![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Szokujące poselstwo pewnego Lewity |
Autor |
Wiadomość |
Andrzej
![](images/avatars/20397461315adefa945460a.jpg)
Wyznanie: zbór braterski w DG
Wiek: 61 Dołączył: 01 Lis 2011 Posty: 36 Skąd: Dabrowa Górnicza
|
Wysłany: 2017-02-20, 10:28 Szokujące poselstwo pewnego Lewity
|
|
|
Jeżeli znajdziecie chwilę czasu na moje przemyślenia co do obecnej sytuacji w kościele ewangelicznym to polecam uwadze artykuł: "Szokujące poselstwo pewnego Lewity"
"Przez stulecia wielu wyśmiewa się z tego typu Lewitów, którzy z determinacją powstają, uderzają pięścią w stół i wołają: „Dość! Hańba! Droga Prawdy jest pohańbiona…!”.
Żadne ruchy masowe, festiwale, marsze, żadne inne mega wydarzenia nie przyniosą duchowego przełomu, ani prawdziwego ożywienia dopóki Droga Prawdy będzie pohańbiona. Dopóki będzie rozdwojenie pomiędzy Betel a Dan, pomiędzy domem Bożym, a domem ludzkim, pomiędzy Chrystusem a Belialem. Dzisiaj mamy tak wiele tragicznej mieszaniny dookoła nas, tyle imitacji, podróbek świętości, rzeczy prawie dobrych, i aniołów światłości.
Widzimy postępujące odstępstwo, spustoszenie i chaos teologiczny o niespotykanych dotąd rozmiarach. Ewangelia jest rozmydlona. Uniwersalizm, relatywizm i permisywizm udziela się coraz częściej chrześcijańskim pastorom i kaznodziejom. Coraz łatwiej jest nam iść na kompromis ze światem. Zmieniają się standardy moralne. Sodoma i Gomora w świecie chrześcijańskim!"
http://blogoslawieni.pl/a...ego-lewity.html |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
nesto
![](images/avatars/20405842645762abb99ab55.jpg)
Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4212 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2017-02-20, 17:22
|
|
|
Andrzej, a co na to wszystko user Bobo? |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
tropiciel
![](http://curtis.loftinnc.com/images/613Mitzvot_Shema01.gif)
|
Wysłany: 2017-03-02, 15:47
|
|
|
Cytat: | Jeżeli znajdziecie chwilę czasu na moje przemyślenia co do obecnej sytuacji w kościele ewangelicznym to polecam uwadze artykuł: "Szokujące poselstwo pewnego Lewity"
"Przez stulecia wielu wyśmiewa się z tego typu Lewitów, którzy z determinacją powstają, uderzają pięścią w stół i wołają: „Dość! Hańba! Droga Prawdy jest pohańbiona…!”.
Żadne ruchy masowe, festiwale, marsze, żadne inne mega wydarzenia nie przyniosą duchowego przełomu, ani prawdziwego ożywienia dopóki Droga Prawdy będzie pohańbiona. Dopóki będzie rozdwojenie pomiędzy Betel a Dan, pomiędzy domem Bożym, a domem ludzkim, pomiędzy Chrystusem a Belialem. Dzisiaj mamy tak wiele tragicznej mieszaniny dookoła nas, tyle imitacji, podróbek świętości, rzeczy prawie dobrych, i aniołów światłości.
Widzimy postępujące odstępstwo, spustoszenie i chaos teologiczny o niespotykanych dotąd rozmiarach. Ewangelia jest rozmydlona. Uniwersalizm, relatywizm i permisywizm udziela się coraz częściej chrześcijańskim pastorom i kaznodziejom. Coraz łatwiej jest nam iść na kompromis ze światem. Zmieniają się standardy moralne. Sodoma i Gomora w świecie chrześcijańskim!" |
To prawda. Kiedy w 1979 r. Ian Paisley w Parlamencie Europejskim nazwał papieża Jana Pawła II antychrystem - został brutalnie wyrzucony z sali, gdzie papież wygłaszał swoje przemówienie, pomimo, że był ministrem zasiadającym w Izbie Lordów i posłem Parlamentu Europejskiego.
