|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
Trzecie niebo Pawła |
Autor |
Wiadomość |
karol210

|
|
|
|
 |
efroni
Pomógł: 230 razy Wiek: 62 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2039
|
Wysłany: 2018-01-14, 15:33
|
|
|
Odnośnie trzeciego nieba
karol210 napisał/a: | Istnieje dla sprawiedliwych zli pozostają w szeolu nadal.. przed Sądem Ostatecznym dla wszystkich |
To stwierdzenie ma jakieś naukowe, lub choćby logiczne potwierdzenie , czy jest dogmatem ?
Dogmat - twierdzenie przyjmowane za pewne i prawdziwe jedynie na mocy autorytetu osoby, która je wygłasza |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
 |
tola

Pomogła: 35 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 659
|
Wysłany: 2018-01-23, 17:06
|
|
|
Odnosnie trzeciego Nieba ciekawe jest to co mówi ap Paweł,ze idział tam takie rzeczy
o których zakazano mu mówic .
To jest dopiero ciekawe co widział ,co widział i dlaczego miał to zatrzymac dla siebie,
dlaczego nakazzano mu milczec ? |
|
|
|
 |
nesto

Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4226 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2018-01-23, 17:52
|
|
|
Paweł - to szaleniec. Równie dobrze możemy posłuchać tego pana:
https://www.youtube.com/watch?v=38hyG-ftEh8
Przy czym ów pan ma świadomość, że może gadać głupoty, a nawet wie o tym.
Paweł nie wiedział, albo wiedział, ale nie powiedział. |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
 |
tola

Pomogła: 35 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 659
|
Wysłany: 2018-01-25, 20:44
|
|
|
nesto na tym filmie to ty ? |
|
|
|
 |
nesto

Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4226 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2018-01-25, 21:51
|
|
|
Błyszczysz dowcipem
Pozdrawiam.
Popatrz na wszystko "z boku". |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|