Wydarzenia - Chronologia tylko Biblijna, od Adama do śmierci Jezusa.
janwisniewski68 - 2012-01-15, 09:01
Riva napisał/a: | Lucyfer napisał/a: | Riva napisał/a: | Zobaczymy. Ja myśle że Dan 11 musi się wypełnić. Raczej. | Porównaj ten 11 Daniela z Apokalipsą to wtedy podyskutujemy.
Obj. 22:6
6. I rzekł do mnie: Te słowa są pewne i prawdziwe, a Pan, Bóg duchów proroków posłał anioła swego, aby ukazać sługom swoim, co musi się wkrótce stać.
A więc co musi się wkrótce stać? Pomyśl nad tym. |
Ja uważam że apokalipsa to księga pełna symboli. te 1260 oznacza "pewien czas" |
Najważniejszym wydarzeniem na jakie teraz czeka ludzkość to będzie śmierć dwóch świadków z apokalipsy 11 Nikt nie wie w jakim kraju to się wydarzy. Ale kiedy już do tego dojdzie tego faktu nikt nie będzie w stanie ukryć, Apokalipsę dobrze uzupełnia księga Henocha.
Prorok Ezechiel , Zachariasz. Kto czytał Biblię ,Ksiegę Henocha i Koran to wie że te księgi się uzupełniają i tworzą jedną całość nie wykluczają się.Mają to same pochodzenie.Ale wiedzą to ci co nie słuchają ludzkich nauczycieli którzy fałszują prawdę i nakazują np. odrzucenie księgi Henocha czy koranu !!
din - 2012-01-15, 09:21
Dla mnie Apokalipsa jest jakby nakładką na reszte biblii mówiącą na temat 7 potęg światowych
które mają przeminąć do Królestwa Boga.
janwisniewski68 - 2012-01-15, 10:15
Riva napisał/a: | Dla mnie Apokalipsa jest jakby nakładką na reszte biblii mówiącą na temat 7 potęg światowych
które mają przeminąć do Królestwa Boga. |
Reszta jest kwestią czasu !!!
Obserwując wydarzenia na świecie , każdy trzeźwo myślący , myślący samodzielnie widzi że tego czasu zostało niewiele !!!
Elius - 2012-01-15, 10:49
janwisniewski68 napisał/a: | Prorok Ezechiel , Zachariasz. Kto czytał Biblię ,Ksiegę Henocha i Koran to wie że te księgi się uzupełniają i tworzą jedną całość nie wykluczają się.Mają to same pochodzenie.Ale wiedzą to ci co nie słuchają ludzkich nauczycieli którzy fałszują prawdę i nakazują np. odrzucenie księgi Henocha czy koranu !! |
Właśnie czytam księgę Henocha.
Elius - 2012-01-15, 10:54
Koranu nie czytałem.
Anonymous - 2012-01-15, 11:04
Na temat chronologii biblijnej jest wiele opracowań i wszystkie między sobą się różnią. Kto nie badał osobiście chronologii biblijnej a jedynie opiera się na opracowaniach innych ten nie wie jakie mogą być błędy.
Ja sam osobiście chronologię dokładnie przebadałem od początku i nawet teraz jeszcze znajduję błędy i poprawiam by była doskonała.
2 Tym. 3:16-17
16. Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości,
17. Aby człowiek Boży był doskonały, do wszelkiego dobrego dzieła przygotowany.
(BW)
Samo Pismo zawiera doskonałą chronologię wewnętrzną tylko problem leży w prawidłowym odczytaniu tego co napisano.
Wiele dat zanotowanych jest w Biblii po to by przy ich pomocy znać czas wydarzeń przeszłych i przyszłych. Sam Bóg kazał zapisać te daty bo uznał je za ważne.
Ezech. 24:1-2
1. W dziewiątym roku, w dziesiątym miesiącu, dziesiątego dnia tego miesiąca doszło mnie słowo Pana tej treści:
2. Synu człowieczy, zapisz sobie dokładnie datę tego dnia! W tym właśnie dniu król babiloński natarł na Jeruzalem.
(BW)
Jest to bardzo ważna data w chronologii biblijnej.
Na podstawie tych dat proroctwa zapowiadają przyszłe wydarzenia i dzięki nim wiemy co musi się wkrótce stać.
Słowa Boże są pewne i prawdziwe i warto je badać i w nie wierzyć.
Obj. 21:5
5. I rzekł Ten, który siedział na tronie: Oto wszystko nowym czynię. I mówi: Napisz to, gdyż słowa te są pewne i prawdziwe,
(BW)
Chronologia biblijna wyznacza czas na przyszłe wydarzenia nawet na ponad trzy tysiące naprzód. Bóg liczy czas i gdy on nadchodzi, spełnia to co obiecał.
Dan. 5:26
26. A taki jest wykład tego słowa: Mene: Bóg policzył dni twojego panowania i doprowadził je do końca.
(BW)
MENE, dla władzy tego świata, pozostał tylko przedsionek świątyni.
janwisniewski68 - 2012-01-15, 15:22
Elius napisał/a: | janwisniewski68 napisał/a: | Prorok Ezechiel , Zachariasz. Kto czytał Biblię ,Ksiegę Henocha i Koran to wie że te księgi się uzupełniają i tworzą jedną całość nie wykluczają się.Mają to same pochodzenie.Ale wiedzą to ci co nie słuchają ludzkich nauczycieli którzy fałszują prawdę i nakazują np. odrzucenie księgi Henocha czy koranu !! |
Właśnie czytam księgę Henocha. |
Jak ją przeczytasz to będziesz wiedział dlaczego religie ją odrzuciły, poza Koptami
Anonymous - 2012-01-16, 11:29
Każdy chrześcijanin któremu zależy na poznaniu prawdy powinien sam osobiście poznać, zbadać chronologię by nie dać się nabrać na religijne pseudo chronologie.
Człowiek z natury jest leniwy i woli gotowe opracowania niż swoje badania na które musiał by przeznaczyć trochę wysiłku. Religie zapewniają że Bóg zbawia przez grupy a nie jednostki, dlatego tak uparcie twierdzą że jak ktoś będzie zachowywał przykazania i nakazy tej religii to będzie zbawiony. To błędny pogląd bo Bóg zbawia indywidualnie w zależności od stanu wiary danej jednostki.
janwisniewski68 - 2012-01-16, 16:27
Lucyfer napisał/a: | Każdy chrześcijanin któremu zależy na poznaniu prawdy powinien sam osobiście poznać, zbadać chronologię by nie dać się nabrać na religijne pseudo chronologie.
Człowiek z natury jest leniwy i woli gotowe opracowania niż swoje badania na które musiał by przeznaczyć trochę wysiłku. Religie zapewniają że Bóg zbawia przez grupy a nie jednostki, dlatego tak uparcie twierdzą że jak ktoś będzie zachowywał przykazania i nakazy tej religii to będzie zbawiony. To błędny pogląd bo Bóg zbawia indywidualnie w zależności od stanu wiary danej jednostki. |
Ludziom wmówiono że muszą należeć do jakiejś religii żeby uzyskać zbawienie!!
A Jezus powiedział że kto nie wchodzi drzwiami tylko oknami albo inną drogą ten jest zbójcą .Właśnie tymi oknami są religie , a drzwiami sam Jezus!! Bo tylko jeden jest pośrednik między Bogiem a ludźmi "Człowiek - Jezus Chrystus!! I nie ma nikogo innego żadnych kapłanów bo oni byli w starym przymierzu ani żadnych pastorów ani żadnych religii.
Ja > Biblia [Jezusa nauka] i Bóg !!!
|
|
|