https://www.youtube.com/watch?v=RHhtL4Ynwxs
Gdy Jezuita Alberto Rivera ujawnił co wyprawiają jezuici - został otruty
https://www.youtube.com/watch?v=dwBkqCu7-b8
Gdy inny jezuita Malachi Martin ujawnił satanizm w Watykanie - zdarzył mu się śmiertelny wypadek
https://www.youtube.com/watch?v=IBcu19nxbdM
https://www.youtube.com/watch?v=mXGDLdVzKSw |
|
|
|
Listek
![](images/avatars/80330188057c20ed13c0b7.jpg)
Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7850 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2017-03-03, 22:00
|
|
|
Mt 13:38 Cytat: | "a rolą jest świat. Dobrym ziarnem są synowie królestwa, a chwastem - synowie Złego." |
Łk 16:8 Cytat: | Bo synowie tego świata są roztropniejsi w stosunku do ludzi swego pokolenia od synów światłości." |
1J 5:19 Cytat: | "Wiemy, że jesteśmy z Boga, cały zaś świat leży w mocy Złego." |
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
eksplorator [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-12-16, 20:30 Re: Szokujące poselstwo pewnego Lewity
|
|
|
Andrzej napisał/a: | "Szokujące poselstwo pewnego Lewity" |
A czy ten "Lewita" ma jakieś dowody, że pochodzi z rodu Lewiego, aby tak siebie określał? To tak, jak dzisiejsi "kapłani" powinni pokazać rodowód, że pochodzą z linii rodowej Aarona! |
|
|
|
Andrzej
![](images/avatars/20397461315adefa945460a.jpg)
Wyznanie: zbór braterski w DG
Wiek: 61 Dołączył: 01 Lis 2011 Posty: 36 Skąd: Dabrowa Górnicza
|
|
|
|
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 67 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2288
|
Wysłany: 2018-04-25, 09:30
|
|
|
Przeczytałem ten artykuł .
Jak poucza sama Biblia ; "nic nowego pod słońcem"
Równie "płomienne" spostrzeżenia [nie o rzeczonej historii Lewity a o chrześcijaństwie i chrześcijanach]
mieli i William Marrion Branham i Charles Taze Russell i Ellen G. White i William Miller
nie wspominając o współczesnych, telewizyjnych (USA) kaznodziejach
Jedno łączy autora tego artykułu z tamtymi i współczesnymi kaznodziejami ; JA i ONI - właśnie w tym duchu każdy z nich wygłaszał/wygłasza swoje kazania .
[Ktoś pyta:] "Czymże więc góruje Żyd? Albo co za pożytek jest z obrzezania? [Paweł odpowiada]
Wielki pod każdym względem. Przede wszystkim ten, że im (obrzezanym) zostały powierzone wyrocznie (słowa) Boże."
Im została powierzona Tora (czytaj; nauka , pouczenie , wskazówka , tak się to słowo ["tora"] tłumaczy na Polski) i im została powierzone wyrocznie [proroctwo, interpretacja ]
Nie każdy może być nauczycielem .
By być nauczycielem trzeba mieć odpowiednie predyspozycje i trzeba ukończyć odpowiednie szkoły .
Żydzi mają i predyspozycje i szkołę . Szkołę życia, którą przechodzili i przechodzą jest najlepszą szkołą tego typu .
Maja predyspozycje (talent) by być nauczycielami Narodów (nieobrzezanych), ale swój talent marnują "dla czczych rzeczy"
Obywatele jakiej narodowości zgarnęli najwięcej nagród Nobla ?
Obywatele jakiej narodowości są największymi bogaczami świata ?
Armia izraelska to najlepiej wyszkolona i wyposażona armia świata .
Izraelski wywiad to najlepszy wywiad świata .
Oni mają przodować w sprawach Tory , w tych sprawach mają być światłością (przykładem) dla świata
A oni w czym przodują ? We wszystkim, tylko nie w tych sprawach
Narody świata podświadomie to czują .
Narastało wśród Narodów zniecierpliwienie , które w czasach II wojny światowej wylało się jako Holokaust .
To bolesne doświadczenie niczego ich nie nauczyło .
