|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
Intronizacja czyli diabeł znowu kusi Jezusa ... |
Autor |
Wiadomość |
eksplorator

Pomógł: 30 razy Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 2192 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2016-11-21, 06:51 Intronizacja czyli diabeł znowu kusi Jezusa ...
|
|
|
Intronizacja Chrystusa na Króla Polski, forsowana przez jedyny i "nieomylny" Polski Kościół Katolicki, jest niczym innym jak próbą Detronizacji i marginalizowaniem 'Intronizacji' dokonanej już dawno temu przez samego Boga!
Cytat: | Dan 7;13,14 BT (13) Patrzałem w nocnych widzeniach: a oto na obłokach nieba przybywa jakby Syn Człowieczy. Podchodzi do Przedwiecznego i wprowadzają Go przed Niego. (14) Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki. Panowanie Jego jest wiecznym panowaniem, które nie przeminie, a Jego królestwo nie ulegnie zagładzie.
2 Tym 4;1 BT (1) Zaklinam cię wobec Boga i Chrystusa Jezusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się, i na Jego królestwo: |
Pojęcie intronizacja (łac. inthronizatio - wyniesienie na tron) określa ceremonię wyniesienia kogoś do godności królewskiej.
Gdyby Ci pseudo "pasterze" czytali Biblię, wiedzieli by, że Jezus panuje już w swoim Królestwie i to nie nad Polską, lecz całym światem, o czy już wspomniano w Księdze Daniela; "Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki".
Ta pseudo 'Intronizacja' jest niczym innym jak paranoiczną próbą ofiarowania Jezusowi zakątka ziemi, "tej ziemi", który jest tylko drobnym ułamkiem tego, nad czym On już Króluje.
Cytat: | Obj 19;16 BT (16) A na szacie i na biodrze swym ma wypisane imię: KRÓL KRÓLÓW PAN PANÓW. |
Już raz, 'jeden taki', chciał Jezusa przekupić ofiarując mu całą potęgę tego świata, lecz Syn Boży przeciwstawił się pseudo dobroczyńcy:
Cytat: | Mat 4;8,9 BT (8) Jeszcze raz wziął Go diabeł na bardzo wysoką górę, pokazał Mu wszystkie królestwa świata oraz ich przepych (9) i rzekł do Niego: Dam Ci to wszystko, jeśli upadniesz i oddasz mi pokłon. |
Po dwóch tysiącach lat, ten sam chytrusek, rękami swoich pazernych popleczników spod znaku 'orła białego', próbuje zdetronizować Jezusa, poprzez swoją pseudo intronizację i zdegradować Go z roli "Pana, Panów i Króla, Królów" do roli lokalnego mikro władcy "ziemi, tej ziemi". Królestwo Jezusa, o czy sam mówił, nie jest z tego świata, Polska natomiast, tak mi się przynajmniej wydaje, chyba jednak jest:
Cytat: | Jan 18;36 BT (36) Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd |
To tak, jakby Władimira Putina, prezydenta największego kraju na świecie, bez Jego wiedzy, zrobić prezydentem Nowosybirska. Zapewne byłoby to dla Niego bardziej upokarzające aniżeli gloryfikujące! |
_________________ "Nabywaj mądrości, nabywaj zrozumienia. Nie zapominaj wypowiedzi moich ust i nie odwracaj się od nich" Przysłów 4;5 |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
|
Wysłany: 2016-11-25, 22:50
|
|
|
eksplorator napisał/a: | Gdyby Ci pseudo "pasterze" czytali Biblię, wiedzieli by, że Jezus panuje już w swoim Królestwie i to nie nad Polską, lecz całym światem, o czy już wspomniano w Księdze Daniela; "Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki". |
Tak jest królem po zmartwychwstaniu
Nie jak niektórzy wierzą, że od 1914 roku.
eksplorator napisał/a: | Ta pseudo 'Intronizacja' jest niczym innym jak paranoiczną próbą ofiarowania Jezusowi zakątka ziemi, "tej ziemi", który jest tylko drobnym ułamkiem tego, nad czym On już Króluje.
|
Pełna zgoda |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16 |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 97 razy Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 2282
|
Wysłany: 2016-11-26, 11:12
|
|
|
Jeszcze jeden powód, aby ludzie z krk dalej brnęli w bałwochwalstwo. Teraz rokwitnie handel obrazkami, figurkami itd. Ludzie kupią, a klerowi kasy zawsze mało.
Kolejny, kompletnie sprzeczny z Biblią wymysł watykański.
Uważam, że to skandal i kuszenie Boga, który nie da się z siebie nabijać. A t jest nic innego, jak kuszenie przez tzw.kościół Boga najwyższego. Sprowadzanie Króla nieba i ziemi do poziomu podłogi. |
_________________ LUBA, Duch kłamczuchów i oszczerców cię pozdrawia. Miłego ględzenia o miłości z nienawiścią w tle. |
|
|
|
 |
Lukian

