Islam z chrześcijańskiej perspektywy |
Autor |
Wiadomość |
sylka
Gość
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:24
|
|
|
Jezus zstąpił z nieba i nic nie zapozyczal od Greków.
Więcej o Jezusie proponuje poczytac i popisać w dziale "Dyskusje teologiczne. |
|
|
|
|
aalias
Gość
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:25
|
|
|
sylka napisał/a: | Jezus zstąpił z nieba i nic nie zapozyczal od Greków.
Więcej o Jezusie proponuje poczytac i popisać w dziale "Dyskusje teologiczne." |
urodził się, nie zstąpił, ale objawiasz swoją zajawkę, i tez nie na teologicznych, jesteś muzułmanką? |
|
|
|
|
sylka
Gość
|
|
|
|
Oto słowa Jezusa :
" zstąpiłem bowiem z nieba, nie aby wypełniać wolę swoją, lecz wolę tego, który mnie posłał. " Jana 6:38
" Wtedy Żydzi szemrali przeciwko niemu, iż powiedział: Ja jestem chlebem, który zstąpił z nieba. I mówili: Czy to nie jest Jezus, syn Józefa, którego ojca i matkę znamy? Jakże więc teraz może mówić: Z nieba zstąpiłem? " Jana 6 : 41
Widac aalias ze swoją wiedzę o Panu Jezusie musisz uzupełnic. |
|
|
|
|
wyznawca_
Gość
|
|
|
|
kato,
widze ze tobie mozna w kolko powtarzac ze PRAWDZIWY CHRZESCIJANIE nie morduja nikogo a ty dalej nie zrozumiesz. czy ty klasyfikujesz wiare poprzez etykietki ktore ktos sobie nalozy? radze ci przeczytac moj post o tym kto jest prawdziwym Kosciolem (w dziale Kosciol Jezusa Chrystusa) jezeli tego jeszcze nie zrobiles.. jezeli jednak dalej bedziesz mi powtarzal ze CHRZESCIJANIE kogos mordowali to ja juz nie bede mial sily ci znowu powtarzac ze to NIE BYLI CHRZESCIJANIE tylko PRZEBIERANCY ktorzy uzyli sobie Boga jako tarczy do zakrycia swojego prawdziwego oblicza ..oblicza szatana.
wasz sluga w Chrystusie
wyznawca_ |
|
|
|
|
wyznawca_
Gość
|
|
|
|
kato napisal:
Cytat: | urodził się, nie zstąpił, ale objawiasz swoją zajawkę, i tez nie na teologicznych, jesteś muzułmanką?
|
Cialo Jezusa sie urodzilo jednak Jego Duch zstapil z Nieba i wstapil w ziemskie cialo. To jest wlasnie kolosalna roznica miedzy Nim a innymi ludzmi ktorych i cialo i duch ZACZYNA SIE w momencie poczecia. Tak ze "technicznie" mowiac Jezus i urodzil sie i zstapil z nieba.
wasz sluga w Chrystusie
wyznawca_ |
|
|
|
|
sylka
Gość
|
|
|
|
W sumie to samo mówią mówią muzułmanie o terrorystach samobójcach i o tych co podżynaja gardła...że oni nie są muzułmanami...... |
|
|
|
|
kato
Gość
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:26
|
|
|
Wyznawco, byłbym wdzięczny gdybyś poparl przykładem takie chwalebne działanie. tylko proszę o jakąś historycznie udowodniną (Biblia odpada) postać.
"Jezus zstąpił z nieba i nic nie zapozyczal od Greków. "
Zaręczam ci, że muzułmanin to samo napisze o Mahomecie. |
|
|
|
|
sylka
Gość
|
|
|
|
kato, poczytaj co Koran mówi o Mahomecie.....
Bo w obu tematach widze, ze lekko pływasz, a chcesz dyskutowac.
Jeśli bierzesz sie za dyskusje, to najpierw uzupełnij wiedze na temat podmiotu owej dyskusji..... |
|
|
|
|
kato
Gość
|
|
|
|
Sylka, masz rację.
Dyskusja nie ma sensu.
