Forum biblijne Strona Główna Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukajcie najpierw Królestwa Bożego i tajemnic Jego...
Autor Wiadomość
Metanoia 
Bóg jest 1

Pomogła: 30 razy
Wysłany: 2020-01-08, 20:47   

Poczekaj, może coś nam napisze więcej.
Ja wiem, że RM nie ogarnia ale niech pisze

RM 

Wyznanie: Unitarianizm jest błędem
Wysłany: 2020-01-08, 20:52   

Luba,
lepiej wcześniej niż później. Szok przejdzie, potem powinna nadejść refleksja.

Świat wewnętrzny należy ukształtować, posprzątać i napełnić treściami, których źródłem jest Jezus. Droga do uporządkowania duszy, wiedzie przez przemianę umysłu - zmianę myślenia. Fundamentem człowieka jest umysł, umysł zdolny do zachowywania równowagi pomiędzy rozumem i uczuciami.

Luba 

Pomogła: 87 razy
Wysłany: 2020-01-08, 21:56   

RM napisał/a:
Luba,

Świat wewnętrzny należy ukształtować, posprzątać i napełnić treściami, których źródłem jest Jezus. Droga do uporządkowania duszy, wiedzie przez przemianę umysłu - zmianę myślenia. Fundamentem człowieka jest umysł, umysł zdolny do zachowywania równowagi pomiędzy rozumem i uczuciami.

RM, jedyne, co jest w porzadku, to wlasnie "swiat wewnetrzny" ... :->

Jesli nadal chcesz go ksztaltowac, sprzatac i "napelniac tresciami, ktorych zrodlem jest Jezus", to -w swietle Prawdy- jestes "umarlym, ktory grzebie umarlych" :-(

RM, Jezus nie jest zrodlem zadnych tresci, sluzacych do napelniania "swiata wewnetrznego"...

Swiat wewnetrzny jest juz wypelniony po brzegi PRAWDA, ktora ma swoje Zrodlo w...CHRYSTUSIE, ktorego ty utozsamiasz z Jezusem i wierzysz, ze CHRYSTUS zostal "ukrzyzowany" :-(

"Swiat wewnetrzny" to Krolestwo Boze, ktore trzeba odnalezc w sobie, a tym samym odnalezc swoja prawdziwa nature, ktorą jest wlasnie CHRYSTUS...zaistniec jako dziecko boze... narodzic sie na nowo w Duchu...czyli w Prawdzie...a wiec w CHRYSUSIE, ktory jest Zrodlem Zycia :->

O tym wszystkim mowil historyczny Jezus, ktorego w Pismach przerobiono na kukielke, ktora ty wlasnie radosnie wymachujesz, dopisujac-jak sam twierdzisz- dalsze rozdzialy do swietej ksiazki, czerpiac ze swiata zewnetrznego "prawdy", ktore sprawiaja, ze zamykasz twoim czytelnikom droge do Krolestwa Bozego ,sam do Niego nie wchodzac :-(

Historyczny Jezus byl CZLOWIEKIEM (SYNEM BOGA) dlatego, ze odnalazl w sobie Krolestwo Boze i jako Syn Boga mowil do ludzi w Jego, czyli rowniez w swoim imieniu, ktore w chwili odnalezienia przez Jezusa jego wlasnej, prawdziwej ,boskiej natury(narodzenie z Ducha, czyli CHRYSTUSA)....w tej wlasnie chwili Jego imie na zawsze wpisane zostalo do "Ksiegi Zycia" :->

Ten CZLOWIEK mowil, ze Krolestwo Boze jest w nas i tam nalezy go szukac :->

O tym mowi rowniez Beata z zapodanego przez ratao filmiku :->

Tak, wiem, RM....brakuje w jej wypowiedzi tej pompy, ktorą preferuje swiat zewnetrzny...

Taka pompa towarzyszy np Jezusowi z apokalipsy, na ktorego czekaja wierzacy biblijnie...

Szkoda slow....

