańskich bo szkoda na to czasu. Jeżeli ciebie interesuje to co szatan objawia jako "prawdy" to już twój problem.
woroniecka - 2013-01-07, 23:14
Gdybyś posłuchał, to wiedziałbyś, że mimo, że Szatan przemawia, to w pewnych momentach jest zmuszany przez Matkę Boską do powiedzenia prawdy
Anna01 - 2013-01-07, 23:45
woroniecka napisał/a: | Gdybyś posłuchał, to wiedziałbyś, że mimo, że Szatan przemawia, to w pewnych momentach jest zmuszany przez Matkę Boską do powiedzenia prawdy |
A skąd to wiesz ?
Sądzę, że gdyby Matka Boska miała taką moc i taki wpływ, to by można było wielu nieszczęściom zapobiec np. wspomnianym przez Ciebie aborcjom.
Módl się do Boga, on nie potrzebuje żadnych koronek, żadnych różańców.
Bóg potrzebuje Ciebie i Twojej szczerej rozmowy z Nim.
woroniecka - 2013-01-08, 00:02
Robię tak, ale nie zapominajmy o modlitwach chwalebnych, które czczą Boga.
Pamiętaj, że szatan jest Panem tego świata, i Matka Boska nie jest od zapobiegania aborcjom, każdy ma własny wybór i własne życie. Argumentowanie, że "skoro Bóg istnieje, to czemu tyle wojen jest na świecie" to odpowiedź: szatan jest panem tego świata
Iwona19 - 2013-01-08, 08:30
tu się zgodzę z Woroniecką
|
|
|