|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Polska katolicka .... |
Autor |
Wiadomość |
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2016-11-26, 08:12
|
|
|
kansyheniek napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Jezusowi była dana wszelka władza na Ziemi, czyli władza nad Piłatem również.
Piłat dostał upoważnienie do ukrzyżowania Jezusa od samego Jezusa, w ramach jezusowej władzy nad wszystkim.
Upoważnienie dokonało się przez fakt dokonany, bo przecież gdyby Jezus nie pozwolił, to by go nie ukrzyżowali.
Ja głęboko wierzę, że skoro Jezus mówił, że ma wszelką władzę, to miał również władzę skłonienia Piłata do ukrzyżowania każdego, w tym obywatela Rzymu |
Można wiedzieć na jakiej podstawie piszesz te pierdoły? |
Można, ale określ co jest pierdołą.
Nie wierzysz, że Jezusowi była dana wszelka władza ? |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
|
|
|
 |
ZAMOS
Lach
Pomógł: 76 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Paź 2012 Posty: 2102 Skąd: Wieś pod Warszawą
|
Wysłany: 2016-11-26, 08:16
|
|
|
kansyheniek napisał/a: | Puknij Ty się w głowę Zamos. |
Widzę, że ostatnie pokolenie folksdojczy już zapomniało jak zwracać się do znacznie starszych. Na resztę twych małostkowych złośliwości nie chce mi się odpowiadać by się znów nie ubabrać w folksdojczym szambie. |
|
|
|
 |
rol23
Wyznanie: Bóg YHWH i Syn Boży Jezus
Pomógł: 23 razy Dołączył: 02 Sty 2016 Posty: 1587 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2016-11-26, 09:50
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | Dzisiaj Polacy się budzą i ruchy narodowo patriotyczne wciąż się rozrastają. Brakuje jeszcze elit, które poprowadzą Polskę ku wolności, ale Polacy są zaradni i szybko ostatnio się uczą, więc jest nadzieja, że oszustów wszelakich pogonią na margines społeczny. |
Tu się zgodzę z tobą. Naród się budzi, ruchy narodowo patriotyczne się rozrastają i nie dadzą się lewicowym zwodzicielom, którzy chcą zniszczyć Polskę i polski naród. |
_________________ Poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli (J 8,32 ) |
|
|
|
 |
derko
|
Wysłany: 2016-11-26, 10:30
|
|
|
Możesz ktoś ma jakieś dane, czy kiedykolwiek jakiś "ruch narodowo patriotyczny" przyczynił się do lepszego życia narodu?
Mam nieodparte wrażenie, jak to już w historii ludzkości bywało, ludzie sfrustrowaniu szukają "wroga" żeby ulżyć swoim frustracjom. Teraz wszystko co nie narodowo patriotyczne, to lewackie (cokolwiek dla kogo to znaczy)
Szkoda tylko, że używane do tego jest chrześcijaństwo. No ale z historii wiemy, że nie jedna ekipa z hasłem obrony wiary i w imię Jezusa "odcinała głowy" wrogom (w różnych okresach sobie wrogów wymyślano)
Jak to napisano w Piśmie, "co było będzie znowu".
|
_________________ "Sola Scriptura: Wystarczalność Pisma Świętego" |
|
|
|
 |
kansyheniek

Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 2459 Skąd: Kleve,Niemcy
|
Wysłany: 2016-11-26, 22:34
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | Widzę, że ostatnie pokolenie folksdojczy już zapomniało jak zwracać się do znacznie starszych. |
Nie używaj wyrazów,których znaczenia nie rozumiesz.
Poza tym,skoro sam nie potrafisz innych szanować czemu inni mają szanować Ciebie?
Z powodu wieku?
Daruj sobie.
Z resztą,nie napisałem nic takiego,jeśli coś się nie podoba masz prawo zgłosić.
ZAMOS napisał/a: | Na resztę twych małostkowych złośliwości nie chce mi się odpowiadać by się znów nie ubabrać w folksdojczym szambie. |
Przyznaję Ci rację Zamos.
