|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Żydożercom NIE ! |
Autor |
Wiadomość |
Henryk
|
Wysłany: 2018-03-03, 17:47
|
|
|
tropiciel napisał/a: | A co ty wiesz o duchu ? i skąd ?!!! |
No właśnie.
Nie jesteś kompetentny, i nie jesteś partnerem do dyskusji w tym temacie- drogi tropicielu. |
|
|
|
|
tropiciel
|
Wysłany: 2018-03-03, 18:07
|
|
|
dla takich co wyznaczali fałszywe daty lub usprawiedliwiają takie poczynania, to z pewnością nie jestem. I całe szczęście !
_______________________________ |
|
|
|
|
Albertus
|
Wysłany: 2018-03-03, 20:24
|
|
|
Odnośnie filmiku to polecam ciekawy artykuł
Myślę że po przeczytaniu łatwiej będzie zrozumieć dlaczego "ogon merda psem"
i USA podejmują wiele ewidentnie niekorzystnych dla siebie decyzji odnośnie sytuacji na Bliskim Wschodzie a dla Europy wręcz dramatycznie niekorzystnych
A tutaj
Komentarz autora artykułu do niedawnych wydarzeń. |
|
|
|
|
RM
Wyznanie: Unitarianizm jest błędem
|
Wysłany: 2018-03-04, 18:59
|
|
|
Albertusie,
świetne artykuły. Dzięki. |
|
|
|
|
tropiciel
|
Wysłany: 2018-03-04, 19:08
|
|
|
za naród sprzymierzony z Bogiem to się uważali katolicy przez 1600 lat swej historii tylko nigdzie w historii nie widać ani tego sprzymierzenia ani tego by katolicy byli ludem Bożym. Historia pokazuje wręcz coś odwrotnego !!!
__________________ |
|
|
|
|
George
Wyznanie: NAZAREJCZYK
|
|
|
|
|
chryzolit
|
Wysłany: 2019-05-08, 11:48
|
|
|
Co do przytoczonego artykułu.
Tak to jest wielkie niebespieczeństwo,dla samych syjonistycznych chrześcijan,oraz dla Żydowskich srodowisk,które sa w taki sposób popierane,ponieważ przekaz biblijny,nie uczy aby byli oni politycznie popierani ani,nie uczy,aby środowiska,które czynia to poparcie,to robiły.
Takie nauczanie nie ma nic wspólnego z biblijnym przekazem.
Pozdrawiam. |
_________________ Zapraszam - www.refleksjebiblijne.wordpress.com |
|
|
|
|
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2019-05-08, 12:02
|
|
|
Obserwując działania polityczne i w ogóle zachowania Żydów na przestrzeni wieków, śmiem wątpić, czy oni w ogóle liczą się z jakimkolwiek bogiem oprócz: kasa, wyzysk, niszczenie wszystkich im nie sprzyjającym.
Trochę od tematu: niedawno słyszałam taki wywiad z kobietą z Anglii, która jest znawczynią kultury żydowskiej (sama pochodzi z rodziny żydowskiej). Bardzo mnie zdziwiło jedno, bo tego nie wiedziałam, a mianowicie to, że żyd ma obowiązek w pierwszej kolejności chronić swoje życie. Przekłada się to w praktyce na takie działania, jak: ma prawo zabić żonę, własne dzieci, nie mówiąc o innych ludziach, w przypadku zagrożenia życia własnego, aby bronić włąsne życie. Kultura żachodnia, my - jako ludzie, mamy naturalny odruch obrony najsłabszych, ochrony dzieci w pierwszej kolejności, ludzi słabych, starych, kobiet bez względu czy to osoba bliska czy obca. Dokładnie wiemy, że tak zawsze było w naszej historii, czy to tej najdawniejszej czy z czasów bliższych naszemu życiu. Natomiast żydowska kultura jest zupełnie odwrotna pod tym względem i to podobno w majestacie prawa bożego.
