|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Dlaczego Bóg nie stworzył żadnego urządzenia technicznego ? |
Autor |
Wiadomość |
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2015-11-12, 22:15
|
|
|
krecik napisał/a: |
Bazując na poznaniu i wyobraźni jaką ma człowiek to można tak sądzić. Lecz Bóg w Biblii obiecuje coś co nawet na myśl nie wstąpiło.
Wniosek z takiej obietnicy że tych którzy wytrwają w wierze do końca, czekają jeszcze lepsze rzeczy niż te które wymieniłeś. |
Mnie się zdaje, że skoro na początku ludzie hasali na golasa, to taki model świata Bóg opracował.
No, jak będzie ciepło, to czemu nie ...
Oczywiście ważne też w jakim towarzystwie będzie się przebywać na golasa
Nie, Kreciku, ty odpadasz ... sorki |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
Ostatnio zmieniony przez Anna01 2015-11-18, 13:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Manna z nieba
Wyznanie: Deizm.Baczna obserwatorka życia.
Pomogła: 304 razy Dołączyła: 28 Mar 2013 Posty: 3454
|
Wysłany: 2015-11-13, 00:07
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | krecik napisał/a: |
Bazując na poznaniu i wyobraźni jaką ma człowiek to można tak sądzić. Lecz Bóg w Biblii obiecuje coś co nawet na myśl nie wstąpiło.
Wniosek z takiej obietnicy że tych którzy wytrwają w wierze do końca, czekają jeszcze lepsze rzeczy niż te które wymieniłeś. |
Mnie się zdaje, że skoro na początku ludzie hasali na golasa, to taki model świata Bóg opracował.
I wszyscy będą mieli wyłupione oczy |
_________________ Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. |
Ostatnio zmieniony przez Anna01 2015-11-18, 13:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Henryk
|
Wysłany: 2015-11-13, 06:53 Re: Dlaczego Bóg nie stworzył żadnego urządzenia techniczneg
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Skoro twierdzisz, że niektóre dzieła boże są skomplikowanymi urządzeniami technicznymi, to dlaczego Bóg nie stworzył urządzeń mniej skomplikowanych, takich jak np. nożyczki ? |
Bo mniej skomplikowane narzędzia wytworzyło sobie urządzenie składające się węgla, wodoru, a nadewszstko z wody.
A wszystko w tym celu, abyś nie nudził się wymyślając jedynie naiwne pytania.
http://www.logbia.republika.pl/tabpierw1.gif |
|
|
|
|
Henryk
|
Wysłany: 2015-11-13, 06:57
|
|
|
Manna z nieba napisał/a: | I wszyscy będą mieli wyłupione oczy |
Jeśli pożyjesz drugie tyle, to już nikt nie będzie sobie wyłupywał oczu.
Jak mówił mędrzec: wszystko przemija. |
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 07:22 Re: Dlaczego Bóg nie stworzył żadnego urządzenia techniczneg
|
|
|
Henryk napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Skoro twierdzisz, że niektóre dzieła boże są skomplikowanymi urządzeniami technicznymi, to dlaczego Bóg nie stworzył urządzeń mniej skomplikowanych, takich jak np. nożyczki ? |
Bo mniej skomplikowane narzędzia wytworzyło sobie urządzenie składające się węgla, wodoru, a nadewszstko z wody.
A wszystko w tym celu, abyś nie nudził się wymyślając jedynie naiwne pytania.
http://www.logbia.republika.pl/tabpierw1.gif |
Aaa, to już nie z węglowodorów ?
Pomyliłeś się z tymi węglowodorami ? Często się mylisz ? Może zawsze ? |
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 07:23
|
|
|
Manna z nieba napisał/a: | krecik napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: |
I wszyscy będą mieli wyłupione oczy |
... i odcięte dłonie |
Ostatnio zmieniony przez Anna01 2015-11-18, 13:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Henryk
|
Wysłany: 2015-11-13, 07:38 Re: Dlaczego Bóg nie stworzył żadnego urządzenia techniczneg
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Aaa, to już nie z węglowodorów ?
Poużywaj sobie, jeśli zrobi Tobie się lepiej.
Czym że jest Twój organizm, jak nie złożone pochodne węglowodorów.
A białko, a tłuszcze? - Z marmolady?
A w większości i tak woda...
U niektórych gromadzi się w górnej części "urządzenia"... |
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 08:01 Re: Dlaczego Bóg nie stworzył żadnego urządzenia techniczneg
|
|
|
Henryk napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Aaa, to już nie z węglowodorów ?
