Pozostałe dyskusje - Czy istnieje tolerancja w t.zw. chrześcijaństwie ?
Andżelika_FS - 2017-03-03, 00:33
Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut. Ale tak, pan były ksiądz Międlar jest rzeczywiście w takim samym stopniu katolikiem, co brat rol23. Życzę wam, chłopaki, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Manna z nieba - 2017-03-03, 00:42
Andżelika_FS napisał/a: | Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut. |
Przeraża mnie to jak i co mówi ten człowiek.
rol23 - 2017-03-03, 12:14
Manna z nieba napisał/a: | Andżelika_FS napisał/a: | Międlar to już tylko walczy o swoje medialne 5 minut. |
Przeraża mnie to jak i co mówi ten człowiek. |
Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna. Oni się tym brzydzą.
A Międlar ma po prostu wrodzony talent do przemówień, więc z mediów nigdy nie zniknie.
Krystian - 2017-03-03, 19:39
rol23 napisał/a: | Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna. |
Nie rozumiem pojęcia " Bóg, Honor I Ojczyzna.
Niemcy napadając na Polskę, mieli napisane na pasku "Bóg z nami"
Czyli walczyli za Boga i Ojczyznę.
Andżelika_FS - 2017-03-03, 23:16
Krystian napisał/a: | rol23 napisał/a: | Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna. |
Czyli walczyli za Boga i Ojczyznę. |
Widocznie hitlerowskie Niemcy miały na myśli innego Boga, inny honor i inną ojczyznę. Naprawdę Cię to dziwi? Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę.
ata333 - 2017-03-03, 23:36
Andżelika_FS napisał/a: | Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę. |
Poczawszy od plemion Izraela ;)
Manna z nieba - 2017-03-04, 00:28
Andżelika_FS napisał/a: | Widocznie hitlerowskie Niemcy miały na myśli innego Boga, inny honor i inną ojczyznę. Naprawdę Cię to dziwi? Dla mnie jest oczywiste od lat, że każdy tworzy własny naród, własny honor i własnego Boga. Zwykle tylko po to, żeby zabijać takich, którzy mają innego Boga, inny honor albo inną ojczyznę. |
Amen Ostra Siostro
rol23 - 2017-03-04, 09:11
Krystian napisał/a: | rol23 napisał/a: | Lewicowców, feministów zawsze przerażały takie wartości jak Bóg, honor i Ojczyzna. |
Czyli walczyli za Boga i Ojczyznę. |
Napisać może sobie każdy co chce.
Krystian - 2017-03-04, 21:32
Andżelika_FS napisał/a: | Naprawdę Cię to dziwi? |
Dziwi mnie zrozumienie rola23.
Pod tym sztandarowym hasełkiem " Bóg, honor i ojczyzna" wielu wierzących ludzi nawzajem się mordowało - walcząc dla swojej ojczyzny.
Krystian - 2017-03-04, 21:38
rol23 napisał/a: | Napisać może sobie każdy co chce. |
Ty lepiej odpowiedz, jeżeli czytałeś Biblię, gdzie jest ojczyzna Chrystian?
rol23 - 2017-03-05, 10:24
Krystian napisał/a: | rol23 napisał/a: | Napisać może sobie każdy co chce. |
Ty lepiej odpowiedz, jeżeli czytałeś Biblię, gdzie jest ojczyzna Chrystian? |
Bóg, honor, Ojczyzna oznacza symboliczne przywiązanie do wartości tradycyjnych. To Bóg przecież pomieszał języki ludziom.
tropiciel - 2018-02-10, 09:36
Najbardziej tragikomiczne jest, że ci, którzy tak wiele krzyczą o tolerancji sami tolerancyjni nie są. Kiedyś myślałem, że nietolerancyjni są tylko katoliccy i prawosławni fanatycy. Dzisiaj po wielu latach widzę, że fanatyków można spotkać w każdym ugrupowaniu religijnym. Są to ludzie, którzy wygłaszają często mowy o tolerancji, a przejawiają skrajnie nietolerancyjną postawę.
RM - 2018-02-10, 13:39
Tropicielu,
Ty swoja postawą i retoryką definiujesz nietolerancję i fanatyczny radykalizm. Jak to mówią; lekarzu ulecz się sam.
tropiciel - 2018-02-10, 15:24
jedynie w twoim mniemaniu, bo nie przytakuję na to co piszesz ! W moim przekonaniu, rzecz ma się akurat odwrotnie. Przyglądnąłeś się kiedyś dobrze samemu sobie ?