Kościoły ortodoksyjne - Niebiblijne nauki Rzymu
Yarpen Zirgin - 2011-06-16, 20:31
Bartek, ponawiam prośbę:
Zacytuj słowa Chrystusa, w których powiedział, że mamy porzucić Jego Kościół jeżeli spotkamy w nim ludzi, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego.
Berian - 2011-06-16, 20:34
Bobo napisał/a: | Problem w tym, że Ty cały czas myślisz, że to wciąż Jezusa Kościół. |
Wcześniej według mnie też jest o tym
Cytat: | Obj.18:16
A mówiąc: Biada, biada, miasto ono wielkie, które było obleczone w bisior, i w purpurę, i w szarłat, i uzłocone złotem, i kamieniem drogim, i perłami; gdyż w jednej godzinie zginęło tak wielkie bogactwo |
W ogóle cały ten rozdział.
bartek212701 - 2011-06-16, 20:36
Yarpen Zirgin, Cytat: | że mamy porzucić Jego Kościół | jeżeli to jest jego kościół,to ja jestem Karolem Darwinem i nie chce takiego Kościoła,wole spalić się w "piekle katolickim"
Yarpen Zirgin - 2011-06-16, 20:39
Bartek, dziękuję za jednoznaczne potwierdzenie, że NIE MASZ takiego fragmentu Pisma Świętego i sobie to wymyśliłeś.
Bobo - 2011-06-16, 20:45
Yarpen Zirgin napisał/a: | Zacytuj słowa Chrystusa, w których powiedział, że mamy porzucić Jego Kościół |
Yarpen... najpierw wymyślasz 'niemożliwe' a potem każesz to obalać
Bądź uczciwy w swoich wywodach. Opuścić Jezus kazał to miejsce, które 'mieni się' być chrześcijańskie ale nim nie jest.
Nie myśl, że jak Jezus założył kościół to znaczy, że bez względu na to, jak y on się nie zmutował to Jezus bezradnie będzie ten kościół popierał. Historia narodu wybranego (żydów) niczego Cię nie uczy? Był wybrany, owszem, ale... potem już Bóg przestał się nim posługiwać. Historia się powtarza. Tylko czy to ujrzysz?
Anowi - 2011-06-16, 23:19
Yarpen Zirgin napisał/a: | Bartek, ponawiam prośbę:
Zacytuj słowa Chrystusa, w których powiedział, że mamy porzucić Jego Kościół jeżeli spotkamy w nim ludzi, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego. |
coś mi się wydaje, że Ty Yarpenie odwrotnie stawiasz pytania -
powinno brzmieć - co nakazał Jezus uczynić tym ludziom, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego?
odpowiadam - z takimi nawet nie jadajcie
Anonymous - 2011-06-17, 00:37
Anowi napisał/a: | Yarpen Zirgin napisał/a: | Bartek, ponawiam prośbę:
Zacytuj słowa Chrystusa, w których powiedział, że mamy porzucić Jego Kościół jeżeli spotkamy w nim ludzi, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego. |
coś mi się wydaje, że Ty Yarpenie odwrotnie stawiasz pytania -
powinno brzmieć - co nakazał Jezus uczynić tym ludziom, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego?
odpowiadam - z takimi nawet nie jadajcie |
Powiada również:
2Co 6:16 "A co za zgoda kościoła Bożego z bałwanami? Albowiem wy jesteście kościołem Boga żywego, tak jako mówi Bóg: Będę mieszkał w nich i będę się przechadzał w nich, i będę Bogiem ich, a oni będą ludem moim.
2Co 6:17 Przetoż wynijdźcie z pośrodku ich i odłączcie się, mówi Pan, a nieczystego się nie dotykajcie, a Ja was przyjmę."
pozdrawiam
Jasior - 2011-06-17, 06:09
Yarpenie Zyrginie poczytaj http://www.historia.gildi...onywania-tortur
i zastanów się, czy Bóg był dumny z postępowania tej religii. (dlaczego wówczas powszechnej? ). Czy postępowanie tych ludzi przynosiło Jemu chwałę?
Nie odpowiadaj, tylko się zastanów.
Henryk - 2011-06-17, 06:14
Bobo napisał/a: | Nie myśl, że jak Jezus założył kościół to znaczy, że bez względu na to, jak y on się nie zmutował to Jezus bezradnie będzie ten kościół popierał. Historia narodu wybranego (żydów) niczego Cię nie uczy? Był wybrany, owszem, ale... potem już Bóg przestał się nim posługiwać. Historia się powtarza. Tylko czy to ujrzysz? |
Będąc Proboszczem, lub Biskupem (lub choćby mając stołek w rządzie IV RParafialnej) jak mogą „dojrzeć” oczywiste.
