|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
Pytanie - dylemat |
Autor |
Wiadomość |
Queza

Pomogła: 135 razy Wiek: 38 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4126 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2015-04-28, 18:00
|
|
|
Bobo napisał/a: | Może masz niewłaściwe wyobrażenie o Biblii? |
Jestem na kartkach Starego Testamentu, widocznie mi nie służy. |
_________________ "Błogosławieni, którzy są wezwani na ucztę weselną Baranka" Ap 19.9 |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2015-04-28, 18:02
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Jestem na kartkach Starego Testamentu, widocznie mi nie służy. |
Przeskocz na NT. Kiedyś wrócisz do ST. |
_________________ Dla Metanoi i Luby mam odpowiedź: JESTEŚCIE TAK MOCNO PORYPANE, ŻE NAWET NIE WIECIE, ŻE TRAFIŁYŚCIE NIE NA TO FORUM. BEŁKOT NAM SERWUJECIE |
|
|
|
 |
ZAMOS
SŁOWIANIN
Pomógł: 69 razy Wiek: 62 Dołączył: 19 Paź 2012 Posty: 2032 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-04-29, 08:17
|
|
|
Bobo napisał/a: | Jehowa, twój Bóg, wypędza ich przed tobą.... Rada ZAMOSA ma sens, dopiero wtedy, gdy zignorujesz radę Biblijną. |
Jehowa nigdy nie był bogiem i jego rady mnie nie obchodzą. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2015-04-29, 08:25
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | Jehowa nigdy nie był bogiem i jego rady mnie nie obchodzą. |
No. Tyle, że to rada też dla Qłezy. |
_________________ Dla Metanoi i Luby mam odpowiedź: JESTEŚCIE TAK MOCNO PORYPANE, ŻE NAWET NIE WIECIE, ŻE TRAFIŁYŚCIE NIE NA TO FORUM. BEŁKOT NAM SERWUJECIE |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

Pomógł: 231 razy Wiek: 36 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 2529 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2015-04-30, 15:18
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Księga Koheleta mówi:
"To, co było, jest tym, co będzie,
a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie:
więc nic zgoła nowego nie ma pod słońcem."
Pan Bóg może wrócić do swoich metod. |
Ap 21:1 bt5 "I ujrzałem niebo nowe i ziemię nową, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły, i morza już nie ma."
znakiem czasu jest konsekwencja, a efektem finalnym doskonała interpretacja |
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
 |
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 526 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7628 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2015-04-30, 19:26
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Księga Koheleta mówi:
"To, co było, jest tym, co będzie,
a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie:
więc nic zgoła nowego nie ma pod słońcem."
Pan Bóg może wrócić do swoich metod. |
Oczywiście.
Pozdrawiam |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"Wiemy zaś, że Prawo jest dobre, jeśli ktoś je właściwie stosuje" 1Tm 1:8
" Moje Prawo stanie się światłem ludów" Izajasz 51,4 |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

|
Wysłany: 2015-04-30, 20:16 Re: Pytanie - dylemat
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Jak byście się czuli, gdybyście byli pewni, że macie do spełnienia jakąś misję, dokładnie oznaczało by to ratowanie innych ludzi i dostali po pewnym czasie kubeł zimnej wody na głowę dowiadując się od osób ze swojego otoczenia, którym prześniło się, że wszyscy ci ludzie zginą? |
Sprawiedliwemu nigdy nie brakuje czasu. Interpretacje sprawiedliwego są najsolidniejsze. Ci, którzy wchodzą w dialog ze sprawiedliwym są jak Ci, którzy patrzą na Świat z najwyższej góry. Sprawiedliwy nie żałuje nikomu swojej sprawiedliwości |
 |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