Wyznanie: katolickie
|
Wysłany: 2016-11-27, 06:41
|
|
|
eksplorator napisał/a: | Gdyby Ci pseudo "pasterze" czytali Biblię, wiedzieli by, że Jezus panuje już w swoim Królestwie i to nie nad Polską, lecz całym światem, o czy już wspomniano w Księdze Daniela; "Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki". |
już panuje, ale jeszcze nie do końca
Act 3:20-21 pau "(20) A może Bóg sprawi, że przyjdzie czas pocieszenia i pośle wam obiecanego Chrystusa, którym jest Jezus. (21) Teraz jest On w niebie aż do czasu, gdy wszystko zostanie odnowione, jak od dawna zapowiadał to Bóg przez świętych proroków."
1Co 15:23-26 pau "(23) Każdy we właściwej kolejności: najpierw Chrystus, potem ci, którzy będą należeć do Chrystusa, gdy On przyjdzie. (24) Na końcu, gdy zniszczy wszelkie zwierzchności i wszelką władzę, i moc, przekaże Królestwo Bogu i Ojcu. (25) Potrzeba, aby królował, aż położy wszystkich nieprzyjaciół pod swoje stopy. (26) Ostatnim wrogiem, jaki zostanie pokonany, będzie śmierć," |
_________________ Gal 4:6 " A ponieważ jesteście synami, Bóg wysłał do naszych serc Ducha swego Syna, który woła: „Abba, Ojcze!"
http://zrodlaobjawienia.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
eksplorator

|
Wysłany: 2016-11-28, 13:46
|
|
|
Lukian napisał/a: | eksplorator napisał/a: | Gdyby Ci pseudo "pasterze" czytali Biblię, wiedzieli by, że Jezus panuje już w swoim Królestwie i to nie nad Polską, lecz całym światem, o czy już wspomniano w Księdze Daniela; "Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki" |
już panuje, ale jeszcze nie do końca
1Co 15:23-26 pau "(23) Każdy we właściwej kolejności: najpierw Chrystus, potem ci, którzy będą należeć do Chrystusa, gdy On przyjdzie. (24) Na końcu, gdy zniszczy wszelkie zwierzchności i wszelką władzę, i moc, przekaże Królestwo Bogu i Ojcu. (25) Potrzeba, aby królował, aż położy wszystkich nieprzyjaciół pod swoje stopy. (26) Ostatnim wrogiem, jaki zostanie pokonany, będzie śmierć," |
Owszem ... już panuje, tylko Ty przytaczasz fragment mówiący o końcowych dniach tysiącletniego Królestwa Bożego;
"(24)Na końcu, gdy zniszczy wszelkie zwierzchności i wszelką władzę, i moc, przekaże Królestwo Bogu i Ojcu. (25) Potrzeba, aby królował, aż położy wszystkich nieprzyjaciół pod swoje stopy"
"Teraz jest On w niebie aż do czasu, gdy wszystko zostanie odnowione" Dzie 3;21
Lukian napisał/a: | Act 3:20-21 pau "(20) A może Bóg sprawi, że przyjdzie czas pocieszenia i pośle wam obiecanego Chrystusa, którym jest Jezus. (21) Teraz jest On w niebie aż do czasu, gdy wszystko zostanie odnowione, jak od dawna zapowiadał to Bóg przez świętych proroków." |
|
_________________ "Nabywaj mądrości, nabywaj zrozumienia. Nie zapominaj wypowiedzi moich ust i nie odwracaj się od nich" Przysłów 4;5 |
|
|
|
 |
Lukian