Poużywaj sobie, jeśli zrobi Tobie się lepiej.
Czym że jest Twój organizm, jak nie złożone pochodne węglowodorów.
A białko, a tłuszcze? - Z marmolady?
A w większości i tak woda...
U niektórych gromadzi się w górnej części "urządzenia"... |
To prawda.
Tych, którym gromadzi się w górnej części można poznać po tym, że nie mają pojęcia o czym piszą. W szczególności nie mają pojęcia o węglowodorach
No i zamiast "czymże" piszą "czym że" |
|
|
|
|
krecik
Pomógł: 41 razy Wiek: 60 Dołączył: 28 Lis 2009 Posty: 1190 Skąd: Pszczółki
|
Wysłany: 2015-11-13, 17:45
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: |
Widzę że Ciebie najbardziej rajcuje seks, ale pomyśl o tym że nie będzie trzeba w tych zmienionych warunkach, odpoczywać w nocy i marnować czas.
Czy zdajesz sobie sprawę co oznacza bycie dzieckiem Bożym, cząstką WIELKIEJ RODZINY ? Przecież tu na ziemi też nikt z nas nie decyduje, jak wygląda jego brat czy siostra.
Fajnie jest porozmawiać w ten wirtualny sposób, jednak żeby dyskusja była merytoryczna, to trzeba odnosić się do postawionych pytań przez adwersarza...Gdyż zapytałem czy biblijny zapis/Boża obietnica, o tym że niebiosa i ziemia będą połączone w jedną całość, nie kusi Cię ?
Zapytałem też czy uważasz że produkcja Ibupromu i innych medykamentów mają tylko jeden cel ? |
_________________ Błogosławieni, którzy są zaproszeni na weselną ucztę Baranka. OBJ.19:9
|
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 18:00
|
|
|
krecik napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: |
Widzę że Ciebie najbardziej rajcuje seks, ale pomyśl o tym że nie będzie trzeba w tych zmienionych warunkach, odpoczywać w nocy i marnować czas.
Czy zdajesz sobie sprawę co oznacza bycie dzieckiem Bożym, cząstką WIELKIEJ RODZINY ? Przecież tu na ziemi też nikt z nas nie decyduje, jak wygląda jego brat czy siostra.
Fajnie jest porozmawiać w ten wirtualny sposób, jednak żeby dyskusja była merytoryczna, to trzeba odnosić się do postawionych pytań przez adwersarza...Gdyż zapytałem czy biblijny zapis/Boża obietnica, o tym że niebiosa i ziemia będą połączone w jedną całość, nie kusi Cię ?
Zapytałem też czy uważasz że produkcja Ibupromu i innych medykamentów mają tylko jeden cel ? |
No patrz, pierwszy napisałeś o seksie, a mówisz że to mnie rajcuje.
Może tobie wszystko z seksem się kojarzy ?
Odpowiadam na zadane pytania:
- Tak, oczywiście że tak. Bardzo mnie to kusi.
- Nie, oczywiście że nie. Celów jest wiele.
No to do później |
|
|
|
|
krecik
|
Wysłany: 2015-11-13, 19:53
|
|
|
No to do później |
Napisałem o seksie, bo przez jaki pryzmat odrzucasz moje towarzystwo w niebie ? Jestem przede wszystkim mężczyzną...Zaś Biblia jednoznacznie i wyraziście mówi że kłamcy i czyniący obrzydliwości w Bożej ocenie, tam nie wejdą. Natomiast ja się tam wybieram, gdyż spełniam powyższe wymogi. Co więc w Twojej ocenie dyskwalifikuje mnie ?
Odpowiedz że kusi Cię fakt niebiańskich warunków na ziemi, wiąże się bezpośrednio z tym co powyżej napisałem o kryterium wejścia do nieba. Czy robisz jakieś wysiłki żebyś mógł tam wejść ?
Oczywiście że powodem produkcji wszelkich medykamentów, oprócz z założenia szczytnego celu, czyli LECZENIE, ciągłe leczenie, a nie zupełne wyleczenie. Tym drugim, może nawet ważniejszym powodem jest...KASA. |
_________________ Błogosławieni, którzy są zaproszeni na weselną ucztę Baranka. OBJ.19:9
|
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 20:14
|
|
|
krecik napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: |
No to do później |
Napisałem o seksie, bo przez jaki pryzmat odrzucasz moje towarzystwo w niebie ? Jestem przede wszystkim mężczyzną...Zaś Biblia jednoznacznie i wyraziście mówi że kłamcy i czyniący obrzydliwości w Bożej ocenie, tam nie wejdą. Natomiast ja się tam wybieram, gdyż spełniam powyższe wymogi. Co więc w Twojej ocenie dyskwalifikuje mnie ?
