Największe kłamstwo szatana- "dusza dalej żyje" |
Autor |
Wiadomość |
taka prawda [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 14:55
|
|
|
D. R. napisał/a: | Problem jednak nie skończył się na śmierci Rutherforda, bo Strażnica potem wielokrotnie wyznaczała daty końca i głosiła, |
podaj mi ile tych dat i jakie ok?
D. R. napisał/a: | I tym sposobem-wytrychem można wytłumaczyć wszystko. Nawet kupno willi Rutherforda w San Diego dla zmartwychwstałych Patriarchów. |
Wiesz lepsze zmiany by przypodobać się Bogu niż trwanie w bagnie i tłumaczenie tego bez ładu i składu. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
D. R. [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 15:55
|
|
|
taka prawda napisał/a: | D. R. napisał/a: | Problem jednak nie skończył się na śmierci Rutherforda, bo Strażnica potem wielokrotnie wyznaczała daty końca i głosiła, |
podaj mi ile tych dat i jakie ok?
D. R. napisał/a: | I tym sposobem-wytrychem można wytłumaczyć wszystko. Nawet kupno willi Rutherforda w San Diego dla zmartwychwstałych Patriarchów. |
Wiesz lepsze zmiany by przypodobać się Bogu niż trwanie w bagnie i tłumaczenie tego bez ładu i składu. |
Przynajmniej dwanaście, spektakularnych fałszywych proroctw. I będą wyznaczać nadal! Tylko będą i już są zakamuflowane ("skrócony czas"). Taki już charakter tych ruchów.
Sorry, ale nie będę przepisywał. Za dużo.
http://watchtower.org.pl/podolski_proroctwa.php |
|
|
|
D. R. [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 16:01
|
|
|
taka prawda napisał/a: | Cytat: |
Jeżeli można komunikować się ze zmarłymi to oznacza, że oni po śmierci dalej egzystują. Muszą mieć duszę nieśmiertelną. |
Nie można.Bo za zmarłych podszywają się demony.
Gdyby to byli prawdziwi zmarli to było by to zaprzeczeniem min. tego wersetu.
Kaznodziei 9:3-10. |
Rozumieć mam, że Chrystus na Górze Przemienienia rozmawiał z demonami... ? |
|
|
|
taka prawda [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 16:03
|
|
|
Cytat: | Rozumieć mam, że Chrystus na Górze Przemienienia rozmawiał z demonami... ? |
Przemienienie to inna bajka która przed tobą jest zakryta . |
|
|
|
Molden
|
Wysłany: 2011-10-02, 15:42
|
|
|
taka prawda napisał/a: | Cytat: | Rozumieć mam, że Chrystus na Górze Przemienienia rozmawiał z demonami... ? |
Jeśli nie jest dla ciebie, to może przed nami wszystkimi ją odkryjesz? |
_________________ "światła jeszcze mi nie gaście...". |
|
|
|
Talmid2Tes2,15
Genitum, non factum
![](images/avatars/362048474506c79bf39797.jpg)
Wyznanie: katolickie
|
Wysłany: 2011-10-02, 17:23
|
|
|
taka prawda napisał/a: | Cytat: | Rozumieć mam, że Chrystus na Górze Przemienienia rozmawiał z demonami... ? |
przemienienie to realne doświadczenie apostołów , czyli że rzeczywiście widzieli Eliasza i ducha Mojżesza |
|
|
|
Servant
Pomógł: 3 razy Wiek: 64 Dołączył: 16 Gru 2007 Posty: 90 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2011-10-03, 12:36
|
|
|
Talmid2Tes2,15 napisał/a: |
przemienienie to realne doświadczenie apostołów, |
Tutaj się zgadzam.
Talmid2Tes2,15 napisał/a: | czyli że rzeczywiście widzieli Eliasza i ducha Mojżesza |
A jednak sam Jezus mówił co innego.
A gdy schodzili z góry, przykazał im Jezus, mówiąc: Nikomu nie mówcie o tym widzeniu, aż Syn Człowieczy zostanie wskrzeszony z martwych. Mat. 17:9 (BW)
Apostołowie mieli "widzenie" czyli wizję (PNŚ). Innymi słowy nie oglądali rzeczywistości.
Ty zaś, czyż nie zaprzeczasz słowom Jezusa i tym wypowiedziom Biblii, które jasno i wprost wskazują, że po śmierci ma żadnego działania? |
_________________ Servant |
|
|
|
janwisniewski68
Droga prawdy
![](images/avatars/1985754925544ac65999db1.jpg)
Pomógł: 25 razy Wiek: 68 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2011-10-03, 14:17
|
|
|
Oglądali rzeczywistość ,prawdę absolutną ... |
|
Talmid2Tes2,15
Genitum, non factum
![](images/avatars/362048474506c79bf39797.jpg)
Wyznanie: katolickie
|
Wysłany: 2011-10-04, 17:23
|
|
|
Servant napisał/a: | Apostołowie mieli "widzenie" czyli wizję (PNŚ). Innymi słowy nie oglądali rzeczywistości. |
moim zdaniem "widzenie" nie przeczy rzeczywistej obecności Eliasza i Mojżesza.