Przyznaję, że nieźle mną wstrząsnęło po tej wypowiedzi. |
|
|
|
|
wybrana
wybrana
Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy Dołączyła: 17 Mar 2017 Posty: 1738 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2019-05-08, 13:08
|
|
|
wuka napisał/a: | Obserwując działania polityczne i w ogóle zachowania Żydów na przestrzeni wieków, śmiem wątpić, czy oni w ogóle liczą się z jakimkolwiek bogiem oprócz: kasa, wyzysk, niszczenie wszystkich im nie sprzyjającym.
Trochę od tematu: niedawno słyszałam taki wywiad z kobietą z Anglii, która jest znawczynią kultury żydowskiej (sama pochodzi z rodziny żydowskiej). Bardzo mnie zdziwiło jedno, bo tego nie wiedziałam, a mianowicie to, że żyd ma obowiązek w pierwszej kolejności chronić swoje życie. Przekłada się to w praktyce na takie działania, jak: ma prawo zabić żonę, własne dzieci, nie mówiąc o innych ludziach, w przypadku zagrożenia życia własnego, aby bronić włąsne życie. Kultura żachodnia, my - jako ludzie, mamy naturalny odruch obrony najsłabszych, ochrony dzieci w pierwszej kolejności, ludzi słabych, starych, kobiet bez względu czy to osoba bliska czy obca. Dokładnie wiemy, że tak zawsze było w naszej historii, czy to tej najdawniejszej czy z czasów bliższych naszemu życiu. Natomiast żydowska kultura jest zupełnie odwrotna pod tym względem i to podobno w majestacie prawa bożego.
Bo tam ma moc prawo mojżeszowe, które nie ma nic wspólnego z Prawem Bożym. |
_________________ JEZUS MOIM ZBAWCĄ |
|
|
|
|
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2019-05-08, 13:41
|
|
|
wybrana napisał/a: | wuka napisał/a: | Obserwując działania polityczne i w ogóle zachowania Żydów na przestrzeni wieków, śmiem wątpić, czy oni w ogóle liczą się z jakimkolwiek bogiem oprócz: kasa, wyzysk, niszczenie wszystkich im nie sprzyjającym.
No ja nie wiem w co/kogo oni wierzą. Kto dał im prawo wiemy, ponoć Mojżesz na polecenie Boga, ale jakiego? Moim zdaniem innego niż Ojciec Pana Jezusa. Zresztą tego nadanego Prawa i tak nikt nie był w stanie wypełnić w czasie nadania, co udowodnili sami wybrańcy , pogwałcając je od początku do teraz.
Zachęcam cię do wysłuchania tego: Czym Naprawdę jest Nowe Przymierze - ANDREW FARLEY https://www.youtube.com/watch?v=KaKBCHBkS28
RM podawał w innym temacie. Jest świetne i sporo wyjaśnia też o Prawie. |
|
|
|
|
wybrana
wybrana
Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy Dołączyła: 17 Mar 2017 Posty: 1738 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2019-05-08, 14:45
|
|
|
wuka napisał/a: | wybrana napisał/a: | wuka napisał/a: | Obserwując działania polityczne i w ogóle zachowania Żydów na przestrzeni wieków, śmiem wątpić, czy oni w ogóle liczą się z jakimkolwiek bogiem oprócz: kasa, wyzysk, niszczenie wszystkich im nie sprzyjającym.
No ja nie wiem w co/kogo oni wierzą. Kto dał im prawo wiemy, ponoć Mojżesz na polecenie Boga, ale jakiego? Moim zdaniem innego niż Ojciec Pana Jezusa. Zresztą tego nadanego Prawa i tak nikt nie był w stanie wypełnić w czasie nadania, co udowodnili sami wybrańcy , pogwałcając je od początku do teraz. |
Na podobnych wartościach działa Islam i katolicyzm.
Dalej uważają prawdę w obraz opisywanego starotestamentowego boga, odrzucając prawdę objawioną przez Jezusa Chrystusa.
W katolicyzmie Jezus jest tylko taką podpórką do zniewolenia tych biednych owieczek.
Natomiast Jego nauki - nie przyjęli, bo są niewygodne i mogły by ograniczyć ich cele czczenia bożka - pieniądz i władza.
Żydzi też kochają tego bożka. |
_________________ JEZUS MOIM ZBAWCĄ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|