Bez urazy
"Ja jestem prawdą" - Al Halladż |
|
|
|
|
wyznawca_
Gość
|
|
|
|
kato napisal:
Cytat: | Wyznawco, byłbym wdzięczny gdybyś poparl przykładem takie chwalebne działanie. tylko proszę o jakąś historycznie udowodniną (Biblia odpada) postać. |
czy chodzi ci o walczenie slowem a nie mieczem? kazdy pierwszy chrzescijanin tak czynil kato. popatrz na piotra, pawla, szczepana itd. dla ciebie biblia odpada wiec w sumie nie mamy o czym mowic gdzyz KTO dokumentowal w tamtych czasach dzialania tych ludzi? rzymianie? grecy? kto? moze ty mi podaj co w tamtych czasach chrzescijanie robili zlego innym ludziom. w sumie to ta rozmowa nie ma sensu no ale ciekaw jestem czy dysponujesz takim przykladem chrzescijan z 1 czy 2 wieku.
wasz sluga w Chrystusie
wyznawca_ |
|
|
|
|
kato
Gość
|
|
|
|
Czyli, pomijając Biblie, nie masz takich przykładów.
Szkoda. |
|
|
|
|
diana29
Gość
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:27
|
|
|
TAK CZYTAM CO PISZECIE I ZASTANAWIA MNIE JEDNO SKAD TAKA NIEAWISC BADZ CO BADZ WSROD MLODYCH LUDZI !?
JEDNI Z WAS OBWINIAJA ISLAM NIE WIDZAC TEGO CO ROBILO CHRZESCIJANSTWO WIDZE I ZYDA KTORY OBWINIA CHRZESCIJAN NIE PATRZAC NA TO CO ROBIA ZYDZI ! A JA SIE ZAPYTAM PO CO? PO CO ROZSTRZASAC CZYJA RELIGIA JEST LEPSZA KTO MNIEJ WYMORDOWAL KTO JEST LEPSZYM W STOSUNKU DO INNYCH KTO OD KOGO SCIAGNOL CYTATY?
CZY NIELEPIEJ JEST SIE WSPOLNIE ZASTANOWIC CO NAS LACZY ? CO DOBREGO JEST W KAZDEJ Z RELIGII CZEGO MOZEMY SIE NAWZAJEM OD SIEBIE NAUCZYC? JAK ZYC OBOK SIEBIE W POKOJU A NIE JAK UCINAC SOBIE LBY NAWZAJEM !!! |
|
|
|
|
sylka
Gość
|
|
|
|
Gdzie ty tutaj widzisz nienawisc?
A krytyka islamu w Polsce nie jest zakazana.
Jesli juz to byly tutaj wypowiedzi krytyczne pod adresem islamu, a nie muzułman...natomiast twoja krzykliwa wypowiedz wnosi tylko niepokoj.
Jezus mowil, ze : Blogosławieni pokoj czyniacy, albvowiem synami Bozyi nazwani beda"
Tak wiec pokoj tobie diana.
Badz córa pokoju . |
|
|
|
|
wyznawca_
Gość
|
|
|
|
kato napisal:
Cytat: | Czyli, pomijając Biblie, nie masz takich przykładów.
Szkoda.
|
ja ciebie prosilem o przyklad... masz jakis? ciekawy jestem bardzo.
diano, prosze cie o nie uzywanie caly czas duzych liter. taka jest zasada pisania.. duze litery uzywamy do podkreslenia danego wyrazu czy zdania.
dziekuje
wasz sluga w Chrystusie
wyznawca_
p.s. nie moze miec prawda z klamstwem zadnego udzialu a koran jest klamstwem. nie ma w tym zadnej nienawisci.. to jest po prostu stwierdzenie faktu. ja osobiscie kocham muzulman ale uwazam ze muhammad ich oklamal i oni sa przez niego zwiedzeni. mam nadzieje ze kiedys otworza oczy i poznaja Pana i Zbawiciela Jezusa Chrystusa. |
|
|
|
|
Paulina_____
Gość
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:28
|
|
|
wyznawca_ napisał/a: |
czy chodzi ci o walczenie slowem a nie mieczem? kazdy pierwszy chrzescijanin tak czynil kato. popatrz na piotra, pawla, szczepana itd.
|
Jana 18:10 Wówczas Szymon Piotr, mając przy sobie miecz, dobył go, uderzył sługę arcykapłana i odciął mu prawe ucho. A słudze było na imię Malchos. |
|
|
|
|
|