Skoro się siedzi po uszy w narodowo-socjalistycznym szambie,zmiana szamba nie miała by sensu |
_________________ "NIE JEST WAŻNE KTO MA RACJĘ,ALE CO JEST RACJĄ!!!" |
|
|
|
 |
kansyheniek

|
Wysłany: 2016-11-26, 22:49
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | Do dzisiaj w najlepsze trwa rabunek Polski, też dzięki takim ludziom jak ty. Ludziom którzy dali się oszukać watykańskim wysłannikom. Jednych zniewolono podstępem, a innych jak już urośli w siłę, brutalną masową zbrodnią. Dzisiaj Polacy się budzą i ruchy narodowo patriotyczne wciąż się rozrastają. Brakuje jeszcze elit, które poprowadzą Polskę ku wolności, ale Polacy są zaradni i szybko ostatnio się uczą, więc jest nadzieja, że oszustów wszelakich pogonią na margines społeczny. |
Koniec z rzucaniem oskarżeniami bez pokrycia.
Zamos ma 3 dni na udowodnienie tych zarzutów,zarówno przeciwko KK,jak i przeciwko rol23
mod.kansyheniek |
|
|
|
 |
rol23
Wyznanie: Bóg YHWH i Syn Boży Jezus
Pomógł: 23 razy Dołączył: 02 Sty 2016 Posty: 1587 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2016-11-26, 23:00
|
|
|
derko napisał/a: |
Mam nieodparte wrażenie, jak to już w historii ludzkości bywało, ludzie sfrustrowaniu szukają "wroga" żeby ulżyć swoim frustracjom. Teraz wszystko co nie narodowo patriotyczne, to lewackie (cokolwiek dla kogo to znaczy)
|
Masz szczęście, że masz lewicowe poglądy. Ja za to słowo dostałem już ostrzeżenia i miałem wylecieć z forum, ale tu panują dziwne zwyczaje i każdy jest inaczej oceniany. |
_________________ Poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli (J 8,32 ) |
|
|
|
 |
kansyheniek

|
Wysłany: 2016-11-27, 00:52
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Można, ale określ co jest pierdołą. |
Z Ew wg. Jana:
Cytat: | Naród Twój i arcykapłani wydali mi Ciebie. Coś uczynił? (36) Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. |
Rozumiesz słowo gdyby?
Jak to mówią w Polsce:gdyby babcia miała wąsy... |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2016-11-27, 11:02
|
|
|
Nie wiem o co ci chodzi.
Pytałem czy kwestionujesz władzę Jezusa nad niebem i ziemią.
Zamiast odpowiedzieć wrzucasz jakieś cytaty, które nie mają nic wspólnego z moim pytaniem.
Rozumiesz pytanie, czy coś wyjaśnić ? |
|
|
|
 |
tom68
|
Wysłany: 2016-11-27, 13:16
|
|
|
PiS wezmie sie za zgromadzenia? Projekt w Sejmie. Zalozenia: pierwszenstwo dla Kosciola i wladzy
Grupa poslow PiS proponuje zmiany w ustawie o zgromadzeniach publicznych. Mowa w nim m.in. o zgromadzeniach "cyklicznych" i o tym, kto moze miec pierwszenstwo przy organizowaniu manifestacji. Projekt juz jest w Sejmie.
http://wiadomosci.gazeta....enstwo-dla.html |
_________________ tom68 |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2016-11-27, 13:27
|
|
|
tom68 napisał/a: | PiS wezmie sie za zgromadzenia? Projekt w Sejmie. Zalozenia: pierwszenstwo dla Kosciola i wladzy
Grupa poslow PiS proponuje zmiany w ustawie o zgromadzeniach publicznych. Mowa w nim m.in. o zgromadzeniach "cyklicznych" i o tym, kto moze miec pierwszenstwo przy organizowaniu manifestacji. Projekt juz jest w Sejmie.
http://wiadomosci.gazeta....enstwo-dla.html |
KrK pod względem prawa do zgromadzeń ( i nie tylko ) jest uprzywilejowany od 20 lat.
Art. 8 ust. 4 Konkordatu:
http://www.opoka.org.pl/b...nkordat_rp.html
Widocznie jeszcze czują niedosyt |
|
|
|
 |
tom68
|
Wysłany: 2016-11-27, 13:30
|
|
|
|
_________________ tom68 |
|
|
|
 |
ZAMOS
Lach
Pomógł: 76 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Paź 2012 Posty: 2102 Skąd: Wieś pod Warszawą
|
Wysłany: 2016-11-27, 19:10
|
|
|
Cytat: | Koniec z rzucaniem oskarżeniami bez pokrycia.
Zamos ma 3 dni na udowodnienie tych zarzutów,zarówno przeciwko KK,jak i przeciwko rol23
mod.kansyheniek |
Każdy kto promuje, a zatem współdziała z oszustem jest jego cichym wspólnikiem i winnym tym samym krzywd wszystkich oszukanych. Jest na tym forum kilka osób szczególnie zacietrzewionych w krzewieniu mitologii chrześcijańskiej i wywodzących się z niej mniej lub bardziej oszukańczych odłamów pod około chrześcijańską postacią sekt wyznaniowych.
