Modlitwa - Czy modlitwa ma moc?
Queza - 2020-04-15, 17:38
Ja się myślę jeszcze pomodlić w tej sprawie. Tak przez kilka dni.
amiko - 2020-04-15, 17:41
Queza napisał/a: | Ja się myślę jeszcze pomodlić w tej sprawie. Tak przez kilka dni. |
Teraz każda modlitwa w tej sprawie jest na wagę złota.
Bobo - 2020-04-15, 20:08
Queza napisał/a: | Ja się myślę jeszcze pomodlić w tej sprawie. Tak przez kilka dni. |
Teraz takie modlitwy są bez sensu.
Dlaczego modlisz się dopiero teraz kiedy tysiące ludzi umarło?
Przecież wiadomo, że pandemia kiedyś 'ucichnie'. Przypiszesz to swoim modlitwom?
Dlaczego nie modliłaś się, aby pandemia w ogóle nie wystąpiła?
Przecież Bóg wie o tym 'zanim go poprosicie'
Błądzisz w kwestii modlitwy i czemu ona służy...
A jak się coś dzieje pozytywnego z racji tego, że rząd i lekarze postanowili to i to... zapewne przypiszesz modlitwom.
Skoro prosisz Boga o ingerencję to... lekarze i premierzy ze swoimi zaleceniami nie są potrzebni.
To taka zwykła ściema, jaką uprawiają min. charyzmatycy (albo inne oszołomy).
Korn - 2020-04-15, 20:53
Bobo napisał/a: | Queza napisał/a: | Ja się myślę jeszcze pomodlić w tej sprawie. Tak przez kilka dni. |
Teraz takie modlitwy są bez sensu.
Dlaczego modlisz się dopiero teraz kiedy tysiące ludzi umarło?
Przecież wiadomo, że pandemia kiedyś 'ucichnie'. Przypiszesz to swoim modlitwom?
Dlaczego nie modliłaś się, aby pandemia w ogóle nie wystąpiła?
Przecież Bóg wie o tym 'zanim go poprosicie'
Błądzisz w kwestii modlitwy i czemu ona służy...
A jak się coś dzieje pozytywnego z racji tego, że rząd i lekarze postanowili to i to... zapewne przypiszesz modlitwom.
Skoro prosisz Boga o ingerencję to... lekarze i premierzy ze swoimi zaleceniami nie są potrzebni.
To taka zwykła ściema, jaką uprawiają min. charyzmatycy (albo inne oszołomy). |
Wygląda na to, że nie ma żadnej mocy. Wielu waszych gorliwie modliło się w obozach koncentracyjnych, a i tak wszyscy poszli do gazu.
Co jak co, ale wasi najlepiej wzywali imienia Jehowy, a i tak poszli do gazu.
Queza - 2020-04-15, 21:03
Bobo napisał/a: | Teraz takie modlitwy są bez sensu. |
Nie prawda.
Bobo napisał/a: | Dlaczego modlisz się dopiero teraz kiedy tysiące ludzi umarło? |
Bo dopiero teraz czuję, że wysłucha mnie Bóg Matka.
Bobo napisał/a: | Przecież wiadomo, że pandemia kiedyś 'ucichnie'. Przypiszesz to swoim modlitwom? |
Jeżeli wirus zniknie w ciągu dwóch tygodni to tak. To będzie dzięki modlitwom.
Bobo napisał/a: | Dlaczego nie modliłaś się, aby pandemia w ogóle nie wystąpiła?
Przecież Bóg wie o tym 'zanim go poprosicie' |
Bez sensu.
Bobo napisał/a: | Błądzisz w kwestii modlitwy i czemu ona służy... |
Ty błądzisz.
Bobo napisał/a: | A jak się coś dzieje pozytywnego z racji tego, że rząd i lekarze postanowili to i to... zapewne przypiszesz modlitwom. |
To niech się dzieje coś pozytywnego, bo narazie to nic takiego nie widać.