Z czego będą żyli?
Zostawić taki dobrobyt?
Na to rządca rzekł sam do siebie: Co ja pocznę, skoro mój pan pozbawia mię zarządu? Kopać nie mogę, żebrać się wstydzę." Luk 16:3 bt "
Dokąd tylko da się, będą wmawiać prostaczkom (parafianom), że ustanowił ich sam Bóg.
Że ta "sukcesja" ciągnie się od samego Piotra, który ma klucze od bramy Nieba i Piekła.
Bobo - 2011-06-17, 06:58
Anowi napisał/a: | powinno brzmieć - co nakazał Jezus uczynić tym ludziom, którzy grzeszą lub popełnią błędy w interpretacji Pisma Świętego? |
KK się nie 'oczyszcza' biblijnymi metodami. Tak jak kiedyś powoływanie się przez żydów na Jerozolimę, ołtarz, i inne świętości nic nie pomogło, i zostało to wszystko zburzone...
sewen - 2011-06-17, 08:35
Generalnie KK to kościół( jeśli można go tak nazwać) kłamstwa,który ściągnął na wiele krajów Boże przekleństwo wynikające z nieprzestrzegania 2 Przykazania.
Wykreślił je bowiem z Dekalogu.
Brzmi ono tak:
Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. (5) Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą. (6) A okazuję łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.
Skutki tegoż oszustwa są widoczne i dzisiaj ,gdyż kler nadal mami laików, a ci żyją w grzechu.
Są one następujące:
Mienili się mądrymi, a stali się głupi. (23) I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i płazy; (24) dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, (25) ponieważ zamienili Boga prawdziwego na fałszywego i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. (26) Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, (27) podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę. (28) A ponieważ nie uważali za wskazane uznać Boga, przeto wydał ich Bóg na pastwę niecnych zmysłów, aby czynili to, co nie przystoi; (29) są oni pełni wszelkiej nieprawości, złości, chciwości, nikczemności, pełni są również zazdrości, morderstwa, zwady, podstępu, podłości; (30) potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, wynalazcy złego, rodzicom nieposłuszni; (31) nierozumni, niestali, bez serca, bez litości; (32) oni, którzy znają orzeczenie Boże, że ci, którzy to czynią, winni są śmierci, nie tylko to czynią, ale jeszcze pochwalają tych, którzy to czynią.
Czy są jakieś argumenty mogące wytłumaczyć ten grzech?
Brak ,gdyż czynią to dla zysku z pełną premedytacją nie chcąc się nawrócić do Boga Żywego, odwracając się od bożków,które sami stworzyli.
Najgorsze jest to ,że tak postępując przywodzą "prostaczków"(laików)do życia w grzechu,posyłając ludzi do piekła
To wszystko nie są wymysły ,lecz prawda wynikająca ze Słowa Bożego.
Bobo - 2011-06-17, 08:45
No to Ci teraz Yarpen pokaże...
Jasior - 2011-06-17, 09:31
sewen napisał/a: | Czy są jakieś argumenty mogące wytłumaczyć ten grzech? |
Argumentów to nie ma ale na forum jest taki "odkręcacz kotów ogonem"
I on bez żadnych argumentów "udowodni" ci, że się mylisz.
bartek212701 - 2011-06-17, 12:51
Jasior, Cytat: | I on bez żadnych argumentów "udowodni" ci, że się mylisz. | da warna jak to on potrafi,nie umiesz argumentem,walnij kogoś w łeb,niekoniecznie słownie,czasami lepszy warn a to co u Yarpena widac,to osądzanie innych we własnej sprawie,brak obiektywizmu.
Anonymous - 2011-06-17, 14:51
Yarpen Zirgin napisał/a: | bartek212701 napisał/a: | Yarpen Zirgin, a Jezus powiedział,żeby odejść od takich ludzi i tak nie czynić więc ja posłucham Jego. |
Chętnie przeczytam ten fragment, w którym Jezus powiedział, że należy porzucić Jego Kościół jeżeli znajdą się w nim ludzie, którzy będą grzeszyć lub popełnią błędy w interpretacji Biblii. Możesz mi go zacytować? |
To jest manipulacja cudza wypowiedzią.
bartek , nie mówi o tym co sie mu sugeruje ,że powiedział .
Narzucanie swoich ;przekrętów; ,to brzydka wada.
|
|
|