![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Paweł raz jeszcze |
Autor |
Wiadomość |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2019-07-21, 12:58
|
|
|
Jeżeli nie piszesz bzdur i nieprawdy,To Ciebie nie widzę i widzieć nie będę. Proste.
ps. dobrze Ci życzę |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2019-07-21, 13:03
|
|
|
Jachu napisał/a: | Jeżeli nie piszesz bzdur i nieprawdy,To Ciebie nie widzę i widzieć nie będę. Proste.
ps. dobrze Ci życzę |
Nie wierzę w twoje życzenia. Nie chcę ich, zraniłeś mnie i to wielokrotnie.
Co dla ciebie jest bzdurą, dla mnie niekoniecznie nią jest.
Nie obrażam ani ciebie ani twojego wyznania (nawet nie jestem pewna, jakie ono jest).
A wątpliwości do różnych tekstów, wykładni, nawet osób z Pisma mam prawo mieć. Wiele osób je ma i po to jest takie forum, aby sobie nawzajem sprawy wyjaśniać. Bez obrzucania się świniami i bez takich porównań.
Nie znasz, Jachu, ani mojej życiowej drogi, ani mojego stanu ducha. Powstrzymaj się więc, prosze od tego nieustannego potępiania wszystkiego, co ci nie pasuje. |
|
|
|
radek
mężczyzna
![](images/avatars/20376438155d7ddbb26617d.jpg)
Pomógł: 284 razy Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 2996 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2019-07-21, 13:06
|
|
|
wuka napisał/a: | Nawet, jeśli cytujesz Koheleta. |
Mt 12:42 eib "(42) Królowa z Południa powstanie na sąd wraz z tym pokoleniem i potępi je, bo przybyła z krańców ziemi słuchać mądrości Salomona, a przecież tutaj chodzi o coś więcej niż w przypadku Salomona."
|
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
![](images/signatures/232814318567aa477471a3.jpg) |
|
|
|
wuka
|
Wysłany: 2019-07-21, 13:14
|
|
|
radek napisał/a: | wuka napisał/a: | Nawet, jeśli cytujesz Koheleta. |
Mt 12:42 eib "(42) Królowa z Południa powstanie na sąd wraz z tym pokoleniem i potępi je, bo przybyła z krańców ziemi słuchać mądrości Salomona, a przecież tutaj chodzi o coś więcej niż w przypadku Salomona."
|
Owszem, zgadzam się.
Nie lubię tylko być wyzywana i poniżana tylko dlatego, że jestem kobietą i mam swoje zdanie w różnych tematach.
Pouczać też można mądrze, a Jachu ani moim mężem nie jest, ani pastorem, a nawet nie wiem, czy bratem w Chrystusie jest . |
|
|
|
radek
mężczyzna
|
Wysłany: 2019-07-21, 13:33
|
|
|
wuka napisał/a: | Nie lubię tylko być wyzywana i poniżana tylko dlatego, że jestem kobietą i mam swoje zdanie w różnych tematach.