Ponadto działają tu również ludzie popierający wrogie Polsce i Polakom ruchy i filozofie niemieckie, czy komunistyczne sowietów i innych wrogich naszemu krajowi narodowości. Polacy pomimo tego, że są dzielnym i mądrym narodem pod naporem tych wszystkich sił od X wieku zaczęli przegrywać tą nierówną walkę. Dzisiaj już nie sposób policzyć ilu Polaków wymordowano podczas krucjat krzyżowych krzewiących chrześcijaństwo na ziemiach Lechii i jej spadkobiercy Polski. To jednak kilka wątków, które obiecuję założyć, oczywiście jak forumowy folksdojcz mnie nie zbanuje.
Tak na marginesie to chętnie dowiedziałbym się czym kierowała się administracja dając takiemu uprawnienia moderatora.
Na razie pomijam w swym poście to ile kradną w Polsce postkomuniści jako uwłaszczona nomenklatura.
http://wpolityce.pl/polit...i-budzet-raport
Zjawisko przerzucania dochodu do obcych jurysdykcji podatkowych realizowane za pomocą cen transferowych kosztuje polski budżet co najmniej 10 miliardów złotych rocznie – informują w raporcie Piekarz i Miarkowski z nowo powstałego think tanku „Centrum Analiz Klubu Jagiellońskiego”.
"No i ile kosztuje nas kościół?
Interpelacja nr 9766 do prezesa Rady Ministrów w sprawie wysokości środków przeznaczonych z budżetu państwa na finansowane kościołów i związków wyznaniowych w Polsce. Nieśmiało informuję, że zgodnie z naszą Konstytucją jest rozdział państwa z kościołami wyznaniowymi."
Zatem finansowanie z budżetu państwa kościoła jest przestępstwem. Jak ktoś z własnych środków chce kościół jakiś finansować to jego sprawa na co przeznacza swe pieniądze, ale od państwowej kasy wara.
Szczegóły w linkach poniżej
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,4322
http://www.racjonalista.p....biedny.Kosciol
http://www.racjonalista.p...uszu.Koscielnym
W linkach powyżej jest napisane tylko o tym ile ciągnie z państwa kościół. Do tego jeszcze trzeba dodać to co wyciągnie z funduszy unijnych i od biednych Polaków, a nie są to wcale takie małe kwoty.
Mało znanym jest to, że co czwarta złotówka zarobiona przez kościół jest bo musi być odprowadzona do Watykanu. Zatem tak ostrożnie licząc krk pozyskuje około 8-10 miliardów zł rocznie to przynajmniej dwa przekazuje do Watykanu. Teraz rozumiecie dlaczego tak chętnie papieże tu jeżdżą?
2 miliardy zł rocznie z Polski wyprowadza tylko krk. Na mniejszą skalę robią to i inne sekty wyznaniowe. Wniosek jest tylko jeden. Religia chrześcijańska jest tylko narzędziem, które sprytnie spreparowane poprzez strach przed wyimaginowanym wiecznym piekłem daje bogate życie kapłanom wszelakim i władzę, a reszta to kasa, kasa i tylko kasa.
Bulwersującym dla mnie i wielu Polaków jest tak zwany zwrot majątku zagrabionego przez państwo komunistyczne. Jak każdy Polak słyszałem o wielu nieprawidłowościach w procedurach zwrotu tego majątku. Mnie bulwersuje to, że nikt z naszych władz nie zapytał jak kościół do tych majątków doszedł? Nikomu chyba nie przyjdzie do głowy wiara w to, iż kościół poprzez pracę własnych rąk zarobił i kupił te wszystkie majątki, których zwrot otrzymał w znacznie większym wymiarze niż naprawdę kiedykolwiek posiadał. Mówi się o kwocie tak odzyskanych nieruchomości w wysokości 165 miliardów zł.
