|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
J 14:27 Jaki pokój daje świat? |
Autor |
Wiadomość |
Henryk
|
Wysłany: 2020-02-27, 19:23 J 14:27 Jaki pokój daje świat?
|
|
|
J 14:27 bw "Pokój zostawiam wam, mój pokój daję wam; nie jak świat daje, Ja wam daję. Niech się nie trwoży serce wasze i niech się nie lęka."
Jak w wersecie:
Jaki pokój daje świat?
Czym różni się od pokoju, który daje Chrystus? |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

Pomogła: 155 razy Wiek: 41 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4680 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2020-02-27, 22:57
|
|
|
Pokój w świecie jest chwilowy, a pokój w Chrystusie jest wieczny. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2020-02-28, 09:23
|
|
|
Queza napisał/a: | Pokój w świecie jest chwilowy, a pokój w Chrystusie jest wieczny. |
Racja.
A czy z tego pokoju, który daje Chrystus możemy korzystać już dziś? |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

Pomogła: 155 razy Wiek: 41 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4680 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2020-02-28, 12:03
|
|
|
Henryk napisał/a: | A czy z tego pokoju, który daje Chrystus możemy korzystać już dziś? |
Tak, możemy. Mi Chrystus dał pokój umysłu i pokój wewnętrzny. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5125 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2020-02-28, 19:58 Re: J 14:27 Jaki pokój daje świat?
|
|
|
Henryk napisał/a: |
Czym różni się od pokoju, który daje Chrystus? |
Niczym.
Jezus nie przyszedł przynieść pokoju, ale miecz. Tak samo jest na świecie.
EWANGELIA MATEUSZA 10.34. BIBLIA TYSIĄCLECIA
'' Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. ''
Henryk napisał/a: | A czy z tego pokoju, który daje Chrystus możemy korzystać już dziś? |
Możemy.
Jeżeli ktoś ma kłótnie w domu i jest poróżniony ze swoimi najbliższymi, to znaczy, że zadziałał pokój Chrystusa.
EWANGELIA ŁUKASZA 12. 51 - 53. BIBLIA TYSIĄCLECIA
Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam. Odtąd bowiem pięcioro będzie rozdwojonych w jednym domu: troje stanie przeciw dwojgu, a dwoje przeciw trojgu; ojciec przeciw synowi, a syn przeciw ojcu; matka przeciw córce, a córka przeciw matce; teściowa przeciw synowej, a synowa przeciw teściowej. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 50 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4197
|
Wysłany: 2020-02-28, 22:38
|
|
|
Henryk napisał/a: | J 14:27 bw "Pokój zostawiam wam, mój pokój daję wam; nie jak świat daje, Ja wam daję. Niech się nie trwoży serce wasze i niech się nie lęka."
Jak w wersecie:
Jaki pokój daje świat? |
Henryku, ten werset był kierowany do uczniów Pana Jezusa w tamtym czasie.
On wiedział, że ze świata przyjdą prześladowania na Chrystian i dlatego, chciał wzmocnić swoich uczniów. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2020-02-28, 23:20
|
|
|
Krystian napisał/a: | Henryku, ten werset był kierowany do uczniów Pana Jezusa w tamtym czasie.
|
Czy aby na pewno tylko w tamtym czasie?
J 16:33 tpnt " To wam powiedziałem, abyście we mnie mieli pokój. Na świecie będziecie mieć ucisk; ale ufajcie, ja zwyciężyłem świat."
Ale co tam...
Rz 8:18 br "Sądzę bowiem, że cierpień doczesnych nie można porównać z chwalą, która ma się w nas kiedyś objawić."
Wierzysz w to?
Jeśli tak, to:
Rz 8:28 bw "A wiemy, że Bóg współdziała we wszystkim ku dobremu z tymi, którzy Boga miłują, to jest z tymi, którzy według postanowienia jego są powołani."
Więc miejmy do Pana bezgraniczne zaufanie, a uzyskamy Jego pokój. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|