Różaniec bez różańca? |
Autor |
Wiadomość |
Bobo
![](images/avatars/140635839254cf59b57bd6d.jpg)
|
Wysłany: 2013-01-15, 21:43
|
|
|
Supouse napisał/a: | Czy przecietny Świadek Jehowy stara sie rozmawiac z osobą innego wyznania |
Nie. Przeciętny SJ stara się trafić rozmówcę w oko aby bolało.
Co to znaczy: przeciętny? Kto byłby nieprzeciętny? I jak on starałby się rozmawiać?
Supouse napisał/a: | Wyobrazcie sobie ze Pastor, Mormon albo jakiś ŚJ jezdzil po pijaku autem... albo jeden przypadek pedofilii w innym Kosciele niz Katolicki :D protesty w calej Polsce! Lincze na "heretykach""innowiercach"
|
Znam przypadki, że Pastor, Mormon czy SJ nie jechali po pijaku ani w ogóle nic nie zrobili a lincze na nich wykonywano. Widzisz... 'innowiercom' jak ich nazywasz, nie trzeba nic zarzucać. Sam fakt innowierstwa wystarczy aby tłuszcza się rzuciła na nich...
Supouse napisał/a: | Jakby w przecietnym Kosciele dzialo sie to co w KK to dawno by go juz spalili katolicy, ludzi zlinczowali, wygnaliby albo zakazali konstytucyjnie tej wiary. W takim kraju zyjemy... :D niestety |
Rozumiem, ze wyjaśniasz, że tak się nie dzieję więc... co to ma być za argument? W jaka stronę? Bo chyba przeciwko KK... jakoś niejasno piszesz. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Eliot
![](images/avatars/15774915615335587f50c94.jpg)
|
Wysłany: 2013-01-15, 21:50
|
|
|
Supouse napisał/a: | Jak wymienie 10 to zanegujesz wszystkie... i rozwalisz wątek z rozanca na bledy u ŚJ |
Załóż nowy wątek - w czym problem?
Szczerze? Tak myślałem, że nic konkretnego nie napiszesz. Szkoda. |
_________________ "Sławiłem więc radość, bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem, niż żeby jadł, pił i doznawał radości, i by to go cieszyło w jego trudzie za dni jego życia, które pod słońcem daje mu Bóg." (Ecc 8:15 bt) |
|
|
|
Iwona19
Wyznanie: Katoliczka
Pomogła: 10 razy Wiek: 31 Dołączyła: 26 Lis 2012 Posty: 787 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-01-15, 23:07
|
|
|
Czy moglibyśmy powrócić do tematu wątku? |
_________________ Słów mi właściwych często brakuje na opisanie mej miłości do Ciebie |
|
|
|
Eliot
|
Wysłany: 2013-01-16, 08:54
|
|
|
Iwona19 napisał/a: | Czy moglibyśmy powrócić do tematu wątku? |
Oczywiście
Opowiedz proszę jak wpadłaś na to, że różaniec może pomagać w modlitwach |
_________________ "Sławiłem więc radość, bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem, niż żeby jadł, pił i doznawał radości, i by to go cieszyło w jego trudzie za dni jego życia, które pod słońcem daje mu Bóg." (Ecc 8:15 bt) |
|
|
|
Iwona19
|
Wysłany: 2013-01-16, 11:54
|
|
|
AEliot napisał/a: | Iwona19 napisał/a: | Czy moglibyśmy powrócić do tematu wątku? |
Oczywiście
Ja dostrzegam skuteczność tej modlitwy |
_________________ Słów mi właściwych często brakuje na opisanie mej miłości do Ciebie |
|
|
|
Eliot
|
Wysłany: 2013-01-16, 12:16
|
|
|
Iwona19 napisał/a: | AEliot napisał/a: |
Oczywiście
A jakaś podstawa biblijna?
Bo szamani w buszu też widzą skuteczność swoich rutuałów - z góry przepraszam, nie to żebym porównywał jedno z drugim, jedynie chciałem posłużyć się przykładem |
|
|
|
Anowi
![](images/avatars/15653503915458bc5dcad7a.png)
Pomogła: 121 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 10070 Skąd: Bóg wie
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:13
|
|
|
szamani to dopiero czarownicy - potrafią przeprowadzić operację nie roniąc krwi "pacjenta" |
_________________ nie jest bogaty ten, kto posiada wiele,
tylko ten, kto niewiele potrzebuje. |
|
|
|
Iwona19
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:27
|
|
|
AEliot napisał/a: | Iwona19 napisał/a: | AEliot napisał/a: |
Oczywiście
A jakaś podstawa biblijna?
