|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Szukajcie najpierw Królestwa Bożego i tajemnic Jego... |
Autor |
Wiadomość |
Luba
Pomogła: 87 razy Dołączyła: 18 Mar 2017 Posty: 1307
|
Wysłany: 2020-01-13, 19:42
|
|
|
Bobo napisał/a: | Jaki sens stwarzać człowieka z prochu, gdy z natury miałby być jego celem powrót do tego samego. Ma to sens?
|
Bobo...tylko Jehowa tworzy ludzi z prochu...i tylko w bajce, ktora nakarmil cie "narod wybrany"
CZLOWIEK jest dzieckiem bozym, narodzonym z Ducha...czyli ze SWIATLOSCI OJCA, objawionego przez Jezusa historycznego i objawianego nadal przez obecnego wszedzie i przenikajacego wszystko Ducha Prawdy
Cialo (proch) nie jest CZLOWIEKIEM...czlowieka nie da sie "stwarzac z prochu", tak, jak "narod wybrany" napisal sobie w swojej ksiazce dla gojow, kazac nazywac te ksiazke "Slowem Bozym"
Jestes zalosny, Bobo, dopatrujac sie sensu w zydowskim opisie stwarzania CZLOWIEKA z prochu
Pozdrawiam cie w Duchu i Prawdzie |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-01-13, 19:44
|
|
|
No to nie spożywaj pokarmów i nie uzupełniaj ziemskich minerałów (prochu). Dlaczego podtrzymujesz za wszelką cenę swój proch/ciało? |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
Luba
|
Wysłany: 2020-01-13, 20:19
|
|
|
Bobo napisał/a: | No to nie spożywaj pokarmów i nie uzupełniaj ziemskich minerałów (prochu). Dlaczego podtrzymujesz za wszelką cenę swój proch/ciało? |
Ano dlatego, Bobo, zeby dziecko boze, CZLOWIEK, mogl zaistniec w wymiarze fizycznym i w czasie
Z chwilą smierci ciala istnienie CZLOWIEKA w tym fizycznym wymiarze i w czasie konczy sie
CZLOWIEK (Duch +imie), czyli SWIATLO (energia)+ informacja...czyli SWIADOMOSC przechodzą przez "BRAME", ktorą jest "obecny w kazdym CZLOWIEKU CHRYSTUS, do duchowej rzeczywistosci OJCA
Pobyt CZLOWIEKA w wymiarze fizycznym to akt doswiadczenia sie BOGA (ABSOLUTU, NAJWYZSZEJ SWIADOMOSCI) w ciele
Talenty garncarskie Jehowy, lepiacego ludzikow z gliny i dmuchajacego w gliniane nozdrza tych ludzikow nie maja tu nic do rzeczy.
Zachecam cie, Bobo, do odlozenia na jakis czas "lektury obowiazkowej" i wsluchania sie w siebie....Zycze ci, abys zrobil to," zamykajac sie w komorze", gdzie nikt nie bedzie zaklocal twojej medytacji...abys wreszcie zaczal odbierac i nadawac na falach, ktorymi przeplywa PRAWDA
Pozdrawiam cie w JEJ Duchu
Biblia Warszawska:
Ale ty, gdy się modlisz, wejdź do komory swojej, a zamknąwszy drzwi za sobą, módl się do Ojca swego, który jest w ukryciu, a Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odpłaci tobie.
Mat. 6; 6 |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-01-13, 20:44
|
|
|
Luba napisał/a: | no dlatego, Bobo, zeby dziecko boze, CZLOWIEK, mogl zaistniec w wymiarze fizycznym i w czasie |
Tworzyć możesz teorie zawsze, tylko pytanie: Po co to?
Po co człowiek miałby zaistnieć w wymiarze fizycznym i czasie? Niby odpowiadasz tu:
Luba napisał/a: | Pobyt CZLOWIEKA w wymiarze fizycznym to akt doswiadczenia sie BOGA |
Skoro dziecko Boga jest Bogiem to i bez doświadczenia będzie takim. Po co więc go doświadczać?
Zresztą jaki sens się czegoś uczyć, skoro przed nami tylko proch? Bo widzisz... Bóg prochem nie jest, ale swoje dzieci skazuje na proch, czyli na to, czym san=m nie jest i czym nigdy nie będzie.
Po prostu bredzisz i zwodzisz ludzkość takim gadaniem.