Mat 17:3 bp "(3) I ukazali się im Eliasz i Mojżesz rozmawiający z Jezusem." Servant napisał/a: | Ty zaś, czyż nie zaprzeczasz słowom Jezusa i tym wypowiedziom Biblii, które jasno i wprost wskazują, że po śmierci ma żadnego działania? |
Ap 20:4 bp :
"Potem ujrzałem trony, a na nich zasiedli (sędziowie), i dano im władzę sądzenia. Ujrzałem też dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego, i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi i nie wzięli znamienia na czoło ani na rękę. Ożyli oni i tysiąc lat królowali z Chrystusem." |
_________________ Biblia jest księgą, w której każdy, jakich chce prawd sobie szuka, i jakie chce, prawdy sobie znajduje.
![](images/signatures/1075869344e9b0888cf7b8.jpg) |
|
|
|
Al Mudrasim
Ja Jestem
![](images/avatars/2034156936496652b43c439.jpg)
Wyznanie: własnowierca
|
Wysłany: 2011-10-04, 20:31
|
|
|
Największym kłamstwem jest to, że wmawia się ludziom iż po śmierci ciała już nic nie istnieje. |
_________________ Bóg, który stworzył Wszechświat, nie stworzył człowieka. Bóg, który stworzył człowieka, nie stworzył Wszechświata. |
|
|
|
taka prawda [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-05, 08:23
|
|
|
Cytat: |
Największym kłamstwem jest to, że wmawia się ludziom iż po śmierci ciała już nic nie istnieje. |
Dla mnie największym kłamstwem to wmawiać że się żyje po śmierci ale nie wiadomo jak gdzie i po co... .
Łazarza Jezus bardzo skrzywdził nie? |
|
|
|
rykiw [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-05, 08:43
|
|
|
taka prawda napisał/a: | Cytat: |
Dla mnie największym kłamstwem to wmawiać że się żyje po śmierci ale nie wiadomo jak gdzie i po co... .
Łazarza Jezus bardzo skrzywdził nie? |
Zdaje się że błędnie utożsamiasz pojęcie śmierci z niebytem, czemu przecież zmartwychwstanie wyraźnie zaprzecza.
Pozdrawiam |
|
|
|
janowski
zbanowany
|
Wysłany: 2011-10-05, 09:16
|
|
|
rykiw napisał/a: | Zdaje się że błędnie utożsamiasz pojęcie śmierci z niebytem |
Toc wyjasnij.
Roznica pomiedzy smiercia a niebytem. |
_________________ stałe pozbawienie prawa do pisania na forum |
|
|
|
rykiw [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-05, 09:51
|
|
|
wolumen napisał/a: | rykiw napisał/a: | Zdaje się że błędnie utożsamiasz pojęcie śmierci z niebytem |
Toc wyjasnij.
Roznica pomiedzy smiercia a niebytem. |
A cóż tu wyjaśniać, przecież powiedziałem że niebyt przeczy zmartwychwstaniu. Nawet przysłowie mówi że z pustego i Salomon nie naleje, zatem nie da się wskrzesić niebytu.
Aby można były w ogóle mówić o zmartwychwstaniu, musi istnieć tj ISTNIEĆ coś, co z martwych może być wzbudzone.
Jeśli nie ma nic [NIEBYT] …. z pustego i Salomon nie naleje.
Pozdrawiam |
|
|
|
janowski
zbanowany
|
Wysłany: 2011-10-05, 10:37
|
|
|
rykiw napisał/a: | A cóż tu wyjaśniać, przecież powiedziałem że niebyt przeczy zmartwychwstaniu. Nawet przysłowie mówi że z pustego i Salomon nie naleje, zatem nie da się wskrzesić niebytu. |
Niebyt przeczy zmartwychwstaniu?
A niby dlaczego mialby przeczyc?
Niebyt czyli nieistnienie jest tym czym jest. Jednakowoz czlowiek po smierci (czlowiek nieistniejacy) istnieje w pamieci Bozej. Oczywistym zatem jest ze niebyt (nieistnienie) nie przeczy zmartwychwstaniu a wrecz wzmaga jego charakter.
rykiw napisał/a: | Aby można były w ogóle mówić o zmartwychwstaniu, musi istnieć tj ISTNIEĆ coś, co z martwych może być wzbudzone. |
Czlowiek nieistniejacy (czlowiek pozostajacy w niebycie) jest niestniejacym juz uczestnikiem zycia doczesnego ale jego owczesne zycie jest potwierdzeniem jego istnienia i to istnienie w owym czasie zostanie zmartwychwzbudzone.
Jesli niebyt (nieistnienie) nie bylby tym czym jest to zmartwychwstanie byloby czyms niepelnym a tak nie jest. Nie byloby przywolania do zycia a takowe przywolanie jest wlasnie z niezycia (niebytu). |
|
|
|
|