RM, do dzis byles moim "aniolem Swiatlosci"... :-(

Pozdrawiam cie w Duchu i Prawdzie :->

Metanoia 
Bóg jest 1

Wysłany: 2020-01-08, 21:58   

RM napisał/a:
Luba,

bla bla bla

nie masz pojęcia o czym piszesz
RM napiszę Ci to drukowanymi literami
TAM WSZYSTKO JUŻ JEST, NIC NIE TRZEBA WYPEŁNIAĆ
TYLKO TAM JEST COŚ
TUTAJ JEST NIC
SIĘGASZ DO CZEGOŚ CO BYŁO KOMPLETNE OD POCZĄTKU

amiko

Wyznanie: Słowianin
Wysłany: 2020-01-09, 14:45   

wuka

1 Kor. 3,16 Czy nie wiecie, że świątynią Bożą jesteście i że Duch Boży mieszka w was?
Rzym. 5.5 ...bo Miłość Boża rozlana jest w sercach waszych przez Ducha Bożego, który jest nam dany.

W Twoim sercu (duchowym) zamieszkuje (jest realnie obecny) Duch Boży, Duch Chrystusowy, Boża Miłość?
Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka.

Queza 
The Morning Star

Pomogła: 155 razy
Wysłany: 2020-01-09, 18:28   

RM napisał/a:
Świat wewnętrzny należy ukształtować, posprzątać i napełnić treściami, których źródłem jest Jezus.

Jak się ma ład i porządek wokół siebie to się ma porządne wnętrze.

wuka 

Pomogła: 255 razy
Wysłany: 2020-01-09, 18:46   

Queza napisał/a:
RM napisał/a:
Świat wewnętrzny należy ukształtować, posprzątać i napełnić treściami, których źródłem jest Jezus.

Jak się ma ład i porządek wokół siebie to się ma porządne wnętrze.

Dokładnie tak. Nawet porządkując na przykład szufladę, czy układając coś tam (książki na półce,ubrania itp.) trzeba mentalnie robić porządki w swojej głowie. To działa ;-)

RM 

Wysłany: 2020-01-09, 19:43   

Mój mentor w czasach mojej młodości (już nie żyje) opowiedział mi taką historię. W czasie wojny miał 17 lat, kiedy w ramach łapanki, został wysłany na przymusowe roboty do Niemiec. Pracował u tzw. bauera wraz z jeszcze jednym młodym Polakiem. Bauer był bardzo porządny w sensie utrzymywania porządku i dbania o własne gospodarstwo rolne. Ale był najprawdziwszym niemieckim sku...synem. Kolega mojego znajomego z powodu przeciążenia pracą, słabego wyżywienia i kiepskich warunków bytowych zachorował. Nie otrzymał żadnej pomocy, ale był zmuszany do pracy. Kolejnego dnia nie wstał do pracy z powodu wysokiej gorączki i ten bauer przyszedł do niego i w złości zatłukł go kijem. Być może chciał go tylko zmotywować, ale młody chłopak umarł. Ten bauer naprawdę miał porządek idealny, wszystko zadbane i na swoim miejscu, tylko w głowie miał g.... To tyle na temat porządku.

Queza 
The Morning Star

Wysłany: 2020-01-09, 20:03   

Niemcy tak mają. Pamiętam, gdy byłam nad morzem polskim w Kołobrzegu i jechaliśmy na wycieczkę autobusem, zabrakło miejsc w autobusie dla kilku pasażerów, wtedy jeden z wczasowiczów, a był to Niemiec, powiedział, że to jest typowo polski bałagan.

RM 

Wysłany: 2020-01-09, 21:07   

Luba napisał/a:
Ten CZLOWIEK mowil, ze Krolestwo Boze jest w nas i tam nalezy go szukac

A czy ktoś już znalazł? Chętnie bym posłuchał kogoś kto znalazł, to z pewnością byłoby bardzo interesujące.

