|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Dlaczego świat tego nie zauważa? |
Autor |
Wiadomość |
Bobo

|
Wysłany: 2020-04-25, 10:16
|
|
|
wuka napisał/a: | eksplorator pisze, że to przyjście w 1914 roku poprzedzały liczne znaki w postaci różnych kataklizmów i klęsk. |
eksplorator tego tak nie napisał. Jak już to twierdzi, że PO objęciu przez Jezusa królowania w 1914 roku rozpoczął się okres charakteryzujący się kataklizmami, zarazami, wojnami na niespotykaną dotąd skalę. wuka napisał/a: | Gapi sie na świat pogrążający się złu? Nie ma mocy? Nie ma chęci? |
Najpierw zrobił porządek w niebie (Objawienie 12:7-12). |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 66 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4178
|
Wysłany: 2020-04-25, 10:17
|
|
|
Bobo napisał/a: | wuka napisał/a: | Ja mam jedno pytanie i proszęo konkretną odpowiedź.
Gdzie jest Jezus? Gdzie się ukrywa od 1914 roku.
Kłamał?? mówiąc, że Jego powrót zauważą WSZYSCY?! |
Bo musisz rozgraniczać niewidzialną obecność jako króla od przyjścia w charakterze wykonawcy wyroków Bożych.
To drugie zobaczą wszyscy. Natomiast to pierwsze następuje w dziedzinie duchowej.
Inaczej mówiąc ŚJ wierzą, że w 1914 roku nie nastąpiło faktyczne przyjście Jezusa. To jest dopiero przed nami i tej daty nie znamy. |
Już pomijam samo datowanie ni z gruszki ni z pietruszki, ale w którym miejscu Jezus mówi o jakimś tajemnym, duchowym przyjściu - to raz, a dwa: po czym to widać i u kogo widac to tajemne przyjście.
Z tego, co wiem, to On duchowo jest obecny w kazdym i cały czas. Podczas modlitwy, medytacji, jest wszędzie i zawsze.
Kompletnie nie widze sensu w waszej wykładni, ani uzasadnienia, ani owoców tego przyjścia. |
|
|
|
 |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3073 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-04-25, 11:04
|
|
|
Cytat: | Oszołomstwu mówimy NIE! Dla boorisa nic, tylko POMIDOR |
Oo,widze ze znow mnie reklamujesz. Wiec zeby sie odwdzieczyc-tobie mowie NIE i dziekuje za pomidorka.Mniam. |
_________________ "Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds."
Bob Marley-Redemption Song
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-04-25, 11:12
|
|
|
A odpowiedzi nie ma i...nie będzie |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5148 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2020-04-25, 11:57
|
|
|
wuka napisał/a: | A odpowiedzi nie ma i...nie będzie |
No główną odpowiedzią jest obrona pomyłki biblijnego Jezusa o powtórnym przyjściu za swego pokolenia.
Świadkowie Jehowy są w tej kwestii apologetami Jezusa.
Szkoda że permanentnie fałszywymi.
Oczywiście brana jest tutaj pod uwagę opowieść ewangeliczna powstała dziesiątki lat po śmierci Jezusa.
A czy Jezus historyczny kiedykolwiek mówił o tych sprawach jest jak do tej pory nie do rozstrzygnięcia. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-04-25, 12:35
|
|
|
wuka napisał/a: | A odpowiedzi nie ma i...nie będzie |
Dostałaś dwie odpowiedzi. Może czegoś nie rozumiesz? Pytaj. |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-04-25, 12:53
|
|
|
Bobo napisał/a: | wuka napisał/a: | A odpowiedzi nie ma i...nie będzie |
Dostałaś dwie odpowiedzi. Może czegoś nie rozumiesz? Pytaj. |
Na przykład tego:
cytuję siebie:"...w którym miejscu Jezus mówi o jakimś tajemnym, duchowym przyjściu - to raz, a dwa: po czym to widać i u kogo widac to tajemne przyjście.
Z tego, co wiem, to On duchowo jest obecny w kazdym i cały czas. Podczas modlitwy, medytacji, jest wszędzie i zawsze.
Kompletnie nie widze sensu w waszej wykładni, ani uzasadnienia, ani owoców tego przyjścia.
_________________ |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