Bobo napisał/a: | Skoro prosisz Boga o ingerencję to... lekarze i premierzy ze swoimi zaleceniami nie są potrzebni.
To taka zwykła ściema, jaką uprawiają min. charyzmatycy (albo inne oszołomy). |
I to mówi niby wierzący człowiek. Wierzę w Boga, ale w człowieka i Jego pracę też wierzę.
RN - 2020-04-29, 15:27
Queza napisał/a: | Pomodliłam się dzisiaj (pierwszy raz) w sprawie koronawirusa. Zobaczymy czy coś to da, oby spadły liczby zachorowań. |
Minęło już dwa tygodnie od modlitwy.
Queza - 2020-04-29, 17:29
RN napisał/a: | Queza napisał/a: | Pomodliłam się dzisiaj (pierwszy raz) w sprawie koronawirusa. Zobaczymy czy coś to da, oby spadły liczby zachorowań. |
Minęło już dwa tygodnie od modlitwy. |
A Koronawirus dalej jest, dzisiaj to już 12640 przypadków w Polsce. Modliłam się przez siedem dni, ale to jak widać nie pomaga. Bynajmniej narazie.
RN - 2020-04-29, 17:38
Queza napisał/a: | .Modliłam się przez siedem dni, |
Modliłaś się w małej izdebce czy tam gdzie jest dwóch, trzech zebranych w imię Jezusa
Queza - 2020-04-29, 18:13
RN napisał/a: | Queza napisał/a: | .Modliłam się przez siedem dni, |
Modliłaś się w małej izdebce czy tam gdzie jest dwóch, trzech zebranych w imię Jezusa |
Modliłam się pod gołym niebem, wieczorami, gdy było już widać gwiazdę lub gwiazdy na niebie. Sama będąc.
RN - 2020-04-29, 18:16
Queza napisał/a: |
Modliłam się pod gołym niebem, wieczorami, gdy było już widać gwiazdę lub gwiazdy na niebie. Sama będąc. |
I tak było 7 razy
Queza - 2020-04-29, 18:17
Tak, przez siedem dni.
RN - 2020-04-29, 18:28
Queza napisał/a: | Tak, przez siedem dni. |
Niewątpliwie liczba 7 jest liczbą biblijną, ale biblijną liczbą jest również liczba 77.
Krystian - 2020-04-29, 18:58
RN napisał/a: | Niewątpliwie liczba 7 jest liczbą biblijną, ale biblijną liczbą jest również liczba 77. |
Biblia ma wiele symbolicznych liczb.
Związki wyznaniowe, co próbowali, te liczby wytłumaczyć, okazali się fałszywymi prorokami.
Do tego wyznaczają, na podstawie tych liczb, powtórne przyjście Pana Jezusa.
CK, wręcz stwierdziło, że Pan Jezus przyszedł, ale w sposób niewidzialny w 1914 jako król.
RN - 2020-04-29, 19:09
Krystian napisał/a: | RN napisał/a: | Niewątpliwie liczba 7 jest liczbą biblijną, ale biblijną liczbą jest również liczba 77. |
Biblia ma wiele symbolicznych liczb.
Związki wyznaniowe, co próbowali, te liczby wytłumaczyć, okazali się fałszywymi prorokami.
Do tego wyznaczają, na podstawie tych liczb, powtórne przyjście Pana Jezusa.
CK, wręcz stwierdziło, że Pan Jezus przyszedł, ale w sposób niewidzialny w 1914 jako król. |
Tutaj jest wyjaśnienie, jak oni to liczą.
https://www.jw.org/pl/bib...ctw-biblijnych/
Queza - 2020-04-29, 19:16
RN napisał/a: | Queza napisał/a: | Tak, przez siedem dni. |
Niewątpliwie liczba 7 jest liczbą biblijną, ale biblijną liczbą jest również liczba 77. |
Sugerujesz mi, że mam się jeszcze modlić 70 razy?
|
|
|