Metanoia 
Bóg jest 1

Wysłany: 2020-01-09, 21:15   

RM przykro mi to pisać, ale tutaj nie o to chodzi.
Ja nie umiem tego opisać lepiej niż opisałam.
Jest rzeczywistość Prawda i rzeczywistość Fałsz
Prawda jest poza Zerem, paradoksalnie jest w Cieniu.
Ale ta rzeczywistość jest Prototypem dla rzeczywistości Fałsz.
To jest Projekcja.
Jak oświetlisz obraz i skupisz go przez soczewkę to otrzymujesz obraz Odwrócony,
Soczewka to Czarna Dziura w Twojej głowie, Zero stanowiące Twoje ID.
Ty jesteś tutaj jedynie odwróconym obrazem samego Siebie z rzeczywistości Prawda.
Nie ma innego Chrystusa, który mógłby cię zbawić jak Ty

Sięgasz tam po Siebie.
Ale nic nie budujesz bo Ty tam po prostu jesteś.
Zawsze byłeś.
Jak Jezus, który odpowiada faryzeuszom "zanim Abraham stał się, Ja Jestem".
Skąd Jezus wziął tego Jezuska Syna Bożego?
Od Siebie.
Każdy CZŁOWIEK jest połączony bezpośrednio z Bogiem.
Człowiek.
Złożenie Adama i Ewy, Światłości i Ciemności.
Świadome złożenie.
Chcesz wiedzieć jaki jest Ojciec? Spójrz na mnie.
Nie kumasz, trudno.

narka

RM 

Wysłany: 2020-01-09, 22:10   

Metanoia,
jeśli znajdujesz siebie po drugiej stronie soczewki w rzeczywistości prawda, to chyba coś się dzieje, coś odkrywasz, czegoś doświadczasz, następują jakieś zmiany. Jeśli doświadczenie jest rzeczywiste, to muszą nastąpić jakieś wnioski po przeżyciu. Jeśli doświadczenie niczego nie zmienia, nie otwiera, nie następują zmiany, to jedyna konkluzja z takiego doświadczenia to urojenie.

Queza 
The Morning Star

Wysłany: 2020-01-09, 22:26   

wuka napisał/a:
Dokładnie tak. Nawet porządkując na przykład szufladę, czy układając coś tam (książki na półce,ubrania itp.) trzeba mentalnie robić porządki w swojej głowie. To działa ;-)

Ja się cieszę jak mam posprzątane, odczuwam radość, a jak mam bałagan to jestem chora.

Metanoia 
Bóg jest 1

Wysłany: 2020-01-09, 22:51   

RM
Ale o czym ty piszesz? Przeczytaj sam kilka razy. To bełkot.
Jak to się ma do tego porządkowania świata wewnętrznego?
Bełkot...

wybrana 
wybrana

Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy
Wysłany: 2020-01-09, 23:33   

Metanoia napisał/a:
RM przykro mi to pisać, ale tutaj nie o to chodzi.
Ja nie umiem tego opisać lepiej niż opisałam.
Jest rzeczywistość Prawda i rzeczywistość Fałsz
Prawda jest poza Zerem, paradoksalnie jest w Cieniu.
Ale ta rzeczywistość jest Prototypem dla rzeczywistości Fałsz.
To jest Projekcja.
Jak oświetlisz obraz i skupisz go przez soczewkę to otrzymujesz obraz Odwrócony,
Soczewka to Czarna Dziura w Twojej głowie, Zero stanowiące Twoje ID.
Ty jesteś tutaj jedynie odwróconym obrazem samego Siebie z rzeczywistości Prawda.
Nie ma innego Chrystusa, który mógłby cię zbawić jak Ty

Sięgasz tam po Siebie.
Ale nic nie budujesz bo Ty tam po prostu jesteś.
Zawsze byłeś.
Jak Jezus, który odpowiada faryzeuszom "zanim Abraham stał się, Ja Jestem".
Skąd Jezus wziął tego Jezuska Syna Bożego?
Od Siebie.
Każdy CZŁOWIEK
Chcesz wiedzieć jaki jest Ojciec? Spójrz na mnie.

narka
Szatan też chciał być równy Bogu i by był mianowany jako Bóg. Porownujesz swoją osobę do Ojca. Co cię uprawnia do takiego mianowania? Owszem człowiek może się stać duchową jednością w Ojcu, ale nie każdy. Jezus nauczał jak mamy żyć, by tą jedność tworzyć. Jakie ty spełniasz kryteria, by się tak mianowac. Czy tylko tak uważasz, bo tak myślisz? ale, czy ty pragniesz być w pełni dzieckiem Bożym i wypełniarz wolę Bożą? Czytałam twoją wulgarna formę wypowiedzi i ciemno to widzę.

Odpowiedz do tematu