Nie pozdrawiaj. Nie przyjmuję pozdrowień od zwodzicieli. |
|
|
|
 |
amiko

Wyznanie: Słowianin
|
Wysłany: 2020-01-13, 21:20
|
|
|
efroni
efroni napisał/a: | ratao napisał/a: | Pani Izabela Świderska uzdrawia ludzi korzystając bezpośredniego z rozmów i przekazywanych jej obrazów, przez obecnego w niej Ducha Bożego. |
Napisano: Umiłowani, nie wierzcie każdemu duchowi, lecz badajcie duchy, czy pochodzą od Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na tym świecie.
Skąd wiadomo, że duch obecny u Izabeli Świderskiej to Duch Boży ?
Jeżeli mam temu wierzyć to pytam : Jak to potwierdzono ? Przeprowadzono jakieś badania? Jakie?
To poważne pytania . |
Pani Izabela Świderska miała zadane pytanie, o którym piszesz i na nie odpowiedziała, a prowadzący audycję pan nie miał do jej wyjaśnienia zastrzeżeń. Tak samo jak i ja. |
_________________ Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka. |
|
|
|
 |
Luba
|
Wysłany: 2020-01-13, 21:24
|
|
|
Bobo napisał/a: |
Skoro dziecko Boga jest Bogiem to i bez doświadczenia będzie takim. Po co więc go doświadczać? |
CZLOWIEK to potezne SLOWO BOGA, ktore staje sie cialem
Moca Ducha (poteznej ENERGII) SLOWO nabiera ludzkich ksztaltow...i JEST
SLOWO zaczyna istniec w "swiatyni ciala"...to jest narodzenie sie z Ducha
CZLOWIEK musi narodzic sie w ciele aby mogl zaistniec w czasie i otrzymac IMIE MILOSCI OJCA, ktore na zawsze pozostanie w JEGO (OJCA) PAMIECI
Cytat: | Nie pozdrawiaj. Nie przyjmuję pozdrowień od zwodzicieli. |
Ja nie pozdrawiam ciebie, egoisto Bobo...Ja pozdrawiam CHRYSTUSA, ktory mieszka w twoim ciele, a ktorego ty nie dostrzegasz, bo przeslania ci GO klamstwo ze" swietej" ksiazki, ktorej nadajesz- jako zydowski goj- range Slowa Bozego
Pozdrawiam wiec ciebie takiego, jakim jestes w Prawdzie...czyli pozdrowieniem dzieci bozych... w Duchu i Prawdzie |
|
|
|
 |
amiko

|
Wysłany: 2020-01-13, 21:42
|
|
|
Queza
To bardzo dobrze, że masz przebudzoną czakrę serca, bo w niej jest Królestwo Boże, Boża Miłość rozlana przez Ducha Bożego ( Rzym.5.5). Wycofaj uwagę z głowy i przenieś ją do czakry serca. Staraj się jak najwięcej przebywać w tym stanie i nie myśleć, tak jak poleca Irina Liszczuk i inni.
Co do nauki masz świętą rację. W nas mieszka Duch Boży, Duch Prawdy a On ma nieograniczoną wiedzę, z której każdy może i powinien korzystać, bo On zawsze mówi Prawdę. |
_________________ Bo ja nie wstydzę się ewangelii chrystusowej o obecnym w nas wszystkich Chrystusie,Słowie Bożym (Kol.1.24-28).Jest On bowiem mocą i Mądrością Bożą (1 Kor.1.24) ku zbawieniu dla każdego wierzącego, najpierw dla Żyda, potem dla Greka. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-01-13, 22:11
|
|
|
Luba napisał/a: | CZLOWIEK to potezne SLOWO BOGA, ktore staje sie cialem |
Dlaczego?
Luba napisał/a: | Moca Ducha (poteznej ENERGII) SLOWO nabiera ludzkich ksztaltow...i JEST |
Na co Luba napisał/a: | SLOWO zaczyna istniec w "swiatyni ciala"...to jest narodzenie sie z Ducha | te ludzkie kształty dla... Boga?
No ale Bóg jest świątynią i to bez ciała. Dlaczego jego dzieci miałyby przechodzić przez sferę ciała, aby być świątynią?
Luba napisał/a: | CZLOWIEK musi narodzic sie w ciele aby mogl zaistniec w czasie i otrzymac IMIE MILOSCI OJCA, ktore na zawsze pozostanie w JEGO (OJCA) PAMIECI |
Skąd wymyślasz takie głupoty?
Dlaczego piszesz 'Człowiek musi się narodzić...' skoro dzieci Boże są Bogami od razu i nie muszą być człowiekiem?