Bo szamani w buszu też widzą skuteczność swoich rutuałów - z góry przepraszam, nie to żebym porównywał jedno z drugim, jedynie chciałem posłużyć się przykładem |
Dlaczego odpowiadasz w taki sposób? Każdy może mieć swoje jakieś wewnętrzne przeżycia czy doświadczenia religijne a nie musi posługiwać się Biblią by opisywać to co czuje |
|
|
|
Iwona19
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:28
|
|
|
Anowi napisał/a: | szamani to dopiero czarownicy - potrafią przeprowadzić operację nie roniąc krwi "pacjenta" |
piszemy o modlitwie, a nie o szamanach |
|
|
|
Anowi
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:34
|
|
|
szaman to ichni kapłan |
|
|
|
woroniecka
|
Wysłany: 2013-02-07, 10:46
|
|
|
Święty Louis Mary Grignion powiedział, że Ci co odnoszą się do Matki Boskiej z pogardą lub obojętnością zostaną potępieni, gdyż nie mają Boga za Ojca, bo pierw trzeba mieć Maryję za Matkę.
Wiem, że w Piśmie Świętym nie ma wprost napisane o wielkości Maryji, aczkolwiek objawienia, widzenia czy Święci są tego przykładem. |
|
|
|
Anowi
|
Wysłany: 2013-02-07, 11:05
|
|
|
(1 Krl 15:13) A nawet swą matkę Maakę pozbawił godności królowej-matki za to, że sporządziła bożka ku czci Aszery. Ponadto Asa ściął i spalił tego bożka przy potoku Cedron.
jeden czyn, jedno słowo, jeden gest nie taki jak trzeba i można wszystko stracić |
|
|
|
amiko
![](images/avatars/102587372854d9b2ffd3ada.png)
Wyznanie: Słowianin
|
Wysłany: 2013-02-07, 11:46
|
|
|
woroniecka napisał/a: | Święty Louis Mary Grignion powiedział, że Ci co odnoszą się do Matki Boskiej z pogardą lub obojętnością zostaną potępieni, gdyż nie mają Boga za Ojca, bo pierw trzeba mieć Maryję za Matkę.
Wiem, że w Piśmie Świętym nie ma wprost napisane o wielkości Maryji, aczkolwiek objawienia, widzenia czy Święci są tego przykładem. |
Mnie się to trochę nie zgadza z NT.Tak jak nie widzę w nim,aby Chrystus mówił o Bogu Jehowie,tak samo nie widzę,aby On mówił coś o Matce Boskiej.Chrystus jako JESTEM przebywał z Żydami w Starym Przymierzu.Jako ten sam JESTEM istniał zanim zaistniał Abraham.Maria urodziła ciało fizyczne,ale nie urodziła Chrystusa,bo On jako JESTEM już istniał zanim zaistniała Maria.KK i Święty Louis Mary Grignion nie uznają preegzystencji Chrystusa jako JESTEM? |
_________________ Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka. |
|
|
|
Supouse
Wyznanie: Anglikanin, Mormon, Luteranin, Husyta
|
Wysłany: 2013-02-07, 12:05
|
|
|
woroniecka napisał/a: | Święty Louis Mary Grignion powiedział, że Ci co odnoszą się do Matki Boskiej z pogardą lub obojętnością zostaną potępieni, gdyż nie mają Boga za Ojca, bo pierw trzeba mieć Maryję za Matkę.
już tu na Ziemi powinni być klątwa papieska potępieni. To jest piękne ten Ojciec mowi że obojętność nawet wobec Matki Boskiej bedzie potępioną.
Zastanawiam się czy mówisz o Marii? Bo Maria nie byla i nie jest Matka Boska no jak może być? Wytłumacz mi czemu jest Matka Boska. A Józef to Bóg Ojciec reaktywacja?
Aha według katolików musisz uznać że Maryja jest Twoja matka bo nie mozesz mieć Boga za Ojca. Aha ciekawa teza... Bardzo to Biblijne i wogole logiczne... Czyli gdy nie będę wierzył w Objawienie Fatimskie albo uznam to za ohydne nie zgodne z Ewangelią, to nic nie pomoże w potępieniu mojej nędznej duszy? |
|
|
|
woroniecka
|
Wysłany: 2013-02-07, 14:42
|
|
|
Ja cytuję, tylko. Święci i wierzący, którzy doświadczyli widzialnych uosobień Matki Boskiej mogą wdawać się w dyskusję na ten temat, bo oni to przeżyli i to oni mają prawo odpierać ataki podważających.
Wg mnie, Bóg nie zaczyna się pierwszym słowem w Biblii, i nie kończy kropką w Biblii. Największym jego świadectwem jest jego obecność wśród nas. |
|
|
|
|