|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
NIKOLAICI |
Autor |
Wiadomość |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7850 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2017-04-20, 05:29 NIKOLAICI
|
|
|
NIKOLAICI to ludzie z rozbuchanym EGO ,którzy na zasadach korporacji generują zyski dla swojej organizacji religijnej.Wprowadzają hierarchię i metody zarządzania dalekie od słowa Bożego.To wyszkoleni liderzy i przywódcy duchowi w działaniu obcy Jezusowi,szukający chwały i zysków .
Ap 2:6 bw Cytat: | "Na swoją obronę masz to, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę." |
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2017-04-20, 07:30 Re: NIKOLAICI
|
|
|
Listek napisał/a: | .To wyszkoleni liderzy i przywódcy duchowi w działaniu obcy Jezusowi,szukający chwały i zysków .
Ap 2:6 bw Cytat: | "Na swoją obronę masz to, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę." |
|
Zgadzamy się w tym miejscu listku!
Cytat: | „Nikolaus” znaczy „ten, który przezwycięża lud” – jest to symboliczne określenie tych, którzy starają się, aby być „panami nad Boskim dziedzictwem” – którzy „nie trzymają się Głowy”. |
|
|
|
|
 |
EMET
Wyznanie: Świadkowie Jehowy w Polsce
|
|
|
|
 |
Listek

|
Wysłany: 2017-04-20, 13:58
|
|
|
Henryk napisał/a: | „Nikolaus” znaczy „ten, który przezwycięża lud” – jest to symboliczne określenie tych, którzy starają się, aby być „panami nad Boskim dziedzictwem” – którzy „nie trzymają się Głowy”.
|
Dodam,ze NIKOLAICI tworzą hierarchię i mocno kontrolują swoje ofiary,tzn owieczki.
Budują typowe korporacje o charakterze religijno-finansowym i nie baczą na nauki Jezusa. |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2017-04-22, 18:33
|
|
|
To nie nowy temat na Forum,istnieje taki już wcześniej założony:
http://biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=1913 |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 67 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2288
|
Wysłany: 2017-04-23, 10:03
|
|
|
Mamy współcześnie Nikolaitów ?
Może Cerkiew Prawosławna w Rosji , uznała ŚJ za Nikolaitów i dlatego ich tam zdelegalizowano ? |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
 |
Listek

|
Wysłany: 2017-04-23, 20:19
|
|
|
Jachu napisał/a: | To nie nowy temat na Forum,istnieje taki już wcześniej założony |
Słuszna uwaga i ciekawe filmy do przypomnienia sprzed 6 lat:
|
|
|
|
 |
Listek

|
Wysłany: 2017-05-05, 20:48
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|