To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

Pozostałe dyskusje - Czy istnieje tolerancja w t.zw. chrześcijaństwie ?

Andżelika_FS - 2017-03-03, 00:33

rol23 napisał/a:

Międlar walczy o zachowanie chrześcijaństwa w Europie:
https://www.youtube.com/w...=em-subs_digest
Brawo Jacku!

Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut. Ale tak, pan były ksiądz Międlar jest rzeczywiście w takim samym stopniu katolikiem, co brat rol23. Życzę wam, chłopaki, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Manna z nieba - 2017-03-03, 00:42

Andżelika_FS napisał/a:
Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut.

Przeraża mnie to jak i co mówi ten człowiek.

rol23 - 2017-03-03, 12:14

Manna z nieba napisał/a:
Andżelika_FS napisał/a:
Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut.

Przeraża mnie to jak i co mówi ten człowiek.

Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna. Oni się tym brzydzą.
A Międlar ma po prostu wrodzony talent do przemówień, więc z mediów nigdy nie zniknie.

Krystian - 2017-03-03, 19:39

rol23 napisał/a:
Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna.

Nie rozumiem pojęcia " Bóg, Honor I Ojczyzna.
Niemcy napadając na Polskę, mieli napisane na pasku "Bóg z nami"
Czyli walczyli za Boga i Ojczyznę.

Andżelika_FS - 2017-03-03, 23:16

Krystian napisał/a:
rol23 napisał/a:
Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna.

Widocznie hitlerowskie Niemcy miały na myśli innego Boga, inny honor i inną ojczyznę. Naprawdę Cię to dziwi? Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę.

ata333 - 2017-03-03, 23:36

Andżelika_FS napisał/a:
Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę.

Poczawszy od plemion Izraela ;)

Manna z nieba - 2017-03-04, 00:28

Andżelika_FS napisał/a:
Widocznie hitlerowskie Niemcy miały na myśli innego Boga, inny honor i inną ojczyznę. Naprawdę Cię to dziwi? Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę.

Amen Ostra Siostro :-)

rol23 - 2017-03-04, 09:11

Krystian napisał/a:
rol23 napisał/a:

Napisać może sobie każdy co chce.

Krystian - 2017-03-04, 21:32

Andżelika_FS napisał/a:
Naprawdę Cię to dziwi?

Dziwi mnie zrozumienie rola23.
Pod tym sztandarowym hasełkiem " Bóg, honor i ojczyzna" wielu wierzących ludzi nawzajem się mordowało - walcząc dla swojej ojczyzny.

Krystian - 2017-03-04, 21:38

rol23 napisał/a:

Ty lepiej odpowiedz, jeżeli czytałeś Biblię, gdzie jest ojczyzna Chrystian?

rol23 - 2017-03-05, 10:24

Krystian napisał/a:
rol23 napisał/a:

Ty lepiej odpowiedz, jeżeli czytałeś Biblię, gdzie jest ojczyzna Chrystian?

Bóg, honor, Ojczyzna oznacza symboliczne przywiązanie do wartości tradycyjnych. To Bóg przecież pomieszał języki ludziom.

tropiciel - 2018-02-10, 09:36

Najbardziej tragikomiczne jest, że ci, którzy tak wiele krzyczą o tolerancji sami tolerancyjni nie są. Kiedyś myślałem, że nietolerancyjni są tylko katoliccy i prawosławni fanatycy. Dzisiaj po wielu latach widzę, że fanatyków można spotkać w każdym ugrupowaniu religijnym. Są to ludzie, którzy wygłaszają często mowy o tolerancji, a przejawiają skrajnie nietolerancyjną postawę.

RM - 2018-02-10, 13:39

Tropicielu,
Ty swoja postawą i retoryką definiujesz nietolerancję i fanatyczny radykalizm. Jak to mówią; lekarzu ulecz się sam.

tropiciel - 2018-02-10, 15:24

jedynie w twoim mniemaniu, bo nie przytakuję na to co piszesz ! W moim przekonaniu, rzecz ma się akurat odwrotnie. Przyglądnąłeś się kiedyś dobrze samemu sobie ?