|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
Czego dowiedzieliśmy się nowego na tym forum ? |
Autor |
Wiadomość |
Anna01
Administrator

Wyznanie: Deizm
Pomogła: 291 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4609 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-05-30, 01:07
|
|
|
Gdy zarejestrowałam się na forum, wszystko było dla mnie nowe
Byłam "początkującą wierzącą" Przez te kilka lat moja wiara przeszła wiele przeobrażeń. Wiele razy przeżywałam ....rozterki - zdobywana wiedza (na podstawie Biblii ) nie współgrała z moją intuicją, myśleniem, pojęciem miłości Bożej, sprawiedliwości.
Często bałam się wyrażać swoje uczucia - zazwyczaj negatywnego odbioru Biblijnego Boga - bojąc się ostracyzmu ludzi, z którymi się przyjaźniłam.
Po pewnym czasie zobaczyłam, że jest więcej osób, które Boga i Jezusa widzą podobnie jak ja jako nieskończoną Miłość i Dobroć, którym mordy, prowadzenie wojen, uzurpacje, zazdrość, najzwyczajniej nie przystają.
Z prawie ŚJ - na początku, poprzez gnostycyzm, modalizm - doszłam do wniosku, że jestem ....chrześcijańską deistką
Oczywiście nie zarzekam się, że kiedyś coś znowu mi się nie zmieni
Forum, przede wszystkim nauczyło mnie, że nie ma osób podobnych do siebie
Każdy jest wartością samą w sobie, każdy jest niepowtarzalny i ....DOBRY !
Nawet Tabasz vel Papi, z którym mieliśmy konflikty i który dał nam w kość niepokornym charakterem ... był/jest dobry ! Rethel, pomimo ciągłego pyskowania i bycia najmądrzejszym ..... był/jest dobry ! Upierdliwie marudzący Krystian o CK - jest dobry ! Odszczekujący się sarkastycznie Bobo - jest dobry ! Pokrzykujący na wszystkich tropiciel - jest dobry. . Każdy ma jakieś swoje racje, motywy, charakter i każdy w swoim rozumieniu ....chce dobrze dobrze i bądź tu człowieku adminem . |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5148 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2014-05-30, 10:39
|
|
|
Anna01 napisał/a: |
Z prawie ŚJ - na początku, poprzez gnostycyzm, modalizm - doszłam do wniosku, że jestem ....chrześcijańską deistką
Oczywiście nie zarzekam się, że kiedyś coś znowu mi się nie zmieni
|
Ciekawe w którym kierunku, te ewentualne zmiany mogłyby pójść |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7856 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2014-05-30, 11:41
|
|
|
Anna01 napisał/a: | Każdy ma jakieś swoje racje, motywy, charakter i każdy w swoim rozumieniu ....chce dobrze dobrze i bądź tu człowieku adminem |
Mt 19:17 bgn "Ale Jezus mu rzekł:
Dlaczego nazywasz mnie dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko Jeden, Bóg. A jeśli chcesz objąć władzę co do życia, to strzeż przykazań.
Bogu dziękuję za wszystkich forumowiczów ,dla których Biblia jako słowo od Boga jest najwyższym autorytetem. Mnie osobiście forum pozwala zweryfikować własne poglądy i poprawić się.
Pozdrawiam |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
jfs300 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-05-30, 12:01
|
|
|
Anna01 napisał/a: | Forum, przede wszystkim nauczyło mnie, że nie ma osób podobnych do siebie
Nawet Tabasz vel Papi, z którym mieliśmy konflikty i który dał nam w kość niepokornym charakterem ... był/jest dobry ! Rethel, pomimo ciągłego pyskowania i bycia najmądrzejszym ..... był/jest dobry ! Upierdliwie marudzący Krystian o CK - jest dobry ! Odszczekujący się sarkastycznie Bobo - jest dobry ! Pokrzykujący na wszystkich tropiciel - jest dobry. . Każdy ma jakieś swoje racje, motywy, charakter i każdy w swoim rozumieniu ....chce dobrze dobrze i bądź tu człowieku adminem . |
Hehe i tu masz racje , każdy ma swoje zady i walety
jednak czasem niektorzy mają ciemne odcienie
jak ktoś ma o takie o patrzenie :
][
to już mu nic nie przetłumaczy
:PPP
I sie np uczepi jakiejś niebiblijnej teorii , potem nawet posuwa sie do zmiany cytatów Pism zeby udowodnić swoją rację A takiego jednego tutaj wymieniłaś który niestety tak robił :(
a wogóle piąteczka Adminko fajne podsumowanie |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

