|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Maryja - dlaczego Królową Polski |
Autor |
Wiadomość |
radek
mężczyzna

Pomógł: 284 razy Wiek: 37 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 3002 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2015-05-13, 05:37
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | radek napisał/a: | Wg mnie ten, kto ma ciało zstępuje z Nieba |
Nie ma żadnej pewności to co mówisz. Niebo to miejsce przebywania Boga, Jezusa, świętych i aniołów, to czy przebywają tam dusze wszystkich ludzi nie wiemy.
Jezus nie mówił by o mieszkaniach w niebie gdybyśmy tam wszyscy przebywali:
Niech się nie trwoży serce wasze. Wierzycie w Boga? I we Mnie wierzcie! W domu Ojca mego jest mieszkań wiele. Gdyby tak nie było, to bym wam powiedział. Idę przecież przygotować wam miejsce. A gdy odejdę i przygotuję wam miejsce, przyjdę powtórnie i zabiorę was do siebie, abyście i wy byli tam, gdzie Ja jestem. Znacie drogę, dokąd Ja idę. Ewangelia św. Jana 14. 1-4 |
Masz rację. Ja myślałem o słowach Jezusa o zwycięstwie Ducha nad upadkiem ciała
J 3:13 bt5 "I nikt nie wstąpił do nieba, oprócz Tego, który z nieba zstąpił – Syna Człowieczego." |
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
 |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

Pomógł: 25 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2015-05-13, 13:36
|
|
|
radek napisał/a: | Qłeza30 napisał/a: | radek napisał/a: | Wg mnie ten, kto ma ciało zstępuje z Nieba |
Nie ma żadnej pewności to co mówisz. Niebo to miejsce przebywania Boga, Jezusa, świętych i aniołów, to czy przebywają tam dusze wszystkich ludzi nie wiemy.
Jezus nie mówił by o mieszkaniach w niebie gdybyśmy tam wszyscy przebywali:
Niech się nie trwoży serce wasze. Wierzycie w Boga? I we Mnie wierzcie! W domu Ojca mego jest mieszkań wiele. Gdyby tak nie było, to bym wam powiedział. Idę przecież przygotować wam miejsce. A gdy odejdę i przygotuję wam miejsce, przyjdę powtórnie i zabiorę was do siebie, abyście i wy byli tam, gdzie Ja jestem. Znacie drogę, dokąd Ja idę. Ewangelia św. Jana 14. 1-4 |
Masz rację. Ja myślałem o słowach Jezusa o zwycięstwie Ducha nad upadkiem ciała
J 3:13 bt5 "I nikt nie wstąpił do nieba, oprócz Tego, który z nieba zstąpił – Syna Człowieczego." |
Każdy namaszczony duchem świętym jest synem człowieczym !!
Bo duch którego otrzymał zstąpił z nieba tj. nowe narodzenie ,zmartwychwstanie , otrzymanie nowej osobowości ! |
|
 |
Queza
The Morning Star

Pomogła: 155 razy Wiek: 39 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4702 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2015-05-14, 10:25
|
|
|
janwisniewski68 napisał/a: | "Piotrze przygotuj miejsce" te słowa usłyszałem będąc w tajemniczym miejscu !!
Głos był tak silny że drżały niebiosa !! Miejsce to było ponad gwiazdami !! |
Uważasz, że niebo jest ponad gwiazdami? |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

Pomógł: 25 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2015-05-14, 10:42
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | janwisniewski68 napisał/a: | "Piotrze przygotuj miejsce" te słowa usłyszałem będąc w tajemniczym miejscu !!
Głos był tak silny że drżały niebiosa !! Miejsce to było ponad gwiazdami !! |
Uważasz, że niebo jest ponad gwiazdami? |
Pierwsze niebo to niebo z gwiazdami drugie to imperium szatana to jest ciemna materia za gwiazdami ,poziomów nieba jest siedem .
|
|
 |
Queza
The Morning Star

|
Wysłany: 2015-05-14, 11:20
|
|
|
Eon diabelski jest jak smoła: czarny i gęsty. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
radek
mężczyzna

|
Wysłany: 2015-05-14, 12:47
|
|
|
Ma potencjał |
 |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

|
Wysłany: 2015-05-14, 14:36
|
|
|
radek napisał/a: | Ma potencjał |
Takie spotkania nie są przyjemne. |
|
|
|
 |
radek
mężczyzna

|
Wysłany: 2015-05-14, 14:50
|
|
|
Qłeza30 napisał/a: | radek napisał/a: | Ma potencjał |
Takie spotkania nie są przyjemne. |
Mt 12:29 bt5 "Albo jak może ktoś wejść do domu mocarza i sprzęt mu zagrabić, jeśli mocarza wpierw nie zwiąże? I dopiero wtedy dom jego ograbi." |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|