Luba napisał/a: | Ja nie pozdrawiam ciebie, egoisto Bobo...Ja pozdrawiam CHRYSTUSA, ktory mieszka w twoim ciele |
Więc tym bardziej nie ma sensu pisać tych pozdrowień. Czyżby Chrystus musiał czytać bo bez tego nie wie, że go pozdrawiasz? Czy więc nie uprawiasz swego rodzaju rytuał? Czyli element religii
Luba napisał/a: | Pozdrawiam wiec ciebie takiego, jakim jestes w Prawdzie...czyli pozdrowieniem dzieci bozych... w Duchu i Prawdzie |
Głupota do kwadratu. Polecam mój podpis pod każdym moim wpisem. |
|
|
|
 |
amiko

|
Wysłany: 2020-01-13, 22:44
|
|
|
wuka
Obecnie jest bardzo dużo osób, które do realizacji swoich modlitw stosują metodę dwupunktową, co potwierdza to nagranie:
Relacja uczestniczki warsztatów SKiSK o tym jak nastawiła sobie kręgosłup
W każdym uzdrowieniu udział bierze nasze duchowe serce i Duch - Boża Energia. J.Z. Popko zamiast tego uzdrawiania poleca uzdrawianie kapustą , ale nie przez jej jedzenie, a w duchowy sposób. |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 68 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4079
|
Wysłany: 2020-01-13, 22:49
|
|
|
Dzieki, ratao. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-01-13, 23:02
|
|
|
Babka tak naprawdę NIC konkretnego nie powiedziała. Myślicie, że to cud?
Ja takich znam setki. Nawet u osób, które nie wierzą w cuda |
|
|
|
 |
efroni
Pomógł: 278 razy Wiek: 66 Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 2288
|
Wysłany: 2020-01-14, 10:40
|
|
|
Luba napisał/a: | Swiat wewnetrzny jest juz wypelniony po brzegi PRAWDA, ktora ma swoje Zrodlo w...CHRYSTUSIE, ktorego ty utozsamiasz z Jezusem i wierzysz, ze CHRYSTUS zostal "ukrzyzowany"
"Swiat wewnetrzny" to Krolestwo Boze, ktore trzeba odnalezc w sobie, a tym samym odnalezc swoja prawdziwa nature, ktorą jest wlasnie CHRYSTUS...zaistniec jako dziecko boze... narodzic sie na nowo w Duchu...czyli w Prawdzie...a wiec w CHRYSUSIE, ktory jest Zrodlem Zycia
O tym wszystkim mowil historyczny Jezus, ktorego w Pismach przerobiono na kukielke, ktora ty wlasnie radosnie wymachujesz, dopisujac-jak sam twierdzisz- dalsze rozdzialy do swietej ksiazki, czerpiac ze swiata zewnetrznego "prawdy", ktore sprawiaja, ze zamykasz twoim czytelnikom droge do Krolestwa Bozego ,sam do Niego nie wchodzac
Historyczny Jezus byl CZLOWIEKIEM (SYNEM BOGA) dlatego, ze odnalazl w sobie Krolestwo Boze i jako Syn Boga mowil do ludzi w Jego, czyli rowniez w swoim imieniu, ktore w chwili odnalezienia przez Jezusa jego wlasnej, prawdziwej ,boskiej natury(narodzenie z Ducha, czyli CHRYSTUSA)....w tej wlasnie chwili Jego imie na zawsze wpisane zostalo do "Ksiegi Zycia"
Ten CZLOWIEK mowil, ze Krolestwo Boze jest w nas i tam nalezy go szukac |
Pięknie napisane.
Świat duchowy to jedyny realny świat i jedyny prawdziwy świat .
W naszym /człowieczym/ przypadku jest to nasz świat wewnętrzny .
W naszym /człowieczym/ wydaniu jest on prawdziwy / nasz wewnętrzny , duchowy świat/
tylko wtedy gdy to co zewnętrzne jest takie samo jak to co wewnętrzne
Jeżeli z tego samego wnętrza wychodzą i obelgi i tak piękne słowa to jaki świat jest w takim człowieku?
Jaki duch jest w takim człowieku ? Chrystusowy?
------------
Świat duchowy to prawdziwy świat , to świat nieskończoności, jest on domem Nieskończonego Boga , Boga który jest Duchem .
Duchem nieskończoności wypełniającym sobą całą, doskonałą, nieskończoność
W świecie nieskończoności, jako dusze, jesteśmy doskonali .
Napisane jest, że odpoczął Bóg od dzieł swoich a to znaczy, że tam wszystko już się dokonało .