Wyznanie: katoliczka
Pomogła: 235 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Sty 2014 Posty: 2125 Skąd: ze wsi :)
|
Wysłany: 2014-05-30, 23:18
|
|
|
Anna01 napisał/a: | Forum, przede wszystkim nauczyło mnie, że nie ma osób podobnych do siebie
|
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
http://www.youtube.com/watch?v=l_lp-owKS6E |
|
|
|
 |
gumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-01, 13:56
|
|
|
Cytat: | Co twoim zdaniem ci pomogło a co zaszkodziło - o ile to miało miejsce ?
I tak szczerze od serca .... |
Co mi pomogło?Nic.Jedynie utwierdziłem sie w przekonaniu że podobnie jak w realu ludzie są fałszywi
Wszystko jest cacy póki zgodnie z resztą nazywasz czarne białym,a białe czarnym :) Każdy najmądrzejszy,każdy wszystko wie..
forum jest/było pełne obłudników którzy to nawet nie potrafią przyznać się do błędu czy też swojej wiary
w sumie jak nie zaszkodziło to na pewno nie pomogło...dowiedziałem sie jedynie że ze mną jeszcze nie jest tak najgorzej jak patrze na innych forumowych świrów
co zaszkodziło?kupa bredni i femihisterie
pozdrawiam soczyście i namiętnie |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4237
|
Wysłany: 2014-06-01, 17:53
|
|
|
gumis napisał/a: | którzy to nawet nie potrafią przyznać się do błędu c |
no właśnie jak CK nigdy nie przyznało się do błędu |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
gumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-01, 21:07
|
|
|
no i co |
|
|
|
 |
Krystian

|
Wysłany: 2014-06-01, 21:18
|
|
|
gumis napisał/a: | no i co |
nico
zacznij od siebie |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
 |
|
|
|
 |
gumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-01, 21:20
|
|
|
ale że niby co mam zacząć ? |
|
|
|
 |
Krystian

|
Wysłany: 2014-06-01, 21:26
|
|
|
gumis napisał/a: | ale że niby co mam zacząć ? |
Jak CK w trąbę robiło ludzi z pokoleniem 1914.
Do tej pory nie przeprosiło za swój błąd. |
 |
|
|
|
 |
gumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-01, 21:28
|
|
|
co mam zacząć?
przepraszać? było mineło |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

Wyznanie: katoliczka
Pomogła: 235 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Sty 2014 Posty: 2125 Skąd: ze wsi :)
|
Wysłany: 2014-06-01, 21:32
|
|
|
gumis, pisać merytoryczne posty i udzielać się na forum. Wnieść coś pozytywnego od siebie |
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
http://www.youtube.com/watch?v=l_lp-owKS6E |
|
|
|
 |
gumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-01, 21:36
|
|
|
KobietaZMagdali napisał/a: | gumis, pisać merytoryczne posty i udzielać się na forum. Wnieść coś pozytywnego od siebie |
1.Niemerytorycznie to zaczepił Krystian ja tylko grzecznie odpowiadam i pytam.
2.Jestem całkowicie pozytywny
3.Nie ucz ojca dzieci robić |
|
|
|
 |
Krystian

|
Wysłany: 2014-06-01, 22:06
|
|
|
gumis napisał/a: | 1.Niemerytorycznie to zaczepił Krystian |
natomiast Twoje słowa były merytoryczne
Co mi pomogło?Nic.Jedynie utwierdziłem sie w przekonaniu że podobnie jak w realu ludzie są fałszywi |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|