Pouczać też można mądrze, a Jachu ani moim mężem nie jest, ani pastorem, a nawet nie wiem, czy bratem w Chrystusie jest . |
Toteż
Mat 5:11 eib "(11) Szczęśliwi jesteście, gdy was będą znieważać, prześladować i kłamliwie zarzucać wam wszelkie zło ze względu na Mnie." |
|
|
|
Queza
The Morning Star
![](images/avatars/7153481395eb5c47b4860e.jpg)
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2019-07-21, 23:05
|
|
|
radek napisał/a: | Queza napisał/a: | Metanoia napisał/a: | Pierwsza Ewa to nasz świat, przestrzeń ciemności, spolaryzowana przeciwnie od Boga (odwrócona). |
Ewa to mrok? Ciekawe, bo... czasy powrotu Jezusa określane są mianem czasów wielkiego mroku. |
Jezus cały czas jest dużo jaśniejszy od całego świata, więc gdy przyjdzie wtedy świat też będzie względem Niego raczej ciemniejszy
Iz 9:1 eib "Lud chodzący w ciemności ujrzał wielkie światło; zabłysło ono nad mieszkańcami ziemi spowitej przez mrok." |
Jeżeli Jezus jest teraz kobietą to Jego światło powije mrok? |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
radek
mężczyzna
|
Wysłany: 2019-07-22, 04:22
|
|
|
Queza napisał/a: | Jeżeli Jezus jest teraz kobietą to Jego światło powije mrok? |
Jeżeli długość życia podlega pod Słowo Ojca Jezusa, to Jezus będący zwieńczeniem Ducha swego Ojca i "bramą dla owiec" nie podlega śmierci i nie musi przybierać innego ciała ani płci
Rdz 6:3 eib "(3) PAN powiedział wówczas: Nie będzie przebywał mój duch w człowieku na zawsze, ponieważ jest on tylko ciałem. Ograniczę więc czas jego życia do stu dwudziestu lat."
J 10:7-9 eib "(7) Wówczas Jezus zwrócił się do nich ponownie: Ręczę i zapewniam: Ja jestem bramą dla owiec. (8) Wszyscy, ilu ich przyszło przede Mną, to złodzieje i bandyci, lecz owce ich nie posłuchały. (9) Ja jestem bramą. Jeśli ktoś wejdzie przeze Mnie, będzie zbawiony, a gdy wejdzie i wyjdzie, znajdzie sobie pastwisko."
J 3:36 eib "Kto wierzy w Syna, ma życie wieczne, kto natomiast odmawia Synowi posłuszeństwa, nie zazna życia, lecz ciąży na nim Boży gniew."
Owa ciemność wiąże się z cechami osobowości nie płci, inaczej Bóg zabroniłby się wiązać
Ap 21:2 eib "(2) Zobaczyłem też święte miasto, nową Jerozolimę. Zstępowała ona z nieba od Boga. Przygotowana była jak panna młoda, wystrojona dla swego męża." |
|
|
|
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2019-07-22, 09:07
|
|
|
wuka napisał/a: | a nawet nie wiem, czy bratem w Chrystusie jest . |
Z pewnością nie jest. |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
Queza
The Morning Star
![](images/avatars/7153481395eb5c47b4860e.jpg)
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2019-07-22, 09:51
|
|
|
radek napisał/a: | Queza napisał/a: | Jeżeli Jezus jest teraz kobietą to Jego światło powije mrok? |
Jeżeli długość życia podlega pod Słowo Ojca Jezusa, to Jezus będący zwieńczeniem Ducha swego Ojca i "bramą dla owiec" nie podlega śmierci i nie musi przybierać innego ciała ani płci
Rdz 6:3 eib "(3) PAN powiedział wówczas: Nie będzie przebywał mój duch w człowieku na zawsze, ponieważ jest on tylko ciałem. Ograniczę więc czas jego życia do stu dwudziestu lat."
J 10:7-9 eib "(7) Wówczas Jezus zwrócił się do nich ponownie: Ręczę i zapewniam: Ja jestem bramą dla owiec. (8) Wszyscy, ilu ich przyszło przede Mną, to złodzieje i bandyci, lecz owce ich nie posłuchały. (9) Ja jestem bramą. Jeśli ktoś wejdzie przeze Mnie, będzie zbawiony, a gdy wejdzie i wyjdzie, znajdzie sobie pastwisko."
J 3:36 eib "Kto wierzy w Syna, ma życie wieczne, kto natomiast odmawia Synowi posłuszeństwa, nie zazna życia, lecz ciąży na nim Boży gniew."