|
|
|
|
 |
eksplorator

|
Wysłany: 2016-11-28, 22:15
|
|
|
Lukian napisał/a: | eksplorator napisał/a: | dniach tysiącletniego Królestwa Bożego |
teoria milenijna jest dość wątpliwa |
Biblia mówi wyraźnie o tysiącletnim Królestwie Bożym i tysiącletnim panowaniu Króla z ramienia Boga - Jezusie Pomazańcu. Nie będzie to tylko okres sielanki, lecz przysposabiania ziemi do warunków rajskich i eliminowaniu wszelkich objawów zła. Zmartwychwstanie, które jest Bożą obietnicą i największą nadzieją ludzkości, będzie wiązało się z dostosowaniem się do wymogów Królestwa Bożego. Niewątpliwą ulgą w tym przedsięwzięciu będzie fakt uwięzienia na 1000 lat największego wroga ludzkości, szatana;
Cytat: | Obj 20;1-5 BT (1) Potem ujrzałem anioła, zstępującego z nieba, który miał klucz od Czeluści i wielki łańcuch w ręce. (2) I pochwycił Smoka, Węża starodawnego, którym jest diabeł i szatan, i związał go na tysiąc lat. (3) I wtrącił go do Czeluści, i zamknął, i pieczęć nad nim położył, by już nie zwodził narodów, aż tysiąc lat się dopełni. A potem ma być na krótki czas uwolniony. (4) I ujrzałem trony - a na nich zasiedli /sędziowie/, i dano im władzę sądzenia - i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego, i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi i nie wzięli sobie znamienia na czoło swe ani na (5) A nie ożyli inni ze zmarłych, aż tysiąc lat się skończyło. To jest pierwsze zmartwychwstanie. (6) Błogosławiony i święty, kto ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu: nad tymi nie ma władzy śmierć druga, lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa i będą z Nim królować tysiąc lat. (7) A gdy się skończy tysiąc lat, z więzienia swego szatan zostanie zwolniony. |
Jak mówi Biblia, przez tysiąc lat będą z Jezusem panować ci, z którymi Jezus zawarł przymierze co do królestwa. Pod koniec tego okresu jeszcze raz da o sobie znać szatan, gdy zostanie na krótko wypuszczony. Po ostatniej próbie zdeprawowania "nowego człowieka", wolnego od wpływów szatana i jego demonów, którą zapewne w ostatnich chwilach życia przeprowadzi ten niegodziwiec, oraz po jego unicestwieniu w symbolicznym "jeziorze ognia i siarki", co symbolizuje całkowitą, drugą śmierć, nastanie czas wyczekiwany od siedmiu tysięcy lat;
Cytat: | Obj 21;1-8 BT (1) I ujrzałem niebo nowe i ziemię nową, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły, i morza już nie ma. (2) I Miasto Święte - Jeruzalem Nowe ujrzałem zstępujące z nieba od Boga, przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego męża. (3) I usłyszałem donośny głos mówiący od tronu: Oto przybytek Boga z ludźmi: i zamieszka wraz z nimi, i będą oni jego ludem, a On będzie Bogiem z nimi. (4) I otrze z ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu już /odtąd/ nie będzie, bo pierwsze rzeczy przeminęły. (5) I rzekł Zasiadający na tronie: Oto czynię wszystko nowe. I mówi: Napisz: Słowa te wiarygodne są i prawdziwe. (6) I rzekł mi: Stało się. Jam Alfa i Omega, Początek i Koniec. Ja pragnącemu dam darmo pić ze źródła wody życia. (7) Zwycięzca to odziedziczy i będę Bogiem dla niego, a on dla mnie będzie synem. (8) A dla tchórzów, niewiernych, obmierzłych, zabójców, rozpustników, guślarzy, bałwochwalców i wszelakich kłamców: udział w jeziorze gorejącym ogniem i siarką. To jest śmierć druga. |
|
|
|
|
 |
Lukian

