|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Łotr nie jest w Raju |
Autor |
Wiadomość |
eksplorator [Usunięty]
|
Wysłany: 2019-04-27, 13:18
|
|
|
wybrana napisał/a: | Ja wierzę w prawdę objawioną, którą dał nam Syn Boży - Jezus Chrystus. |
I bardzo dobrze czynisz. Tyle, że prawdy objawione przez Jezusa nie są Jego autorstwa! Absolutnie! Jezus powtarzał wiele razy, że przyszedł w imieniu Boga, swojego Ojca;
Cytat: | Jan 5:43 BW "Ja przyszedłem w imieniu Ojca mego, a wy mnie nie przyjmujecie; jeśli kto inny przyjdzie we własnym imieniu, tego przyjmiecie" |
Jezus nie mógł niczego czynić sam od siebie. Byłoby to sprzeniewierzeniem się Bogu Wszechmocnemu;
Cytat: | Jan 5:19 BT „W odpowiedzi na to Jezus im mówił: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Syn nie mógłby niczego czynić sam od siebie, gdyby nie widział Ojca czyniącego. Albowiem to samo, co On czyni, podobnie i Syn czyni” |
Jezus był posłańcem Boga, który skrupulatnie obwieszczał ludziom zamierzenie Stwórcy. Spełniał Jego wolę ... nie swoją!
Cytat: | Jan 6:38 BT „ponieważ z nieba zstąpiłem nie po to, aby pełnić swoją wolę, ale wolę Tego, który Mnie posłał.
Jan 4:34 BT „Powiedział im Jezus: Moim pokarmem jest wypełnić wolę Tego, który Mnie posłał, i wykonać Jego dzieło” |
Swoim uczniom dobitnie wykazał, czyja wola ma się dziać – Jego, czy Ojca. Wykazał im to w modlitwie; „Bądź wola Twoja, jako w niebie, tak i na ziemi”, co zresztą kilkukrotnie powtórzył przy innych okazjach, czyją wolę czyni;
Cytat: | Jan 5:30 BT "Ja sam z siebie nic czynić nie mogę. Tak, jak słyszę, sądzę, a sąd mój jest sprawiedliwy; nie szukam bowiem własnej woli, lecz woli Tego, który Mnie posłał. |
Wszystko co czynił po otrzymaniu ducha Bożego, zaraz po chrzcie, oraz wymowne słowa Boga „To jest mój ukochany Syn, którego darzę uznaniem” (Mat 3:17), świadczą, czyją mocą Jezus to czynił – swoją, czy Boga!
Cytat: | Jan 5:36 BT „Ja mam świadectwo większe od Janowego. Są to dzieła, które Ojciec dał Mi do wykonania; dzieła, które czynię, świadczą o Mnie, że Ojciec Mnie posłał” |
Tak więc dobrze czynisz że słuchasz słów Jezusa, tylko pamiętaj, że to nie jest Jego przesłanie, nie Jego orędzie, a samego Boga ... chyba że nie wierzysz temu co w powyższych słowach mówił sam Jezus!? |
Ostatnio zmieniony przez 2019-04-27, 13:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 68 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4079
|
Wysłany: 2019-04-27, 13:21
|
|
|
Quinque:" Generalnie protestanci nie wierzą w wszechmocnego Boga jak np. Katolicy albo prawosławni. Bo protestanci wierzą w bożka, takiego potężnego kosmitę którego można zamknąć w księdze i który nie wcielił się w człowieka. Dlatego też ujadają na Maryję, bo nie wierzą jakoby Jezus był wszechmocnym Bogiem w Trójcy Jedynej :(. Tylko był takim potężnym kosmitą właśnie, jak nauczali gnostycy :(
_________________[/quote]
Chciałam już nie zabierać głosu, ale tego płazem nie można puścić. Zgłosiłam post do moderacji. |
Ostatnio zmieniony przez wuka 2019-04-27, 13:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 92 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2019-04-27, 13:28
|
|
|
wuka napisał/a: | Chciałam już nie zabierać głosu, ale tego płazem nie można puścić. Zgłosiłam post do moderacji. |
Powodzenia życzę,no chyba że "na Berdyczów" zaadresowałaś. |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
eksplorator [Usunięty]
|
Wysłany: 2019-04-27, 13:30
|
|
|
Tyle, że to nie Henryk napisał, a Quinque |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2019-04-27, 13:51
|
|
|
eksplorator napisał/a: | Tyle, że to nie Henryk napisał, a Quinque |
Oczywiście, że Quinque!. Przepraszam za niefortunne (nie zauważyłam!) cytowanie. Spróbuję poprawić.
