Forum biblijne Strona Główna Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukajcie najpierw Królestwa Bożego i tajemnic Jego...
Autor Wiadomość
Metanoia 
Bóg jest 1

Pomogła: 30 razy
Wysłany: 2020-01-10, 08:39   

Każdy święty jest na miarę swojej epoki.
Nie ma dwóch takich samych świętych.
Moja epoka jest badziewna więc i ja jestem badziewną świętą.
Św Lena, patronką wszelkiego badziewia.

wybrana 
wybrana

Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy
Wysłany: 2020-01-10, 09:08   

Metanoia napisał/a:
Każdy święty jest na miarę swojej epoki.
Nie ma dwóch takich samych świętych.
Moja epoka jest badziewna więc i ja jestem badziewną świętą.
Św Lena, patronką wszelkiego badziewia.
Dobrze napisałaś - badziewia.

chryzolit

Wysłany: 2020-01-10, 09:20   

Metanoia.
Współczuje Ci,szczerze,ponieważ na to co piszesz,taka reakcja jest najbardziej właściwa.
Jest mi przykro,że tak bardzo się pogubiłaś w swoim życiu.
Pozdrawiam.

amiko

Wyznanie: Słowianin
Wysłany: 2020-01-10, 23:28   

Dostrajanie się do częstotliwości obecnego w nas Boga

Harmonia Kosmosu 2019 - Beata Socha - Dostrajanie się do częstotliwości Boga w nas

Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka.

Queza 
The Morning Star

Pomogła: 155 razy
Wysłany: 2020-01-10, 23:40   

Myślisz, że Bóg nie wie, że człowiek chce być jak Bóg?

amiko

Wysłany: 2020-01-11, 09:43   

Queza napisał/a:

Nie wiem jakiego Boga masz na myśli. Twojego, czy mojego. Podobnie człowieka. Tego ze ST, " który nie ma nic ponad bydlę", czy tego, o którym mówiła Beata Socha, że jest potężną istotą Światła.
Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka.

amiko

Wysłany: 2020-01-11, 09:52   

Luba
Cytat:

Tak wlasnie sie czuje, ratao...na kazdym kroku mojego zycia doswiadczam dzialania Ducha Bozego

Obecnie coraz więcej ludzi budzi się duchowo, co nie podoba się gadziej ciemności. Nie mam na myśli piszących na forum, tylko tych wyżej.

Rzymian 8:14 Bo ci, których Duch Boży prowadzi, są dziećmi Bożymi.

amiko

Wysłany: 2020-01-11, 10:03   

wuka

Cytat:
Ja te techniki, to wchodzenie w siebie, słuchanie itd.itp. poznałam i stosowałam 25 lat temu.

Na czym polegały te techniki i kto ciebie nimi zainteresował? Nie doprowadziły ciebie do odkrycia obecnego w tobie Królestwa Serca, Bożej Miłośći?

Queza 
The Morning Star

Pomogła: 155 razy
Wysłany: 2020-01-11, 16:28   

ratao napisał/a:
Queza napisał/a:

Nie wiem jakiego Boga masz na myśli. Twojego, czy mojego. Podobnie człowieka. Tego ze ST, " który nie ma nic ponad bydlę", czy tego, o którym mówiła Beata Socha, że jest potężną istotą Światła.

Jesteśmy mieszanką światłości i ciemności, czasami przeważa ciemność, czasami jasność, szatan nie oskarżałby Nas przed Bogiem, gdyby nie miał do Nas dostępu:

"bo oskarżyciel braci naszych został strącony,
ten, co dniem i nocą oskarża ich przed Bogiem naszym." Ap 12,10

amiko

Wysłany: 2020-01-11, 18:27   

Uzdrawianie kwantowe w praktyce

amiko

Wysłany: 2020-01-12, 12:42   

Uzdrawianie w praktyce ze skutków poprzednich wcieleń, itd.korzystając z prowadzenia, rozmów i wyjaśnień, obecnego w nas Ducha Bożego

Taki tytuł bardziej odpowiada prawdzie, od tego zaproponowanego przez autorkę: "Uzdrawianie kwantowe w praktyce". Pani Izabela Świderska uzdrawia ludzi korzystając bezpośredniego z rozmów i przekazywanych jej obrazów, przez obecnego w niej Ducha Bożego. Otrzymuje od Niego odpowiedzi na wszystkie zadawane pytania dotyczące zarówno zdrowia pacjentów, jak i np. kiedy nastąpi upadek kościoła.

Jest to potwierdzenie prawdy biblijnej, że Bóg przez swojego Ducha Bożego, Królestwo Boże, Chrystusa, mieszka w nas i każdy powinien nawiązać z Nim kontakt. Korzyści jakie z tego faktu wynikają są ogromne i zamieszczę je przy okazji następnych wpisów.

efroni 

Wysłany: 2020-01-13, 11:03   

ratao napisał/a:
Pani Izabela Świderska uzdrawia ludzi korzystając bezpośredniego z rozmów i przekazywanych jej obrazów, przez obecnego w niej Ducha Bożego.