|
Wysłany: 2016-11-29, 15:56
|
|
|
eksplorator napisał/a: | Biblia mówi wyraźnie o tysiącletnim Królestwie Bożym i tysiącletnim panowaniu Króla z ramienia Boga - Jezusie Pomazańcu. |
a czytałeś Mt 25,31-45:
Cytat: | 31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!
41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego». |
czy ten Sąd ma miejsce na początku czy końcu Milenium? |
_________________ Gal 4:6 " A ponieważ jesteście synami, Bóg wysłał do naszych serc Ducha swego Syna, który woła: „Abba, Ojcze!"
http://zrodlaobjawienia.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Efezjan
Dziecko Boże
Wyznanie: katolik
|
Wysłany: 2016-11-29, 19:18
|
|
|
wuka napisał/a: | Jeszcze jeden powód, aby ludzie z krk dalej brnęli w bałwochwalstwo. Teraz rokwitnie handel obrazkami, figurkami itd. Ludzie kupią, a klerowi kasy zawsze mało.
Kolejny, kompletnie sprzeczny z Biblią wymysł watykański.
Uważam, że to skandal i kuszenie Boga, który nie da się z siebie nabijać. A t jest nic innego, jak kuszenie przez tzw.kościół Boga najwyższego. Sprowadzanie Króla nieba i ziemi do poziomu podłogi. |
Dalej brnęli? Myśmy nigdy nie brnęli. To tylko tobie wydaje się, że brnęliśmy. A Kościół Polskokatolicki o ile wiem, żadnej intronizacji nie zrobił - informacja błędna.
Nie jestem zwolennikiem intronizacji! |
_________________ "Patrzcie, jak wielką miłością obdarzył nas Ojciec, że zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i jesteśmy [nimi]. A świat dlatego nas nie zna, ponieważ i jego nie poznał. Umiłowani już teraz jesteśmy dziećmi Bożymi, a jeszcze się nie okazało, czym będziemy. 1J 3, 1-2 |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2016-11-29, 20:15
|
|
|
@Efezjan
Ależ ja nie do ciebie personalnie się odniosłam. Mam na myśli KrK, który jest i coraz bardziej pogrąża się w praktyki bałwochwalcze. |
_________________ LUBA, Duch kłamczuchów i oszczerców cię pozdrawia. Miłego ględzenia o miłości z nienawiścią w tle. |
|
|
|
 |
Efezjan
Dziecko Boże
|
Wysłany: 2016-11-30, 20:19
|
|
|
wuka napisał/a: | @Efezjan
Ależ ja nie do ciebie personalnie się odniosłam. Mam na myśli KrK, który jest i coraz bardziej pogrąża się w praktyki bałwochwalcze. |
Gdyż? |
_________________ "Patrzcie, jak wielką miłością obdarzył nas Ojciec, że zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i jesteśmy [nimi]. A świat dlatego nas nie zna, ponieważ i jego nie poznał. Umiłowani już teraz jesteśmy dziećmi Bożymi, a jeszcze się nie okazało, czym będziemy. 1J 3, 1-2 |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2016-12-01, 11:10
|
|
|
Efezjan napisał/a: | wuka napisał/a: | @Efezjan
Gdyż? |
Co? Co mam ci napisać? Materiałów jest mnóstwo i sam poszukaj. Jak bym zaczęłam pisać to serwer by padł....tyle tego jest. A wystarczy zacząć od Biblii. Czytać i konfrontować. Co Bóg nazywa i uważa za bałwochwalstwo. I porównać. Już jaśniej nie można. Przeczytaj Izajasza, Jeremiasza Tak na dobry początek. |
|
|
|
 |
eksplorator

|
Wysłany: 2016-12-01, 15:17
|
|
|
... gdyż;
Cytat: | Rzym 1;23-25 BWQ (23) I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i płazy; (24) dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, (25) ponieważ zamienili Boga prawdziwego na fałszywego i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. |
|
|
|
|
 |
Efezjan
Dziecko Boże
|
Wysłany: 2016-12-04, 18:47
|
|
|
wuka napisał/a: | Efezjan napisał/a: | wuka napisał/a: | @Efezjan
Gdyż? |
Co? Co mam ci napisać? Materiałów jest mnóstwo i sam poszukaj. Jak bym zaczęłam pisać to serwer by padł....tyle tego jest. A wystarczy zacząć od Biblii. Czytać i konfrontować. Co Bóg nazywa i uważa za bałwochwalstwo. I porównać. Już jaśniej nie można. Przeczytaj Izajasza, Jeremiasza Tak na dobry początek. |
Spróbuj się domyślić, gdzie to mam. Dokładnie tam!
Eksploratorze, tekst, który zacytowałeś ma się nijak do KK. Bo my nie służymy stworzeniu tylko Stwórcy. |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2016-12-04, 19:15
|
|
|
Efezjan napisał/a: |
Spróbuj się domyślić, gdzie to mam. Dokładnie tam! |
To po co pytasz?
Doprawdy, miły jesteś. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|