Mało tego , oni ten Holokaust wykorzystują do zarabiania gigantycznych pieniędzy (nie stroniąc ani od szantażu ani od kłamstwa) ,
jak i wywierania [przede wszystkim] politycznych i moralnych presji na innych narodach (Niemcy , Szwajcaria a teraz Polska) .
("Przedsiębiorstwo Holocaust" autor Norman Finkelstein , amerykański historyk i politolog żydowskiego pochodzenia)
Dzisiaj znowu narasta wśród narodów świata zniecierpliwienie , które Żydzi definiują jako antysemityzm
I znowu to narastające zniecierpliwienie [ "antysemityzm"] próbują wykorzystać dla swoich osobistych, partykularnych interesów .
Jeżeli proroctwa Apokalipsy się sprawdzą (oby nie), to czeka ich jeszcze większy Holokaust niż w czasie II wojny światowej
„Bo Żydem nie jest ten, który nim jest na zewnątrz, ani obrzezanie nie jest to, które jest widoczne na ciele,
ale prawdziwym Żydem jest ten, kto jest nim wewnątrz, a prawdziwym obrzezaniem jest obrzezanie serca, duchowe, a nie według litery.
I taki to otrzymuje pochwałę nie od ludzi, ale od Boga.” (Rz.2,28.29 BT)
W oparciu o tą naukę (głęboko prawdziwą) pojawiła się nauka o tzw. "Israelu duchowym" ,którym mieli być chrześcijanie .
Ci wszyscy wymienieni i nie wymienieni kaznodzieje chrześcijańscy , z autorem tego artykułu włącznie , wpisują się w tą naukę .
To oni nadali sobie status nauczycieli (oświeconych Duchem Bożym) za naukami których miały podążać rzesze wiernych owieczek .
Efekt ? Efekt jest taki jak każdy widzi (zamiast jedności, podziały , bezpodstawna nienawiść) .
A historia chrześcijaństwa i to gdzie jest i jakie jest współczesne chrześcijaństwo , dowodzi że
nauka o chrześcijanach , jako "Israelu duchowym" poniosła klapę na całej linii .
(III Rzesza Niemiecka to chrześcijanie , "wyprawy krzyżowe" to chrześcijanie , zbrodnie mroków średniowiecza [i nie tylko tego okresu] to chrześcijanie)
Mieliśmy być światłością (przykładem) dla świata a staliśmy się tym czym każdy widzi .
Wszczepieni w szlachetny pień , pozostaliśmy tym czym byliśmy - dzikim pędem |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
tola
![](images/avatars/1363802645c62b8ed09892.gif)
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 664
|
Wysłany: 2018-06-26, 09:56
|
|
|
Efroni ,ale dlaczego tak sie stało skad ta kleska pzeciez wystarczy uwierzyc i przyjac
Ducha Mesjasza a On wprowadzi W PRAWDĘ.
Dlaczego chrześcijaństwo nie udzwigneło wiary ? bo podobnie jak Israel nie uwierzyli
ze Jezus jest tym za kogo sie podawal ale wzieli Go za faceta za zyda dlatego
odpadaja jak liscie z drzewa gdy Duch na nich powieje.
-
dlaczego zastrzegł sobie prawa , nie mozna skopiowac? |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2018-06-27, 19:00
|
|
|
tola napisał/a: | Efroni ,ale dlaczego tak sie stało skad ta kleska pzeciez wystarczy uwierzyc i przyjac
Ducha Mesjasza a On wprowadzi W PRAWDĘ.
Dlaczego chrześcijaństwo nie udzwigneło wiary ? bo podobnie jak Israel nie uwierzyli
ze Jezus jest tym za kogo sie podawal ale wzieli Go za faceta za zyda dlatego
odpadaja jak liscie z drzewa gdy Duch na nich powieje.
|
Kto we Mnie wierzy, będzie także dokonywał tych dzieł, których Ja dokonuję, owszem, i większe od tych uczyni, bo Ja idę do Ojca .
A o cokolwiek prosić będziecie w imię moje, to uczynię, aby Ojciec był otoczony chwałą w Synu.
O cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje, Ja to spełnię.
Prorokowali w Jego imieniu , w Jego imieniu wypędzali złe duchy , mówili jerzykami ludzi i aniołów , chorym przywracali zdrowie ,
niewidomym przywracali wzrok , mocą swej wiary uczynili wiele cudów , mieli taką wiarę że gdyby powiedzieli górze przenieś się to przeniosła by się
a mimo to powiedział do nich ; Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie ....