Są i przekręty z tak zwanymi darowiznami, których nie sposób skontrolować, a że kwoty są poważne i proceder kwitnie w najlepsze do dzisiaj wykazała prowokacja NESWEEKA. Dodam tylko, że żaden z tak prowokowanych księży nie odmówił oszustwa dziennikarzom. http://www.newsweek.pl/po...,23568,1,1.html
Piszesz tutaj już jak prawdziwy niemiecki święty.
kansyheniek napisał/a: | Skoro się siedzi po uszy w narodowo-socjalistycznym szambie,zmiana szamba nie miała by sensu |
Idziesz po krawędzi niegodziwości, kłamstwa i bezczelnej propagandy niemieckiej, która chcąc się wybielić ze zbrodni niemieckich najeźdźców przekłamuje historię zrzucając swe zbrodnie na Polaków, gdzie to niby mordowali Polacy w polskich obozach zagłady. Łżesz pomawiając mnie o przynależność do zbrodniczej niemieckiej organizacji narodowo socjalistycznej, choćby tylko dlatego, że w Polsce nigdy takiej nie było, a nawet jakby jacyś Niemcy chcieli taką w Polsce założyć to jest to niemożliwe, ponieważ polskie prawo na to nie zezwala. Dodam jeszcze tylko, że nie należę do żadnej organizacji politycznej w Polsce, ani za granicą, a niemiecki narodowy socjalizm brzydzi mnie na równi z komunizmem sowieckim.
kansyheniek napisał/a: | Nie używaj wyrazów,których znaczenia nie rozumiesz. |
Doskonale wiesz, że jako jeden z niewielu na tym forum wiem kim byli folksdojcze i kim są ich dzieci i wnuki tej podłej części zamieszkującej polskie ziemie kreatur z wyglądu przypominających ludzi, których szczególnie dużo było na Śląsku i pomorzu.
Na koniec chciałbym wyrazić wolę byś nie pisał do mnie na PW, ponieważ to plugawi moją skrzynkę. Obrzydzeniem zatem napawa mnie też kasowanie twych wiadomości nawet bez czytania.
W niepojęty dla mnie sposób dostałeś możliwość moderowania tego forum, zatem masz możliwość tępienia patriotów Polski. Rozważam teraz to by z czytania i pisania na tym forum nie zrezygnować w ogóle, a zaoszczędzony tym czas poświęcić na napisanie książki demaskującej polskich i śląskich folksdojczy. Temat znam dość dobrze, ponieważ przez donosy folksdojczów zamordowano kilku moich krewnych. Znam też bardzo dobrze dzieje zdradzieckiej działalności folksdojczy, którzy donosili na Polaków w Pszczynie i bliskiej mojemu sercu Rudzie Śląskiej i Gliwicach.
Dla tych co niechętnie czytają długie teksty wklejam link do filmu w którym jest dość sporo o tym jak krk wysysa Polskę. Jest to niestety tylko część prawdy, ponieważ całej prawdy nikt ze strachu nam nie powie, ponieważ prawdy boi się krk, jego księża, zakonnicy i zakonnice. Boją się też władze państwa i jej przedstawiciele.
https://www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE
Na koniec napiszę, iż wiem, że zostałem prostacko sprowokowany do tego posta i świadomie bronię przede wszystkim dobrego imienia Polski i Polaków.
|
|
|
|
 |
Anna01
Administrator

Wyznanie: Deizm
Pomogła: 292 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4596 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-11-27, 19:31
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | kansyheniek napisał/a: | Puknij Ty się w głowę Zamos. |
Widzę, że ostatnie pokolenie folksdojczy już zapomniało jak zwracać się do znacznie starszych. Na resztę twych małostkowych złośliwości nie chce mi się odpowiadać by się znów nie ubabrać w folksdojczym szambie. |
ZAMOSIE, Ty naprawdę nie wiesz co piszesz !
Niestety Twoje wypowiedzi w wiekszości, wpisują się w światopogląd (rasizm, nazizm) wyznawany w III Rzeszy ! Chcesz przenosić te "wartości" na nasze "poletko" ?
Okropne ! |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
 |
Anna01
Administrator

Wyznanie: Deizm
Pomogła: 292 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4596 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-11-27, 19:58
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | Rozważam teraz to by z czytania i pisania na tym forum nie zrezygnować w ogóle, a zaoszczędzony tym czas poświęcić na napisanie książki demaskującej polskich i śląskich folksdojczy. |
Myślę ZAMOSIE, że to dobry pomysł - nie zapomnij napisać kilu słów o Kurasiu.
Nie zbuduje się ZAMOSIE pomyślności dla kraju, tkwiąc i rozpamiętując okropności przeszłości, w dodatku obciążając ludzi, którzy już nie mają z nią nic wspólnego.
Prawdziwy patriota ZAMOSIE chce dobra i spokoju dla swojej ojczyzny, a nie ciągłej eskalacji nienawiści do wszystkiego, ciągłej walki w czasie pokoju. |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|