Napisano: Umiłowani, nie wierzcie każdemu duchowi, lecz badajcie duchy, czy pochodzą od Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na tym świecie.
Skąd wiadomo, że duch obecny u Izabeli Świderskiej to Duch Boży ?
Jeżeli mam temu wierzyć to pytam : Jak to potwierdzono ? Przeprowadzono jakieś badania? Jakie?
To poważne pytania .

Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają

wuka 

Pomogła: 255 razy
Wysłany: 2020-01-13, 11:16   

efroni napisał/a:
ratao napisał/a:
Pani Izabela Świderska uzdrawia ludzi korzystając bezpośredniego z rozmów i przekazywanych jej obrazów, przez obecnego w niej Ducha Bożego.

Napisano: Umiłowani, nie wierzcie każdemu duchowi, lecz badajcie duchy, czy pochodzą od Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na tym świecie.
Skąd wiadomo, że duch obecny u Izabeli Świderskiej to Duch Boży ?
Jeżeli mam temu wierzyć to pytam : Jak to potwierdzono ? Przeprowadzono jakieś badania? Jakie?
To poważne pytania .

Tu się w pełni z tobą zgodzę. Nie mamy absolutnie żadnej pewności skąd są te przekazy. Ja po prostu w żadne takie sprawy nie wierzę, nie ufam osobom mówiącym w taki i podobny sposób.
Naczytałam się wiele lat temu różnych książek o tych sprawach i odrzuciłam takie gadanie. Wiem, że niektórzy mają szczególne zdolności do uzdrawia (na przykład), ale nie można powiedziec, że każdy może sam się uzdrowić. Tu potrzeba spełnić wiele warunków, które są niedostępne dla ogółu.

Luba 

Pomogła: 87 razy
Wysłany: 2020-01-13, 18:04   

Queza napisał/a:

Queza, CZLOWIEK jest jak Bog... :->

Dziecko Boga musi byc jak Bog.... :-> ...przeciez to matematycznie i fizycznie logiczne... :-> i inna opcja po prostu nie istnieje... :->

Dziecko boze odzwierciedla NATURE OJCA w swojej naturze... :->

Materia naszych cial to rowniez czesc OJCA w naszym istnieniu...materia to przeciez ta sama ENERGIA SWIATLOSCI tylko w odpowiednim dla naszego ludzkiego wymiaru skupieniu :->

Gdyby pooddalac od siebie atomy i kwanty, ktore tworzą materie i rzucic je w przestrzen to coz pozostanie....? :->

Oczywiscie pozostanie to pulsujące potegą NIC, ktore JEST NATURA OJCA, ktory jest "WSZYSTKIM WE WSZYSTKIM" :->

Pozdrawiam cie w Duchu i Prawdzie :->

Bobo 

Wysłany: 2020-01-13, 19:03   

Luba napisał/a:
Queza, CZLOWIEK jest jak Bog

Diabelski podszept. Jesteśmy ostrzegani przed takim myśleniem od tysiącleci. Odradzasz się jak zły demon.
Luba napisał/a:
Dziecko Boga musi byc jak Bog....

Ty też jesteś bogiem? Coś jak Metanoia... nie spodziewałem się, że na tym forum aż tyle bogów zagości.
Wasze groby też kiedyś będą możliwe do zlokalizowania jak grób Marduka?
Luba napisał/a:
Oczywiscie pozostanie to pulsujące potegą NIC

Aleś odkryła. Proponujesz proch, pył gwiezdny i potężne NIC.
Nic nowego, proponujesz jako coś pozytywnego to, co w Biblii przekazano jako karę, czyli: z prochu powstałeś i w proch się obrócisz.
Oto twoja filozofia. Coś podobnego usłyszał Adam z Ewą. Tylko, że to miało być za karę, a ty z tego chcesz zrobić coś pozytywnego/nagrodę czy jak to nazwać?
Do dupy z takimi obietnicami. Jaki sens stwarzać człowieka z prochu, gdy z natury miałby być jego celem powrót do tego samego. Ma to sens?
Sama w to nie wierzysz.
Dziwię się, że liczysz, że wmówisz ludziom, że ich sensem jest pył gwiezdny. Twoja natura i innych ludzi raczej jest temu przeciwna.
Nawet Ty nie liczysz na tzw. NIC.
Bo zapewne chodzisz do lekarzy... masz wewnętrzny sygnał aby się w proch/pył nie obrócić. Będziesz walczyć... by się w ten proch tak szybko nie obrócić.
Nie oszukuj.

Odpowiedz do tematu