Świadectwo byłych Światków Jehowy |
Autor |
Wiadomość |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2017-05-10, 20:52
|
|
|
Delikatny to ty jesteś cukiereczku |
|
 |
Manna z nieba

Wyznanie: Deizm.Baczna obserwatorka życia.
Pomogła: 304 razy Dołączyła: 28 Mar 2013 Posty: 3454
|
Wysłany: 2017-05-11, 07:06
|
|
|
Wnikliwy napisał/a: | Delikatny to ty jesteś cukiereczku |
Wnikliwy do tej pory myślałam, że Twoje zachowanie wynika z bycia SJ, z fanatyzmu.
Natomiast widzę teraz, że to nie kwestia religii, ale kwestia charakteru człowieka i tego co sobą reprezentuje.
Czy naprawdę nie widzisz tego?
Już kiedyś raczyłeś nas tutaj pięknymi słówkami, za które dostałeś ostrzeżenia.
Nerwy Ci puszczają w stosunku do wielu forumowiczów, ale do Cypriana?
Cyprian zwraca się do Ciebie wyjątkowo grzecznie i kulturalnie.
Chce dyskutować poważnie.
Z jego postów widać naprawdę, że jest chrześcijaninem nie tylko z nazwy.
Tak to Ciebie wkurza, że liczy się z rozmówcą, chociaż z nim się nie zgadza i jest delikatny? |
_________________ Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. |
|
|
|
 |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2017-05-11, 12:44
|
|
|
Cukiereczek jest zły, a w twoich oczach landrynko tylko ty jesteś dobra. Mało mnie obchodzi co ty o mnie myślisz. |
|
 |
Manna z nieba

|
Wysłany: 2017-05-11, 16:47
|
|
|
Wnikliwy napisał/a: | Cukiereczek jest zły, a w twoich oczach landrynko tylko ty jesteś dobra. Mało mnie obchodzi co ty o mnie myślisz. |
Kpiarstwo i szyderczy ton nie przekażą niczego mądrego ani w życiu, ani gdziekolwiek, czyli na forum również. |
_________________ Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. |
|
|
|
 |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2017-05-11, 18:09
|
|
|
One nic nie mają zamiaru przekazywać. Nie rób sobie dziwnych nadziei.
ps. Jakby Cyprian znowu doczepił się do budowy zdania, to niech pamięta, ze ja sobie tak lubię pisać. |
|
 |
.Cyprian.

|
Wysłany: 2017-05-11, 18:21
|
|
|
Wnikliwy napisał/a: | One nic nie mają zamiaru przekazywać. Nie rób sobie dziwnych nadziei.
ps. Jakby Cyprian znowu doczepił się do budowy zdania, to niech pamięta, ze ja sobie tak lubię pisać. |
Zapamiętam |
_________________ Jestem na forum. Nie nauczam, bo jeszcze mało wiem.
Nie nauczam, tylko dyskutuję. |
|
|
|
 |
Manna z nieba

|
Wysłany: 2017-05-11, 19:23
|
|
|
Wnikliwy napisał/a: | One nic nie mają zamiaru przekazywać. Nie rób sobie dziwnych nadziei.
|
Nie zrozumiałeś.
Twoje szydercze wypowiedzi przekazują aż nadto, że masz ludzi w czterech literach. |
|
|
|
 |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2017-05-11, 20:09
|
|
|
Pobożne twoje życzenia. Doskonale wiesz, że piszesz bzdury. Bardzo często ostatnio piszesz dość dużo tzw. bzdur, a o mojej osobie bardzo bardzo bardzo wiele.
Jakbyś mnie znała |
|
 |
Manna z nieba

|
Wysłany: 2017-05-11, 21:04
|
|
|
Wnikliwy napisał/a: | Jakbyś mnie znała |
Szkoda. Miałam malutką nadzieję, że się mylę co do Ciebie |
|
|
|
 |
Efezjan
Dziecko Boże
Wyznanie: katolik
|
Wysłany: 2017-06-28, 23:27
|
|
|
Manna z nieba napisał/a: | Wnikliwy napisał/a: | One nic nie mają zamiaru przekazywać. Nie rób sobie dziwnych nadziei.
|
Nie zrozumiałeś.
Twoje szydercze wypowiedzi przekazują aż nadto, że masz ludzi w czterech literach. |
W końcu my zginiemy w tym ichnim Armagedonie. Tylko oni się uratują. Wnikliwy będzie żył w raju na Ziemi - do czasu, gdy Słońce nie stanie się czerwonym olbrzymem. A potem pewnie będą nowe niebiosa i nowa ziemia i a piać od nowa.
Cyprian napisał/a: |
Poprosiłem go o opinię na ich temat, opinię dotyczącą tego, czy zbór się prowadzi biblijnie. Osoba ta przedstawiła mi swoją opinię, prosząc o to, bym się zbytnio jej opinią nie sugerował i sam sprawdził, jak jest; notabene był to były ŚJ. |
Prowadzi się biblijnie? Co to konkretnie znaczy? |
_________________ "Patrzcie, jak wielką miłością obdarzył nas Ojciec, że zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i jesteśmy [nimi]. A świat dlatego nas nie zna, ponieważ i jego nie poznał. Umiłowani już teraz jesteśmy dziećmi Bożymi, a jeszcze się nie okazało, czym będziemy. 1J 3, 1-2 |
|
|
|
 |
|