Odpowiedz że kusi Cię fakt niebiańskich warunków na ziemi, wiąże się bezpośrednio z tym co powyżej napisałem o kryterium wejścia do nieba. Czy robisz jakieś wysiłki żebyś mógł tam wejść ?
Oczywiście że powodem produkcji wszelkich medykamentów, oprócz z założenia szczytnego celu, czyli LECZENIE, ciągłe leczenie, a nie zupełne wyleczenie. Tym drugim, może nawet ważniejszym powodem jest...KASA. |
No nie wiem czy czynię jakieś wysiłki w związku z tym kryterium ...
Co powinienem robić ( albo nie robić ), aby wejść do nieba, biorąc pod uwagę kryterium o którym piszesz ?
Jakie są te obrzydliwości, które uniemożliwiają wejście do nieba ?
Bo może czynię je nieświadomie, a jeśli mnie nie uświadomisz, to będziesz współwinny mojego niepójścia do nieba ... |
|
|
|
|
krecik
|
Wysłany: 2015-11-13, 21:28
|
|
|
No nie wiem czy czynię jakieś wysiłki w związku z tym kryterium ...
Co powinienem robić ( albo nie robić ), aby wejść do nieba, biorąc pod uwagę kryterium o którym piszesz ?
Jakie są te obrzydliwości, które uniemożliwiają wejście do nieba ?
Bo może czynię je nieświadomie, a jeśli mnie nie uświadomisz, to będziesz współwinny mojego niepójścia do nieba ... |
Fajnie że jesteś naturalny i szczery, taka cecha jest pożądana nie tylko przez ludzi...Użyłem takiego słowa, ale nie kojarz z „muszę być dobry”. Bo ludzkie wysiłki i ludzka sprawiedliwość jest jak brudna szmata. Wysiłek jaki człowiek może zrobić, to uwierzyć w wysiłek/zasługi Jezusa Chrystusa. Prawda że niewiele ? A jednak dla niektórych ludzi zbyt wiele, bo to oznacza rezygnację ze swoich ambicji honoru. Przyznasz że te aspekty dla niektórych ludzi są bardzo ważne, tzn. że są ludzie bardzo honorowi i niezależni ?
Zaś w podążaniu za Bogiem, życie takie jak On chce, związana jest właśnie rezygnacja z swojego ego...
Bóg biblijny oczekuje uznania siebie samego za słabego. Ludziom pewnym siebie, czyli takim którzy swój intelekt i majętność uważają za oparcie. To takim ludziom się sprzeciwia. Taką postawę należy przyjąć żeby otrzymać Boże życie i być Jego domownikiem. Mówiąc bardziej obrazowo, chodzi o to żeby swoje kapcie mieć u Boga. Dobrze jest być u siebie w swoich kapciach i fotelu, prawda ?
Oj nie próbuj zwalić odpowiedzialności na obcego faceta, ani na kogokolwiek innego. W Biblii jest wyraźnie powiedziane że każdy człowiek sam za siebie zda sprawę Stwórcy. |
|
|
|
|
|
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2015-11-13, 21:33
|
|
|
Wierzę, że Jezus poniósł bardzo duży wysiłek |
|
|
|
|
krecik
|
Wysłany: 2015-11-14, 07:33
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Wierzę, że Jezus poniósł bardzo duży wysiłek |
To już malutki ale jednak istotny początek, żeby stać się uczniem Jezusa Chrystusa
Jezus w Getsemane tuż przed Swoją egzekucją, pocił się krwią. Zwyczajnie bał się, lecz wyrzekł Słowa „ nie moja wola lecz Twoja Ojcze niech się stanie „. On tam na krzyż wziął nasze grzechy i choroby. Zrobił to z Miłości do człowieka. On zaś musi tylko w to uwierzyć i naśladować Jego usposobienie.
Absolutnie nie ma wymogu przynależenia do jakiejkolwiek organizacji religijnej...
Wiara i zaufanie Bogu, jest obszarem duchowym, aczkolwiek ma wpływ na rzeczy widzialne. Piszę to jako odpowiedz na Twoje tytułowe pytanie. Sprawa urządzeń technicznych i wszystkiego materialnego, jest domeną człowieka, dlatego Bóg że tak powiem nie przeszkadza mu. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|