Tam [w świecie nieskończoności] zamiar , intencja Boga natychmiast się urzeczywistnia .
Bóg stworzył [w świecie nieskończoności] stworzenia doskonałymi , wolnymi , z wolna wolą , z prawem do wyboru.
I własnie tą wolność wykorzystaliśmy do tego by oddalić się i od Boga
[który jest źródłem naszej doskonałości] i od świata doskonałości a tym samym i od naszej doskonałości .
Im bardziej oddalamy się od Boga tym bardziej oddalamy się i od naszej doskonałości i od świata doskonałości i od naszego Domu
Jest to podobne do światła gwiazd, które przechodzi przez atmosferę .
Im gęstsza atmosfera ty bardziej światło traci swój blask ,
a gdy atmosfera jest tak zagęszczona, że nie przepuszcza światła, to wtedy światło staje się ciemnością / ciemność to brak światła/
I podobnie jest z nami i z naszą doskonałością .
Świat materialny to świat największego oddalenia i od Boga i od świata doskonałości [który jest naszym prawdziwym Domem]
W tym największym oddaleniu nie widzimy Stwórcy [Jego Światło jest dla nas ciemnością] nie jesteśmy podobni do naszego Stwórcy , jesteśmy Jego przeciwieństwem .
Jako ludzkość, oddalając się od Boga , od swojej doskonałości , od swojego Domu, budowaliśmy stopnie
Stopnie po których schodziliśmy coraz niżej , teraz mamy wykorzystać te stopnie , by wrócić po swoich śladach do Domu Ojca , do naszego Domu
Ktoś powie po co to wszystko skoro koniec końców i tak znajdziemy się i w tym samym miejscu
i w tej samej doskonałości gdzie/w której byliśmy od początku ?
Po co to wszystko? Jaki w tym sens ? Ktoś odpowie ? |
_________________ ...ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, tak że ich bojaźń przede mną jest wyuczonym przepisem ludzkim...
Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

Pomogła: 155 razy Wiek: 42 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4680 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2020-01-14, 21:45
|
|
|
ratao napisał/a: | Queza
To bardzo dobrze, że masz przebudzoną czakrę serca, bo w niej jest Królestwo Boże, Boża Miłość rozlana przez Ducha Bożego ( Rzym.5.5). Wycofaj uwagę z głowy i przenieś ją do czakry serca. Staraj się jak najwięcej przebywać w tym stanie i nie myśleć, tak jak poleca Irina Liszczuk i inni. |
Dla mnie to nie jest problem taki stan, bo ja nie myślę, bardziej sobie wyobrażam niż myślę, to co mówię, mówię od serca. Podobno jak ktoś ma dużą głowę to ma dobrze rozwinięty mózg, ja mam małą, ale za to mam dobrą opiekę sił wyższych, bo są ze mną cztery anioły.
ratao napisał/a: | Co do nauki masz świętą rację. W nas mieszka Duch Boży, Duch Prawdy a On ma nieograniczoną wiedzę, z której każdy może i powinien korzystać, bo On zawsze mówi Prawdę. |
Mi nie wolno kłamać. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
amiko

|
Wysłany: 2020-01-14, 22:35
|
|
|
Bobo
Bobo napisał/a: | Babka tak naprawdę NIC konkretnego nie powiedziała. Myślicie, że to cud?
Ja takich znam setki. Nawet u osób, które nie wierzą w cuda |
Szczegółowy opis tej dwupunktowej metody:
http://biblia.webd.pl/for...p=460134#460134 - Metoda dwupunktowa, najłatwiejsza i skuteczna |
|
|
|
 |
radek
mężczyzna

Pomógł: 284 razy Wiek: 40 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 2998 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2020-01-15, 13:37
|
|
|
Pierwszą rzeczą do podjęcia w trudnej sytuacji jest rozważanie niezrozumianych słów, aby zharmonizować sumienie, jeśli rozumiemy słowa w sposób wystarczający do pewnego podążania drogą do swego Świętego celu, wtedy znajdziemy odpowiedź nawet w najtrudniejszych sytuacjach. Dlatego warto rozważać Pisma zawierające Słowo Boże, wierzyć Mu i czerpać z Niego cały czas
J 17:3 eib "(3) A na tym polega życie wieczne, aby znali Ciebie, jedynego prawdziwego Boga, i Tego, którego posłałeś — Jezusa Chrystusa."
Quran 67:26
Powiedz: "Wiedza jest tylko u Boga! Ja jestem tylko jawnie ostrzegającym." |
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|