![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Islam z chrześcijańskiej perspektywy |
Autor |
Wiadomość |
Gwardian [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-25, 22:26
|
|
|
sylka napisał/a: | Gwardian - proponuję, abyś w temacie " Islam" nadrobił zaległości.
Szczególnie w kwestii Allaha....wsród 99 imion Allaha nie znajdziesz imienia Ojciec. Allah ojcem nie był i nie jest. |
Wielebny!
Ojciec to nie imię - to funkcja. Czytaj z należnym i nabożnym zrozumieniem. Allach u islamistow to odpowiednik Boga Ojca - bo oni "osobowo-duchowywch" Boga Syna ani Boga Ducha nie mają.
Jasne? |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
sylka
|
Wysłany: 2007-05-27, 21:24
|
|
|
No nic....jeśli dyletant mysli ze cos wie...to nic go nie przekona , że jest inaczej.... |
|
|
|
Esther
![](images/avatars/11556191914c448c1e43fe9.jpg)
|
Wysłany: 2007-05-27, 21:53
|
|
|
Gwardian napisał/a: | sylka napisał/a: | Gwardian - proponuję, abyś w temacie " Islam" nadrobił zaległości.
Szczególnie w kwestii Allaha....wsród 99 imion Allaha nie znajdziesz imienia Ojciec. Allah ojcem nie był i nie jest. |
Wielebny!
Ojciec to nie imię - to funkcja. Czytaj z należnym i nabożnym zrozumieniem. Allach u islamistow to odpowiednik Boga Ojca - bo oni "osobowo-duchowywch" Boga Syna ani Boga Ducha nie mają.
Jasne? |
Sylka mój Wielebny Bracie, czy Ty Kochana płeć zmieniłaś czy ten Niegodnyczci już popadł w rutynę i nie wie do kogo i co pisze? buahahaha
(muszę coś dopisać bo mi jakiś mod skasuje, jako że nie na temat )
tylko że nie wiem co bo o Islamie nie mam pojęcia..
Sylka, Ty się na tym mój Wielebny Bracie znasz.. mam przyjaciela, który jest właśnie muzułmaninem.. a nie mam pojęcia jak wyżej wspomniałam czym jest Islam.. jak mogę go przekonać, by uwierzył w to, ze Biblia ma moc i warto wierzyć w to, co jest w niej napisane.. |
|
|
|
sylka
|
Wysłany: 2007-05-28, 09:20
|
|
|
Esther..na ten temat można otworzyc nowy wątek i pogadac , albo jak chcesz to osobiscie pisz do mnie...
Kazdy przypadek jest inny i to zalezy w jakim stopniu twoj " przyjaciel" muzulmanin jest muzulmaninem.
Jesli jest fundamentalistą i gorliwcem to go nie przekonasz argumentami, jedynie moc Boza , sam Bog moze go przekonac.
Natomiast są tez tacy muzulmanie tylko z nazwy - z nimi mozna podyskutowac na argumenty....
Zresztą zawsze możesz się o niego modlić.Bóg zna serca ludzi.. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|