|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
sesja |
Autor |
Wiadomość |
KobietaZMagdali

Wyznanie: katoliczka
Pomogła: 235 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Sty 2014 Posty: 2125 Skąd: ze wsi :)
|
Wysłany: 2015-01-23, 17:07 sesja
|
|
|
Tylko dla osób o mocnych nerwach
http://demotywatory.pl/4444390/Sesja-is-coming |
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
http://www.youtube.com/watch?v=l_lp-owKS6E |
|
|
|
 |
Pietnas
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
|
Wysłany: 2015-02-23, 21:20
|
|
|
Oglądnąłem filmik. Nic nie kumam. Humor? Też nic. |
_________________ Biblię napisali lidzie którzy spotkali Boga. Pisali dla swojego pokolenia wprawdzie, ale my współcześni korzystamy z tego Słowa, zwłaszcza chrześcijanie.
www.pozdrowienie.vgh.pl |
|
|
|
 |
ShadowLady86
Administrator

Wyznanie: Chrześcijanin
Pomogła: 273 razy Wiek: 34 Dołączyła: 14 Sty 2012 Posty: 4441
|
Wysłany: 2015-02-24, 08:59
|
|
|
Chyba nigdy nie byłeś studentem |
_________________ 1.Ludzie są głupi: niemal we wszystko uwierzą, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż może to być prawda.
2.Najlepsze intencje mogą spowodować największe szkody.
3.Uczucia rządzą rozumem.
4.W przebaczeniu tkwi magia, która uzdrawia. W przebaczeniu, które dajesz, a zwłaszcza w tym, które uzyskujesz.
5.Zważaj na to, co ludzie czynią, a nie tylko na ich słowa, bo czyny zdradzą kłamstwo.
6.Możesz się podporządkować wyłącznie władzy rozumu. [...]
|
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

|
Wysłany: 2015-02-24, 11:40
|
|
|
I nie miałeś całek |
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
|
|
|
 |
Jerem [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-25, 10:11
|
|
|
KobietaZMagdali napisał/a: | I nie miałeś całek |
Widzę, że studiujesz coś związanego z matematyką.
Mogę wiedzieć co? |
|
|
|
 |
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 63 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2304
|
Wysłany: 2015-02-25, 10:58
|
|
|
Sama wiedza , bez wiary , to nie droga do sukcesu ani w tym świecie
ani w świecie który nadchodzi . |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

|
Wysłany: 2015-02-25, 12:09
|
|
|
Jerem napisał/a: | KobietaZMagdali napisał/a: | I nie miałeś całek |
Widzę, że studiujesz coś związanego z matematyką.
Mogę wiedzieć co? |
Nie, studiowałam technologię żywności i miałam matematykę, fizykę oraz inżynierię, bo obliczaliśmy parametry jakie zachodzą w czasie obróbki żywności. |
|
|
|
 |
Pietnas
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
|
Wysłany: 2015-03-04, 11:23
|
|
|
ShadowLady86 napisał/a: | Chyba nigdy nie byłeś studentem | Prawdę wyczułaś, nigdy nie byłem studentem. I wiesz? Nawet nie żałuję. Kto wie co by tam ze mnie wyrosło |
_________________ Biblię napisali lidzie którzy spotkali Boga. Pisali dla swojego pokolenia wprawdzie, ale my współcześni korzystamy z tego Słowa, zwłaszcza chrześcijanie.
www.pozdrowienie.vgh.pl |
|
|
|
 |
nesto

Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4212 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2015-06-29, 22:04
|
|
|
Pietnas napisał/a: | ShadowLady86 napisał/a: | Chyba nigdy nie byłeś studentem | Prawdę wyczułaś, nigdy nie byłem studentem. I wiesz? Nawet nie żałuję. Kto wie co by tam ze mnie wyrosło |
Słoń Trąbalski? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|