Udało się edytować, acz głupio wyszło. Zgłoszenie poszło dobrze, tzn. właściwą osobę zgłosiłam, a nie Henryka.
Jachu: chyba jednak jest jakaś moderacja skoro wywalili Boa |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 92 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2019-04-27, 14:02
|
|
|
wuka napisał/a: | Jachu: chyba jednak jest jakaś moderacja skoro wywalili Boa |
Wyższa Moderacja zawsze jest,ale niekoniecznie musi natychmiast interweniować.
Mat. 12:36
36. A powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu.
(BW) |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2019-04-27, 14:18
|
|
|
Jachu napisał/a: | wuka napisał/a: | Jachu: chyba jednak jest jakaś moderacja skoro wywalili Boa |
Wyższa Moderacja zawsze jest,ale niekoniecznie musi natychmiast interweniować.
Mat. 12:36
36. A powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu.
(BW) |
Co chcesz mi powiedzieć? Że "wyższa"-boska moderacja wywaliła Boa? A z banem dla "Piątki" mamy czekać do sądu ost.? |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5125 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2019-04-27, 14:23
|
|
|
wuka napisał/a: |
Boa dusiciela usunął moderator, a Ten nie ma uprawnień do całkowitego banowania.
Oznacza to, że Boa dusiciel po wygaśnięciu kary wróci.
Moderator nie ma uprawnień do likwidowania konta. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2019-04-27, 15:38
|
|
|
RN napisał/a: | wuka napisał/a: |
Boa dusiciela usunął moderator, a Ten nie ma uprawnień do całkowitego banowania.
Oznacza to, że Boa dusiciel po wygaśnięciu kary wróci.
Moderator nie ma uprawnień do likwidowania konta. |
Ja nie domagam się usuwania kogokolwiek, niech ręka Najwyższego broni.
Wnerwił mnie strasznie post Piąteczki, bardzo krzywdzący i obraxliwy zarówno dla protestantów jak i dla Boga. Zgłosiłam, bo uważam iż Piżteczka/Piąteczek zasłużył na jakiś punkcik i może czasowe ochłonięcie. Wskazane jest, aby ta osoba nie wypowiadała się w imieniu protestantów, a katolików też obraża, bo wydaje świadectwo o ich kompletnej ignorancji i zamotaniu. |
|
|
|
 |
radek
mężczyzna

Pomógł: 284 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 2998 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2019-06-24, 12:37
|
|
|
Śmierć swą moc wzięła z Edenu i w Edenie Bóg zapowiedział nastanie wyższej świadomości
Rdz 3:15 eib "Wzbudzę też nieprzyjaźń między tobą i między kobietą, między twoim potomstwem i między jej potomstwem — ono zrani ci głowę, a ty zranisz mu piętę."
Quran 2:36-38
Wtedy szatan spowodował, że potknęli się o nie, i wyprowadził ich z tego stanu, w którym się znajdowali. I powiedzieliśmy im: "Idźcie precz! Wy będziecie wrogami jedni dla drugich! Będziecie mieli stałe miejsce pobytu na ziemi i używanie do pewnego czasu." Wtedy otrzymał Adam od swojego Pana pewne słowa i On zwrócił się ku niemu. Albowiem On jest Przebaczający, Litościwy! Powiedzieliśmy: "Idźcie precz stąd wszyscy! Lecz przyjdzie do was ode Mnie droga prosta. A ci, którzy pójdą po Mojej drodze prostej, nie będą się lękać i nie będą się smucić."
Jezus mówiąc do Łotra: "Dziś będziesz ze mną w Raju" zasugerował, że będą w Duchu niwelującym władzę śmierci
1Kor 15:26 eib "A jako ostatni wróg usunięta zostanie śmierć." |
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|