Ogólne forum dyskusyjne - Czy pójdziecie na wybory?
Listek - 2020-07-10, 22:22
Henryk - 2020-07-10, 22:45
radek napisał/a: | Henryku, nie zauważyłem, żeby, któryś z tych dwóch kandydatów zachęcał do życia wiecznego |
A ktokolwiek z ludzi może coś takiego zaoferować?
Chociaż... może jeszcze usłyszymy, że Pan Prezydent, każdemu kto odda na niego głos, obiecuje życie wieczne.
Nie takie rzeczy już obiecywali...
Ale na razie możemy zajadać się tanią musztardą.
radek - 2020-07-10, 23:25
Henryk napisał/a: | radek napisał/a: | Henryku, nie zauważyłem, żeby, któryś z tych dwóch kandydatów zachęcał do życia wiecznego |
A ktokolwiek z ludzi może coś takiego zaoferować? |
Koran 2:2-5
To jest Księga - nie ma co do tego żadnej wątpliwości - droga prosta dla bogobojnych; Dla tych którzy wierzą w to co skryte, którzy odprawiają modlitwę i rozdają z tego, w co ich zaopatrzyliśmy; i dla tych, którzy wierzą w to, co tobie zesłaliśmy, i w to, co zostało zesłane przed tobą; oni wierzą mocno w życie ostateczne. Tacy są na drodze prostej, danej im od ich Pana, i oni będą szczęśliwi.
Musimy wnikać we wskazówki Boże, bo one każdy problem zamieniają w trwałą harmonijną naukę, która prowokuje do pokochania życia
Iz 58:11 eib "(11) I PAN będzie cię wciąż prowadził, nasyci twoją duszę choćby w wyschłych miejscach, sprawi, że znów nabierzesz sił i będziesz jak ogród nawodniony, jak źródło wody zawsze niezawodne."
J 3:16 eib "Bóg bowiem tak bardzo ukochał świat, że dał swego Jedynego Syna, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne."
Albertus - 2020-07-10, 23:41
Oczywiście że pójdę na wybory.
Chrześcijanin nie może głosować za promocją zboczeń, za aborcją i za eutanazją.
kto się temu nie przeciwstawia zdradza Chrystusa.
Choćby miał nie wiem jak pełną gębę frazesów
Henryk - 2020-07-11, 08:35
Albertus napisał/a: | Chrześcijanin nie może głosować za promocją zboczeń, za aborcją i za eutanazją.
kto się temu nie przeciwstawia zdradza Chrystusa. |
Polacy zostali tak skutecznie podzieleni przez aktualny (jeszcze) Rząd, że jakakolwiek agitacja, straszenie piekłem i gniewem „Chrystusa” mija się z celem.
Poglądy każdego są mocno spolaryzowane.
Ja jednak wybrał bym postęp, ale bez akceptacji zboczeń.
Takiej alternatywy nie ma.
WK-D - 2020-07-11, 13:11
Albertus, Henryk,
Przypominam, że trwa cisza wyborcza. Łamiecie ją.
Listek, mam prośbę do Ciebie, chociaż zauważam w innych tematach, że masz wielką niechęć do udzielania odpowiedzi wprost. Jednak spróbuję, bo często w sieci spotykam promocję tej pani i jej dziwne poglądy. Chodzi mi o tą, która mówi z Tokio, czy z USA? Kim ona jest, bo przedstawienie się z imienia i nazwiska i sugestia, że cały świat musi ją znać, o niczym nie świadczy.
Kogo ona reprezentuje? Jakąś gazetę, stację tv, radiową? Czy tylko próbuje zaistnieć w świecie medialnym i jakieś spiski węszy?
Pytam też, dlaczego w tym temacie ją wklejasz?
Proszę o odpowiedź. Czasu daję ci około miesiąca, bo pewnie w takim czasie uda mi się wejść na forum.
[ Dodano: 2020-07-11, 13:18 ]
ZAMOS napisał/a: | wuka napisał/a: | Ciebie w pupę całować ani myślę. Dawaj 3 i 4 krechy. Jesteś zwykłym kundlem.
Brzydze się takimi, jak ty.
Skończysz w piekle. Fałszywy i mściwy pajacu. Tacu, jak ty sprawili, że na tzw. chrześcijan nie mogę patrzeć. |
Widzę, że Wukę udało się wam wyznawcy Jehowy sprowokować i doprowadzić do napisania tych kilku śmiesznych słów za co mogliście ją na trzy miesiące uciszyć. Nie wiem czy jeszcze będzie tu chciała pisywać po tym wszystkim co z waszej strony doznała. Forum się bardzo skurczyło i najprawdopodobniej będzie się kurczyć dalej. Gdzieś ostatnimi czasy coraz trudniej znaleźć można miejsce gdzie niema lewackiej i wyznaniowej cenzury. |
Czy ty jeden i ja to widzimy? A reszta "sprawiedliwych"
Szkoda, ale zapowiadało się i chyba Wuka o tym wiedziała.
Albertus - 2020-07-11, 13:19
WK-D napisał/a: | Albertus, Henryk,
|
Niczego nie złamałem. Zobacz na datę i godzinę mojego postu
WK-D - 2020-07-11, 13:52
Albertus napisał/a: | WK-D napisał/a: | Albertus, Henryk,
|
Niczego nie złamałem. Zobacz na datę i godzinę mojego postu | Masz rację. Zasugerowałam się tym, że zacytowano cię.
Przepraszam Cię za moją pomyłkę.
rol23 - 2020-07-11, 14:20
Albertus napisał/a: | Oczywiście że pójdę na wybory.
Chrześcijanin nie może głosować za promocją zboczeń, za aborcją i za eutanazją.
kto się temu nie przeciwstawia zdradza Chrystusa.
Choćby miał nie wiem jak pełną gębę frazesów |
Brawo!
Aby nie kusiło i mnie coś napisać- chwilowo zamykamy temat.
Henryk - 2020-07-12, 21:23
Już można płakać. Albo ze szczęścia, albo z rozpaczy.
wybrana - 2020-07-12, 21:39
Henryk napisał/a: | Już można płakać. Albo ze szczęścia, albo z rozpaczy. | Ja płaczę ze szczęścia i płaczę również z rozpaczy.
Queza - 2020-07-12, 21:42
wybrana napisał/a: | Henryk napisał/a: | Już można płakać. Albo ze szczęścia, albo z rozpaczy. | Ja płaczę ze szczęścia i płaczę również z rozpaczy. |
Aż tak Wami to wstrząsnęło? We mnie się nic nie rusza, ani nie burzy...
Marius Bienius - 2020-07-12, 21:53
rol23 - 2020-07-12, 23:32
Uchroniliśmy się przed brukselskim panowaniem i ideologią LGBT, możemy dziękować Bogu.
wybrana - 2020-07-13, 08:27
Moja radość też jest wielka, bo dobro zwyciężyło. Gdyby nie zamieszanie związane z koronowirus em, to ten wynik byłby o wiele większy.
|
|
|