Imię Boże - "Boski Jehowa wskrzesza" - ossuaria z I wieku z Im
Pati - 2012-03-22, 13:28
fword napisał/a: | Ludzie żyjący wiecznie będą mogli otrzymać wyrok śmierci za nowe grzechy, jeżeli je popełnią. Ci z pierwszego zmartwychwstania maja obietnicę, że juz nigdy nie umrą, czyli druga śmierć nad nimi nie ma mocy.
|
A zobaczmy co Pan Jezus mowi:
„Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie na wieki” (J 11, 25-26)
Jak czlowiek, ktory zmienil, zrzucil swoja stara nature-pogrzebal ja-UMARL z Chrystusem i narodzil sie z Boga-w nim jest przeciez posiew Bozy, jak taki czlowiek ZAPIECZETOWANY DUCHEM- jak on moze grzeszyc ponownie?
W Tysiacletnim Krolestwie tylko Kosciol-Oblubienica ma zycie wiecznie, inni ludzie doczekaja wieku drzew...a ten co zgrzeszy umrze w dogodnym wieku-oni tam nie maja obietnicy zycia wiecznego.
Pozniej nastapi zwiedzenie ludow oraz SAD -drugie zmartwychwstanie po Tysiacletnim Krolestwie.
Jeszcze czegos nie rozumiem Henry ?
Ludzie wg. Ciebie posiadajacy niesmiertelnosc -PIERWSZE ZMARTWYCHWSTANIE-zyja w tym samym okresie z ludzmi z drugiego zmartwychwstania ? Czyli po drugim zmartwychwstaniu dochodzi do zwiedzenia?
Tam juz nie ma szatana ani smierci-utoneli w ogniu.....
bartek212701 - 2012-08-29, 19:40
Podobno w jednym z tych ossuariów znaleziono gwoździe z dużą główką i zakrzywione na końcach,tak by nie mogły się wyrwać.Takich używano to ukrzyżowania.Uważa się obecnie,że to gwoździe z krzyża Jezusa.
Wiecie coś jeszcze nowego o tych ossuariach ? Bardzo ciekawe znalezisko a cicho o nim bardzo.
Talmid2Tes2,15 - 2012-08-29, 19:50
to byłby kolejne odkrycie "kości" Jezusa
fword - 2012-08-30, 01:48
Pati napisał/a: | fword napisał/a: | Ludzie żyjący wiecznie będą mogli otrzymać wyrok śmierci za nowe grzechy, jeżeli je popełnią. Ci z pierwszego zmartwychwstania maja obietnicę, że juz nigdy nie umrą, czyli druga śmierć nad nimi nie ma mocy.
|
Jeszcze czegos nie rozumiem Henry ?
Ludzie wg. Ciebie posiadajacy niesmiertelnosc -PIERWSZE ZMARTWYCHWSTANIE-zyja w tym samym okresie z ludzmi z drugiego zmartwychwstania ? Czyli po drugim zmartwychwstaniu dochodzi do zwiedzenia?
Tam juz nie ma szatana ani smierci-utoneli w ogniu..... |
Drugie zmartwychwstanie nastąpi po 1000 letnim Królestwie. w w tym samym czasie zostanie wypuszczony szatan.
W Królestwie będą ludzie żyjący wiecznie, ci co przeżyją Armagedon. Ale będzie także ich potomstwo i nie każdy będzie miał dostęp do drzew życia.
Biblia nie podaje nam więcej detali.
mania1.73 - 2012-09-02, 20:26
fword Tysiącletnie królestwo to nie zycie wieczne.Ale czas ograniczony.1000lat według rachuby u Boga to 1 dzień.i TYLKO WYBRANI bedą w tym TYSIĄCLETNIM KRÓLESTWIE.wiecej na ten temat jutro może napisze.
|
|
|