Kto z współczesnych ma taką moc wiary ?
Skoro taka wiara nic nie znaczy to o jakiej wierze mówisz ?
Skoro taka wiara nic nie znaczy to co ma znaczenie ?
....badajcie duchy, czy są z Boga....
Jak zbadać czy ten człowiek , albo tamten, ma Ducha Bożego , ma Ducha Mesjasza ?
Jak to rozpoznać ? |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
Henryk
|
Wysłany: 2018-06-27, 19:20
|
|
|
efroni napisał/a: | Jak zbadać czy ten człowiek , albo tamten, ma Ducha Bożego , ma Ducha Mesjasza ?
Jak to rozpoznać ? |
Dziecinne proste.
Niech powie górze, aby się przeniosła. |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2018-06-27, 21:19
|
|
|
Henryk napisał/a: | efroni napisał/a: | Jak zbadać czy ten człowiek , albo tamten, ma Ducha Bożego , ma Ducha Mesjasza ?
Jak to rozpoznać ? |
Dziecinne proste.
A Henryk jak zawsze w swoim niezmiennym stylu |
aby tak mają |
|
|
|
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2018-06-28, 00:24
|
|
|
Henryk,powiedz gorze zeby sie przeniosla. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
Henryk
|
Wysłany: 2018-06-28, 06:04
|
|
|
booris napisał/a: | Henryk,powiedz gorze zeby sie przeniosla. |
Jk 1:5-6 ubg " A jeśli komuś z was brakuje mądrości, niech prosi Boga, który daje wszystkim obficie i bez wypominania, a będzie mu dana. (6) Ale niech prosi z wiarą, bez powątpiewania. Kto bowiem wątpi, podobny jest do fali morskiej pędzonej przez wiatr i miotanej tu i tam." |
|
|
|
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2018-06-28, 10:42
|
|
|
Henryk napisał/a: | booris napisał/a: | Henryk,powiedz gorze zeby sie przeniosla. |
Jk 1:5-6 ubg " A jeśli komuś z was brakuje mądrości, niech prosi Boga, który daje wszystkim obficie i bez wypominania, a będzie mu dana. (6) Ale niech prosi z wiarą, bez powątpiewania. Kto bowiem wątpi, podobny jest do fali morskiej pędzonej przez wiatr i miotanej tu i tam." |
Czyzby "dziecinnie prosta" rzecz byla dla Ciebie nieosiagalna? A ten cytat powinienes przeczytac zanim rzuciles haselko o przeniesieniu gory.Czytaj go za kazdym razem,kiedy wymyslisz podobny "test". |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2018-06-28, 19:37
|
|
|
W owym dniu wielu mi powie: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w imieniu twoim i w imieniu twoim nie wypędzaliśmy demonów, i w imieniu twoim nie czyniliśmy wielu cudów?
A wtedy im powiem: Nigdy was nie znałem. Idźcie precz ode mnie wy, którzy czynicie bezprawie.
Choćbym mówił językami ludzkimi i anielskimi, a miłości bym nie miał, byłbym miedzią dźwięczącą lub cymbałem brzmiącym.
I choćbym miał dar prorokowania, i znał wszystkie tajemnice, i posiadał całą wiedzę, i choćbym miał pełnię wiary, tak żebym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym.
Prorokowali w Jego imieniu , w Jego imieniu wypędzali złe duchy , mówili jerzykami ludzi i aniołów , chorym przywracali zdrowie ,
niewidomym przywracali wzrok , mocą swej wiary uczynili wiele cudów , mieli taką wiarę że gdyby powiedzieli górze przenieś się to przeniosła by się
a mimo to powiedział do nich ; Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie ....
Kto z współczesnych ma taką moc wiary ?
Skoro taka wiara nic nie znaczy to o jakiej wierze mówisz ?
Skoro taka wiara nic nie znaczy to co ma znaczenie ?
Henryk napisał/a: | Dziecinne proste.
Czyżbyś w tak pokrętny sposób przyznawał , że wiara to towar przereklamowany ? |
aby tak mają |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|