![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Prawdziwa Kabała |
Autor |
Wiadomość |
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 67 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2288
|
Wysłany: 2020-03-29, 10:34 Prawdziwa Kabała
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=CZIgo0Ec2zI
Znalazłem ten tekst niedawno [ link do tekstu https://1drv.ms/f/s!Ao1Nmf89encmr15nA...]
Jestem w trakcie czytania i muszę przyznać ze jestem pozytywnie zaskoczony .
Na początek tym, że są kabaliści którzy uznają Jezusa za Zbawiciela , za Mesjasza tj. za Chrystusa .
Zaskoczony tym, że teksty kabały [dla mnie trudne , niezrozumiale] wyjaśniają tutaj prostym językiem , zrozumiałym dla przeciętnego człowieka
[ oczywiście ciągle są tam słowa których nadal nie rozumiem, ale jeżeli chodzi o sens ogólny jest ok ]
Tym, że metoda jaką przyjąłem , jeżeli chodzi o dochodzenie do prawdy biblijnej , się sprawdza .
Ten tekst wyjaśnia dlaczego Żydzi nie są w stanie przyjąć Jezusa jako Syna Bożego tj. Mesjasza Bożego .
Ten tekst potwierdza, że i Chrystus i Duch Boży powinien być w człowieku a nie poza człowiekiem [ nie na zewnątrz jak uczą denominacje (wystarczy wierzyć w Jezusa /cokolwiek to znaczy/)].
Że mowa o ST jako nieważnym przymierzu jest błędem .
[w którymś poście pisałem o ST jako o Pierwszym Przymierzu a o NT jako o Drugim Przymierzu , pierwsze dotyczy Ludu Bożego (jakkolwiek to rozumiemy)
a drugie dotyczy człowieka (jednostki) i dlatego uważałem i uważam, że przynależność do jedynej , jedynie słusznej organizacji religijnej nie daje zbawienia]
Że Chrystus tj. Mesjasz jest zbawicielem grzeszników [ktoś kto nie uważa się za grzesznika nie potrzebuje Zbawiciela]
Na dzień dzisiejszy jest to niepełny tekst a ja jestem gdzieś w 1/3 tego istniejącego tekstu
i jestem [ jak już pisałem ] ogromnie zaskoczony tym co czytam . |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2020-03-29, 12:28
|
|
|
Link nie działa. Error 404 |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2020-03-29, 12:42
|
|
|
Z postu , link do tekstu nie działa , ale gdy klikam na link podany w opisie filmu to u mnie jest ok .
Link kieruje do "chmury" i myślę że aby zadziałało musi być u Ciebie włączona możliwość pobierania z "chmury".
Czy tak jest nie wiem, nie znam się na tym , syn mi to uruchomił .
Edit
https://onedrive.live.com/?authkey=%21AGcDm4GzaK5HSH4&id=26777A3DFF994D8D%216110&cid=26777A3DFF994D8D
Teraz u mnie działa |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
Ostatnio zmieniony przez efroni 2020-03-29, 12:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2020-03-29, 12:48
|
|
|
Tak, teraz działa. Dodałeś link do YT i poprzez kanał otwiera mi się.
Może przedtem nie zauwazyłam YT albo teraz dodałeś.
Dzięki. |
|
|
|
amiko
![](images/avatars/102587372854d9b2ffd3ada.png)
Wyznanie: Słowianin
|
|
|
|
amiko
|
Wysłany: 2020-03-29, 17:08
|
|
|
efroni
Nie mogę pobrać w pdf, bo wolałbym czytać niż słuchać. Sprawdź, czy daje się pobrać. |
_________________ Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka. |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2020-03-30, 08:21
|
|
|
Gdy klikam na ten link
https://onedrive.live.com/?authkey=%21AGcDm4GzaK5HSH4&id=26777A3DFF994D8D%216110&cid=26777A3DFF994D8D
otwierają mi się lekcje audio a na dole jest plik pdf
Gdy klikasz na pdf , plik się otwiera i możesz go pobrać albo czytać .
Wczoraj tak było , dzisiaj nie można ani czytać ani pobrać , nie wiem dlaczego
U mnie pisze : Wystąpił problem . Przejdź do mojej usługi OneDrive
Teraz mi się pobiera |
aby tak mają |
|
|
|
amiko
|
Wysłany: 2020-03-30, 09:31
|
|
|
Z tego linka się ściągnęło. Wygląda na to, że jest całość. W dniu wczorajszym nie mogłem pobrać. |
_________________ Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka. |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2020-06-07, 11:59
|
|
|
Kto daje nam życie?
https://www.youtube.com/watch?v=_HHmdfTJ1zA |
aby tak mają |
|
|
|
efroni
|
Wysłany: 2020-06-07, 12:00
|
|
|
Samotnie czy w grupie ?
https://www.youtube.com/w...uC-2x8V&index=9 |
aby tak mają |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|