Państwo a religia - Jerzy Waszyngton |
Autor |
Wiadomość |
Henryk
|
Wysłany: 2020-02-09, 19:04
|
|
|
Krystian napisał/a: | Marius Bienius napisał/a: | Taka Korea Północna |
Przyjmuję to jako - głupi żart. |
A jako jawne szyderstwo z Chrystusa! |
|
|
|
|
Krystian
Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 52 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4231
|
Wysłany: 2020-02-09, 19:18
|
|
|
Henryk napisał/a: | A jako jawne szyderstwo z Chrystusa! |
Ja też Henryku, ale chciałem delikatnie, to napisać, aby nie myślał, że policja, tylko pałuje. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
|
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2020-02-09, 19:35
|
|
|
Polak czasem katolik nikt nas nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne |
_________________ tom68 |
|
|
|
|
Marius Bienius
Pomógł: 58 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 1009 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2020-02-09, 20:04
|
|
|
Krystian napisał/a: |
Ty znasz Biblię, więc wiesz, co jest w niej zapisane, odnośnie dobrodziejstw, dla ludzkości.
|
Wtedy będzie tak doskonale, że nawet lew będzie trawą się żywił
Krystian napisał/a: |
Ja też Henryku, ale chciałem delikatnie, to napisać, aby nie myślał, że policja, tylko pałuje. |
Nie obawiaj się. Uważam, że policja w państwie jest jednym z ważniejszych organów. |
_________________ "Zobaczyć świat w ziarnku piasku, niebiosa w jednym kwiecie z lasu,
W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, w godzinie nieskończoność czasu" |
|
|
|
|
Krystian
Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 52 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4231
|
Wysłany: 2020-02-09, 20:40
|
|
|
Marius Bienius napisał/a: | Wtedy będzie tak doskonale, że nawet lew będzie trawą się żywił |
Tak wierzę.
My zaś jak ludzie owocami - jak Adam z Ewą w raju.
Marius Bienius napisał/a: | Nie obawiaj się. Uważam, że policja w państwie jest jednym z ważniejszych organów. |
To fajnie, ze tak myslisz. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
|
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2020-02-10, 13:03
|
|
|
Może wróćcie do głównego tematu - Państwo a religia |
|
|
|
|
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-02-10, 17:22
|
|
|
tom68 napisał/a: | Może wróćcie do głównego tematu - Państwo a religia |
Zakladasz temat i piszesz w nim o rzeczach niezgodnych z rzeczywistoscia,wiec jak mozna dyskutowac?O czym? |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2020-02-10, 19:18
|
|
|
Skoro uważasz wbrew faktom historycznym że monarchiczna Rosja czy Francja nie były krajami wyznaniowymi to tak jakbyś właśnie wierzył w UFO |
|
|
|
|
Korn
|
Wysłany: 2020-02-10, 19:38
|
|
|
tom68 napisał/a: | Skoro uważasz wbrew faktom historycznym że monarchiczna Rosja czy Francja nie były krajami wyznaniowymi to tak jakbyś właśnie wierzył w UFO |
Protestanci z Holandii i Niemiec z kościołów zrobili burdele. Nie wiele lepiej jest w Norwegii, Szwecji i Finlandii. "Dobrzy" protestanccy Skandynawowie chodzą w strachu i depresji, żeby nie podpaść lewackiej poprawności. Każdy podniesiony płacz ich dzieci, powoduje kontrole i odbieranie dzieci. Dziwne, że to w chrześcijańskiej protestanckiej Skandynawii. Według Toma68 mieszkają tam same anioły protestanckie. A tu takie kary, państwo stosuje na te protestanckie anioły. Totalny upadek. |
|
|
|
|
tom68
|
|
|
|
|
Korn
|
Wysłany: 2020-02-10, 20:42
|
|
|
katolicyzm=protestantyzm. Niczym się to nie różni. Ta sama kabała. U jednych i drugich jest ta sama taca i koszty na kaznodziejów. |
|
|
|
|
RN
Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5123 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2020-02-10, 20:50
|
|
|
Korn napisał/a: |
katolicyzm=protestantyzm. Niczym się to nie różni. Ta sama kabała. U jednych i drugich jest ta sama taca i koszty na kaznodziejów. |
I ta sama płukanka mózgu.
Z tym, że protestantyzm jest w gorszej sytuacji niż katolicyzm. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
|
booris
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-02-10, 21:14
|
|
|
tom68 napisał/a: | Skoro uważasz wbrew faktom historycznym że monarchiczna Rosja czy Francja nie były krajami wyznaniowymi to tak jakbyś właśnie wierzył w UFO |
Uwazam,ze wbrew temu co napisales te panstwa zle nie skonczyly.Zle skonczyly ich monarchie i nie mialo to nic wspolnego z religia.Rewolucje ktore tam wybuchly mialy podloze polityczno-spoleczne.Uwazam takze,ze niezgodne z prawda sa Twoje slowa o tolerancyjnych,demokratycznych i odzielonych od kosciola panstwach protestanckich,czego dobrym przykladem sa wyznaniowe panstwa skandynawskie,funkcjonujace w tej formie do dzis.Uwazam takze,ze Tobie jest blizej do wiary w UFO,bo to co piszesz jest blizsze science-fiction niz rzeczywistosci.
ps.Nadmienie jeszcze,ze jedno z panstw ktore,wg Ciebie,zle skonczylo,ma najbardziej radykalne prawo dotyczace rozdzialu panstwa od kosciola.I nie jest to Rosja. |
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2020-02-11, 14:24
|
|
|
Ja myślałem Ty itp wierzycie jednak w UFO |
|
|
|
|
booris
|
Wysłany: 2020-02-11, 15:23
|
|
|
tom68 napisał/a: | Ja myślałem Ty itp wierzycie jednak w UFO |
Widocznie myslenie Ci za bardzo nie wychodzi. |