Pomogła: 155 razy Wiek: 39 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4702 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2020-04-25, 13:06
|
|
|
wuka napisał/a: |
Trzeba też dodać i zauważyć, że sam Jezus zakazał wyznaczania dat, sugerował nawet, że i On ich nie zna. Nie rozumiem, jak ludzie mieniący się wyznawcami, naśladowcami itp. nauk Jezusa popełniają tak poważne wykroczenie.
|
Daty wyznaczają się same, jak się Jezus urodził ponad 2000 lat temu to było to konkretne miejsce i czas: dokładna data i godzina. Teraz też przychodzi w ciele, wcielił się w ciało w 2006 roku, myślę, że byłam na to przygotowana od urodzenia ale nie wiedziałam o tym. Gdybym wiedziała może przeżyłabym młodość inaczej, a może nie. W każdym bądź razie doprowadziło mnie to do tego miejsca, na forum biblijne. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

|
Wysłany: 2020-04-25, 13:08
|
|
|
Bobo napisał/a: | Bo musisz rozgraniczać niewidzialną obecność jako króla od przyjścia w charakterze wykonawcy wyroków Bożych.
To drugie zobaczą wszyscy. Natomiast to pierwsze następuje w dziedzinie duchowej.
Inaczej mówiąc ŚJ wierzą, że w 1914 roku nie nastąpiło faktyczne przyjście Jezusa. To jest dopiero przed nami i tej daty nie znamy. |
Ci co twierdzą, że nie przyszedł w ciele są słowem Antychrysta. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-04-25, 13:10
|
|
|
Queza napisał/a: | wuka napisał/a: |
Trzeba też dodać i zauważyć, że sam Jezus zakazał wyznaczania dat, sugerował nawet, że i On ich nie zna. Nie rozumiem, jak ludzie mieniący się wyznawcami, naśladowcami itp. nauk Jezusa popełniają tak poważne wykroczenie.
|
Daty wyznaczają się same, jak się Jezus urodził ponad 2000 lat temu to było to konkretne miejsce i czas: dokładna data i godzina. Teraz też przychodzi w ciele, wcielił się w ciało w 2006 roku, myślę, że byłam na to przygotowana od urodzenia ale nie wiedziałam o tym. Gdybym wiedziała może przeżyłabym młodość inaczej, a może nie. W każdym bądź razie doprowadziło mnie to do tego miejsca, na forum biblijne. |
Zaraz, zaraz...chcesz powiedzieć, że jesteś Jezusem? |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-04-25, 13:12
|
|
|
Queza napisał/a: |
Ci co twierdzą, że nie przyszedł w ciele są słowem Antychrysta |
Tego wpisu też nie rozumiem. Chodzi ci o pierwsze czy o drugie przyjście? |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

|
Wysłany: 2020-04-25, 15:07
|
|
|
wuka napisał/a: | Zaraz, zaraz...chcesz powiedzieć, że jesteś Jezusem? |
Jestem gwiazdą poranną, kobietą. Jezus mówi o sobie w Apokalipsie, że jest "Gwiazdą świecącą, poranną" 22,16. Za życia Jezus był Synem Bożym, ale w Biblii opisani są Synowie Boży i gwiazdy poranne. Ja dzięki Bogu odkryłam swoją prawdziwą tożsamość. Jestem kobieta, gwiazda poranna, zodiakalny Rak. |
|
|
|
 |
Queza
The Morning Star

|
Wysłany: 2020-04-25, 15:10
|
|
|
wuka napisał/a: | Queza napisał/a: |
Ci co twierdzą, że nie przyszedł w ciele są słowem Antychrysta |
Tego wpisu też nie rozumiem. Chodzi ci o pierwsze czy o drugie przyjście? |
Za pierwszym razem i za drugim przychodzi w ciele, Ci co twierdzą o obecności duchowej, jakiejś w 1914 roku? Co to ma być? |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-04-25, 16:32
|
|
|
Queza napisał/a: | Za pierwszym razem i za drugim przychodzi w ciele, Ci co twierdzą o obecności duchowej, jakiejś w 1914 roku? Co to ma być? |
Otóż to. Tego nie potrafię zaakceptować. W Biblii jasno pisze o widzialnym powrocie. |
|
|
|
 |
karol210

|
Wysłany: 2020-04-26, 04:59
|
|
|
Cześć Queza tak samo jak Radek....szkoda mi Was naprawdę astral jest niebezpieczny bo astral to wyrwanie/kaleczy duszy na zgube pustke z dala od Boga
(dusza staje się chaosem i się znika żyje ale jakby się nie żyło) np.relacje
A horoskop to już skręt do zła |
_________________ Refleksja:
https://youtu.be/zfusL3xTKn4
http://m.ulub.pl/wojxsP7O...mnie-przyjmiesz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|