|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Obchodzenie urodzin ... demoniczna geneza |
Autor |
Wiadomość |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 92 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2017-04-11, 09:37
|
|
|
A czy możecie powiedzieć i udowodnić Biblią,że Jezus obchodził swoje urodziny,-czy możecie określić w którym dniu ??? |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
Manna z nieba

Wyznanie: Deizm.Baczna obserwatorka życia.
Pomogła: 304 razy Dołączyła: 28 Mar 2013 Posty: 3454
|
Wysłany: 2017-04-11, 09:59
|
|
|
Jachu napisał/a: | A czy możecie powiedzieć i udowodnić Biblią,że Jezus obchodził swoje urodziny,-czy możecie określić w którym dniu ??? |
Biblią to można w sumie wiele rzeczy udowodnić i tym samym rzeczom Biblią można zaprzeczyć
Lecz co do tematu urodzin, to tak jak nie możemy udowodnić, że Jezus obchodził swoje urodziny, tak nie możemy udowodnić, że Bóg zabrania obchodzenia ludziom urodzin i potępia w "czambuł" tych, którzy je obchodzą
Proste. |
_________________ Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 92 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2017-04-11, 17:05
|
|
|
No to z najlepszymi życzeniami :
http://www.nastrazy.pl/archiwum/1999_6_03.htm |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 65 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2288
|
Wysłany: 2017-04-12, 08:50
|
|
|
Jachu napisał/a: | A czy możecie powiedzieć i udowodnić Biblią,że Jezus obchodził swoje urodziny,-czy możecie określić w którym dniu ??? |
I to jest niezbędne do Zbawienia ???
Gdybyście zrozumieli, co znaczy: chcę raczej miłosierdzia niż ofiary, nie potępialibyście niewinnych Mt 12,1-2.7 |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
 |
karol210

|
Wysłany: 2017-04-12, 11:04
|
|
|
Szczesliwy człowiek nie musi obchodzic urodzin bo taki rodzi sie kazdego dnia i czasu nie musi liczyc...
Owocem ducha jest miłość, RADOŚĆ .... itd |
_________________ Refleksja:
https://youtu.be/zfusL3xTKn4
http://m.ulub.pl/wojxsP7O...mnie-przyjmiesz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|