Owa ciemność wiąże się z cechami osobowości nie płci, inaczej Bóg zabroniłby się wiązać
Ap 21:2 eib "(2) Zobaczyłem też święte miasto, nową Jerozolimę. Zstępowała ona z nieba od Boga. Przygotowana była jak panna młoda, wystrojona dla swego męża." |
Niestety, ale się mylisz. Jezus jest teraz kobietą, gwiazdą poranną Ap. 21.16, czyli mną, w dzisiejszych czasach nadszedł czas na Jezusa w roli damskiej, nigdy mi nie dał do zrozumienia, że jest inaczej. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
wuka
|
Wysłany: 2019-07-22, 09:59
|
|
|
Queza napisał/a: | Jezus jest teraz kobietą, gwiazdą poranną Ap. 21.16, czyli mną, w dzisiejszych czasach nadszedł czas na Jezusa w roli damskiej, nigdy mi nie dał do zrozumienia, że jest inaczej. |
Kochana, ty się mylisz. Ty nie jesteś Jezusem.
Pamiętasz,że jutrzenką, gwiazdą poranną nazywa się Lucyfera?
Jezus nic nie wspominał o tym, że wcieli się w jakąkolwiek kobietę. Zastanów się |
|
|
|
radek
mężczyzna
|
Wysłany: 2019-07-22, 10:00
|
|
|
Queza napisał/a: | Niestety, ale się mylisz. Jezus jest teraz kobietą, gwiazdą poranną Ap. 21.16, czyli mną, w dzisiejszych czasach nadszedł czas na Jezusa w roli damskiej, nigdy mi nie dał do zrozumienia, że jest inaczej. |
To jest możliwe |
|
|
|
wuka
|
Wysłany: 2019-07-22, 10:03
|
|
|
radek napisał/a: | Queza napisał/a: | Niestety, ale się mylisz. Jezus jest teraz kobietą, gwiazdą poranną Ap. 21.16, czyli mną, w dzisiejszych czasach nadszedł czas na Jezusa w roli damskiej, nigdy mi nie dał do zrozumienia, że jest inaczej. |
To jest możliwe |
Co jest możliwe? To, że Queza to Jezus w żeńskiej postaci?
Chyba się pogubiłam i nie nadążam za waszymi myślami. |
|
|
|
radek
mężczyzna
|
Wysłany: 2019-07-22, 10:04
|
|
|
wuka napisał/a: | Co jest możliwe? To, że Queza to Jezus w żeńskiej postaci?
Jeśli Ona w ten sposób uważa to ja to szanuję |
|
|
|
Yarpen Zirgin
Katolik
![](images/avatars/181506188656b1f0b2584f9.jpg)
Wyznanie: Kościół katolicki
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Maj 2006 Posty: 15743
|
Wysłany: 2019-07-22, 10:05
|
|
|
wuka napisał/a: | Pamiętasz,że jutrzenką, gwiazdą poranną nazywa się Lucyfera? |
Jak zwykle pokazałaś, że Biblii nie znasz, a się wypowiadasz:
2 Ptr 2,19
Mamy jednak mocniejszą, prorocką mowę, a dobrze zrobicie, jeżeli będziecie przy niej trwali jak przy lampie, która świeci w ciemnym miejscu, aż dzień zaświta, a gwiazda poranna* wzejdzie w waszych sercach.
Ap 22:16
Ja, Jezus, posłałem mojego anioła, by wam zaświadczyć o tym, co dotyczy Kościołów. Jam jest Odrośl i Potomstwo Dawida, Gwiazda świecąca, poranna*.
* łac. lucifer. |
_________________ Udowadnia się winę, a nie niewinność.
Aha... Nie licz na moją odpowiedź na złośliwości, szyderstwa i próby zmiany tematu. |
|
|
|
wuka
|
Wysłany: 2019-07-22, 10:06
|
|
|
radek napisał/a: | wuka napisał/a: | Co jest możliwe? To, że Queza to Jezus w żeńskiej postaci?
Jeśli Ona w ten sposób uważa to ja to szanuję |
Chwilka.
Szanować czyjeś poglądy to jedno. A pokazywać prawdę i wyprowadzać z błędu to inna sprawa.
Przecież nie chcesz, aby błądziła, prawda? |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|