![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Ja mam pytanie... |
Autor |
Wiadomość |
jfs300 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-10, 02:59
|
|
|
Monika napisał/a: | No i skąd się ta kura wzięła?????? Ludzie, zacznijcie wreszcie myśleć!!! |
O widzisz i to kolejny dowód ze teoria ewolucji to klops;p
[Choc nie do konca, bo przystosowawcza jest prawdą szczerozłotą ]
Tak jak napisał wnikliwy:
Cytat: | Kura została stworzona |
stworzony został także Kogut
i tak powstało jajko |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
ShadowLady86
Administrator
![](images/avatars/19348477794f2583298e23c.jpg)
Wyznanie: Chrześcijanin
Pomogła: 273 razy Wiek: 38 Dołączyła: 14 Sty 2012 Posty: 4440
|
Wysłany: 2015-01-10, 08:56
|
|
|
Monika K. napisał/a: | Jeszcze jedno pytanko do ewolucjonistów: płazy rzekomo pochodzą od ryb, prawda? W takim razie pierwszy płaz miał płuca czy skrzela? Jeśli płuca, to nie mógł oddychać zanim wyszedł na ląd, a jeśli skrzela, to nie mógł oddychać dopóki nie wyszedł z wody |
Żywą skamieniałością są ryby trzonopłetwe. Poczytaj sobie w internecie o tych rybach, a konkretnie o jedynej znanej obecnie Latimerii. Ryba ta jest ogniwem łączącym ryby i płazy. Ma tzw. narząd powietrzny, który pozwala jej na oddychanie na ladzie. Jednocześnie posiada skrzela. Jej płetwy osadzone są w taki sposób, że może zarówno pływać, jak pełzać po lądzie.
Fazę przejściową można zobaczyć też u płazów bezogonowych, których kijanka oddycha skrzelami, a dorosły osobnik płucami.
Monika K. napisał/a: | I jeszcze jedno: co było pierwsze - kura czy jajko? Jeśli kura, to znaczy, że nie wykluła się z jaja, czyli stworzył ją Pan Bóg. Jeśli jajko, to znaczy, że nie zniosła go kura, czyli stworzył je Pan Bóg! |
Pytanie z natury, co było pierwsze: DNA czy białko. DNA zapisuje kod białka, ale z drugiej strony enzymy, które katalizują replikację i transkrypcję DNA są białkami? Otóż pierwsze były rybozymy, czyli RNA zdolne do autokatalizy. Na skutek odwrotnej transkrypcji, z RNA może powstać DNA. |
|
|
|
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2015-01-10, 09:17
|
|
|
Monika K. napisał/a: | Cytat: | "Miał płuco-skrzela.
Dzięki temu mógł oddychać na lądzie i pod wodą." |
I po co mu były te płuca, skoro cały czas pod wodą był?
|
[...]
Monika K. napisał/a: |
Ludzie, zacznijcie wreszcie myśleć!!! |
Oj tak, tak !!
Proszę bez niegrzecznych uwag tego typu |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
Ostatnio zmieniony przez ShadowLady86 2015-01-10, 09:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|