|
Wysłany: 2015-05-01, 11:21
|
|
|
Rev 11:1-4 bt5 "(1) Potem dano mi trzcinę podobną do mierniczego pręta i powiedziano: Wstań i zmierz świątynię Bożą i ołtarz, i tych, co wielbią w niej Boga. (2) Dziedziniec zewnętrzny świątyni pomiń zupełnie i nie mierz go, bo został wydany poganom; i będą deptać Miasto Święte przez czterdzieści dwa miesiące. (3) Dwom moim Świadkom dam władzę, a będą prorokować, przyobleczeni w wory, przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni. (4) Oni są dwoma drzewami oliwnymi i dwoma świecznikami, co stoją przed Panem ziemi."
Po 1260 dniach od ustania codziennej ofiary, czyli przekazania władzy dwom Świadkom dopełni się brakujący miesiąc:
Dn 12:11 bt5 "A od czasu, gdy zostanie zniesiona codzienna ofiara i zapanuje ohyda ziejąca pustką, [upłynie] tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt dni."
Szczęśliwa jest bestia wychodząca z Czeluści:
Dan 12:12 bt5 "(12) Szczęśliwy ten, który dotrwa i doczeka tysiąca trzystu trzydziestu pięciu dni."
Rev 11:7-11 bt5 "(7) A gdy dopełnią swojego świadectwa, Bestia, która wychodzi z Czeluści, wyda im wojnę, zwycięży ich i zabije. (8) A zwłoki ich [leżeć] będą na placu wielkiego miasta, które duchowo zwie się: Sodoma i Egipt, gdzie także ukrzyżowano ich Pana. (9) I [wielu] spośród ludów, szczepów, języków i narodów przez trzy i pół dnia ogląda ich zwłoki; a zwłok ich nie zezwalają złożyć do grobu. (10) Z ich powodu mieszkańcy ziemi cieszą się i radują; i dary sobie nawzajem będą przesyłali, bo ci dwaj prorocy mieszkańcom ziemi zadali katusze. (11) A po trzech i pół dnia duch życia z Boga w nich wstąpił, i stanęli na nogi. A wielki strach padł na tych, co ich oglądali." |
 |
|
|
|
 |
Queza

|
Wysłany: 2015-05-01, 21:24
|
|
|
Miło jest usłyszeć, że ktoś się ze mną zgadza. |
_________________ "Błogosławieni, którzy są wezwani na ucztę weselną Baranka" Ap 19.9 |
|
|
|
 |
Queza

|
Wysłany: 2015-05-01, 21:32 Re: Pytanie - dylemat
|
|
|
radek napisał/a: | Qłeza30 napisał/a: | Jak byście się czuli, gdybyście byli pewni, że macie do spełnienia jakąś misję, dokładnie oznaczało by to ratowanie innych ludzi i dostali po pewnym czasie kubeł zimnej wody na głowę dowiadując się od osób ze swojego otoczenia, którym prześniło się, że wszyscy ci ludzie zginą? |
Sprawiedliwemu nigdy nie brakuje czasu. Interpretacje sprawiedliwego są najsolidniejsze. Ci, którzy wchodzą w dialog ze sprawiedliwym są jak Ci, którzy patrzą na Świat z najwyższej góry. Sprawiedliwy nie żałuje nikomu swojej sprawiedliwości |
Uważasz że jestem sprawiedliwa? |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

|
Wysłany: 2015-05-02, 06:31 Re: Pytanie - dylemat
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Uważasz że jestem sprawiedliwa? |
Wierzę w To |
 |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

|
Wysłany: 2015-05-06, 08:31
|
|
|
Mat 24:20-21 bt5 "(20) A módlcie się, żeby ucieczka wasza nie wypadła w zimie albo w szabat. (21) Będzie bowiem wówczas wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd i nigdy nie będzie."
Ucieczką w zimie jest oświecenie na starość, a ucieczką w szabat jest oświecenie po spłodzeniu potomstwa
Ap 7:13-14 bt5 "(13) A jeden ze Starców odezwał się do mnie tymi słowami: Ci przyodziani w białe szaty kim są i skąd przybyli? (14) I powiedziałem do niego: Panie, ty wiesz. I rzekł do mnie: To ci, którzy przychodzą z wielkiego ucisku i opłukali swe szaty, i w krwi Baranka je wybielili." |
 |
|
|
|
 |
radek
m??czyzna

|
Wysłany: 2015-05-15, 09:59
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | Bobo napisał/a: | Qłeza30 napisał/a: | Jestem wierząca, ale nie biblijna. |
A w co i jak? |
Na przykład nie jestem poligamistką, którą to Biblia promuje tu i ówdzie. |
Punkt dla Qłezy. Czas płynie w jedną stronę |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|