|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
SZATAN PEDAGOGIEM |
Autor |
Wiadomość |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5125 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2020-05-07, 16:32 SZATAN PEDAGOGIEM
|
|
|
PIERWSZY LIST DO TYMOTEUSZA 1. 20. BIBLIA WARSZAWSKA
"Do nich należą Himeneusz i Aleksander, których oddałem szatanowi, aby zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić."
Czy szatan jest jakimś pedagogiem, że ma pouczyć Himeneusza i Aleksandra, aby nie blużnili |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy Dołączyła: 17 Mar 2017 Posty: 1751 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2020-05-07, 17:17 Re: SZATAN PEDAGOGIEM
|
|
|
RN napisał/a: | PIERWSZY LIST DO TYMOTEUSZA 1. 20. BIBLIA WARSZAWSKA
"Do nich należą Himeneusz i Aleksander, których oddałem szatanowi, aby zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić."
Czy szatan jest jakimś pedagogiem, że ma pouczyć Himeneusza i Aleksandra, aby nie blużnili | Nie szukaj sensacji, bo to kwestia złego tłumaczenia, lub kopiowania.Oryginał brzmi - którzy oddali się szatanowi, choć zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić. |
_________________ JEZUS MOIM ZBAWCĄ |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-07, 17:32
|
|
|
RN, opowiem Ci pewien sen, który był mi dany kilka lat temu. Śnił mi się zbiornik wodny, basen w kształcie prostokąta. Na końcu tego zbiornika był mur. Woda w której płynęło bardzo dużo ludzi - była ta czarna, jak smoła. Chociaż nie płynęłam w tym basenie, to widziałam otchłań, która znajdowała się na końcu zbiornika przed murem. Widziałam, jak ci ludzie wpadają w tą odchlan i giną. Bardzo przezywalam i dziwiłam się, jak mogą płynąć w tak brudnej wodzie, do miejsca, w którym za chwilę zginą. Ten sen był tak realistyczny, że pamiętam go tak, jak by był wczorajszej nocy. Został mi ukazany, jak bardzo nieświadomy jest człowiek swojego stanu, i jak bardzo jest zagrożony. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-05-07, 18:37
|
|
|
wybrana napisał/a: | Został mi ukazany, jak bardzo nieświadomy jest człowiek swojego stanu, i jak bardzo jest zagrożony. |
A ty tak pijesz do RN? |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2020-05-07, 19:15 Re: SZATAN PEDAGOGIEM
|
|
|
wybrana napisał/a: | RN napisał/a: | PIERWSZY LIST DO TYMOTEUSZA 1. 20. BIBLIA WARSZAWSKA
Czy szatan jest jakimś pedagogiem, że ma pouczyć Himeneusza i Aleksandra, aby nie blużnili | Nie szukaj sensacji, bo to kwestia złego tłumaczenia, lub kopiowania.Oryginał brzmi - którzy oddali się szatanowi, choć zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić. |
Jak to dobrze, że wiesz jakie jest prawidłowe tłumaczenie |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
|
|
|
 |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3027 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-05-07, 20:01
|
|
|
wybrana napisał/a: | .Oryginał brzmi - którzy oddali się szatanowi, choć zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić. |
Mozesz podac zrodlo? |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
RN

|
Wysłany: 2020-05-07, 22:10
|
|
|
wybrana napisał/a: | RN, opowiem Ci pewien sen, który był mi dany kilka lat temu. Śnił mi się zbiornik wodny, basen w kształcie prostokąta. Na końcu tego zbiornika był mur. Woda w której płynęło bardzo dużo ludzi - była ta czarna, jak smoła. Chociaż nie płynęłam w tym basenie, to widziałam otchłań, która znajdowała się na końcu zbiornika przed murem. Widziałam, jak ci ludzie wpadają w tą odchlan i giną. Bardzo przezywalam i dziwiłam się, jak mogą płynąć w tak brudnej wodzie, do miejsca, w którym za chwilę zginą. Ten sen był tak realistyczny, że pamiętam go tak, jak by był wczorajszej nocy. Został mi ukazany, jak bardzo nieświadomy jest człowiek swojego stanu, i jak bardzo jest zagrożony. |
Daje Ci link do sennika o wodzie.
https://www.poradnikzdrow...za-sen-o-wodzie |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
RN

|
Wysłany: 2020-05-07, 22:28 Re: SZATAN PEDAGOGIEM
|
|
|
wybrana napisał/a: | RN napisał/a: | PIERWSZY LIST DO TYMOTEUSZA 1. 20. BIBLIA WARSZAWSKA
Masz oryginały
Spójrz jak ten werset wygląda w przekładzie interlinearnym
http://biblia.oblubienica...am/1/version/TR |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-07, 23:07
|
|
|
RN napisał/a: | wybrana napisał/a: | RN, opowiem Ci pewien sen, który był mi dany kilka lat temu. Śnił mi się zbiornik wodny, basen w kształcie prostokąta. Na końcu tego zbiornika był mur. Woda w której płynęło bardzo dużo ludzi - była ta czarna, jak smoła. Chociaż nie płynęłam w tym basenie, to widziałam otchłań, która znajdowała się na końcu zbiornika przed murem. Widziałam, jak ci ludzie wpadają w tą odchlan i giną. Bardzo przezywalam i dziwiłam się, jak mogą płynąć w tak brudnej wodzie, do miejsca, w którym za chwilę zginą. Ten sen był tak realistyczny, że pamiętam go tak, jak by był wczorajszej nocy. Został mi ukazany, jak bardzo nieświadomy jest człowiek swojego stanu, i jak bardzo jest zagrożony. |
https://www.poradnikzdrow...za-sen-o-wodzie | Tylko na tyle cię stać? - no cóż, nawet mnie to nie dziwi. A to słownikowe tłumaczenie, które przedstawiasz, to z jakiego oryginału? |
|
|
|
 |
booris
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3027 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-05-08, 01:19
|
|
|
wybrana napisał/a: | Oryginał brzmi - którzy oddali się szatanowi, choć zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić. |
Zapytam raz jeszcze-mozesz podac,prosze,zrodlo tego tlumaczenia? |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-08, 07:14
|
|
|
booris napisał/a: | wybrana napisał/a: | Oryginał brzmi - którzy oddali się szatanowi, choć zostali pouczeni, że nie wolno bluźnić. |
Zapytam raz jeszcze-mozesz podac,prosze,zrodlo tego tlumaczenia? | A ja się pytam z jakiego oryginału, to tłumaczenie? Oryginał, to inaczej źródło oryginalne-widziałeś je - masz do niego dostęp? Nie podam ci linku do mojego źródła, bo nie jesteś wstanie go otworzyć. Ale zacznij myśleć logicznie. |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2020-05-08, 08:33
|
|
|
wybrana napisał/a: | RN napisał/a: | wybrana napisał/a: | RN, opowiem Ci pewien sen, który był mi dany kilka lat temu. Śnił mi się zbiornik wodny, basen w kształcie prostokąta. Na końcu tego zbiornika był mur. Woda w której płynęło bardzo dużo ludzi - była ta czarna, jak smoła. Chociaż nie płynęłam w tym basenie, to widziałam otchłań, która znajdowała się na końcu zbiornika przed murem. Widziałam, jak ci ludzie wpadają w tą odchlan i giną. Bardzo przezywalam i dziwiłam się, jak mogą płynąć w tak brudnej wodzie, do miejsca, w którym za chwilę zginą. Ten sen był tak realistyczny, że pamiętam go tak, jak by był wczorajszej nocy. Został mi ukazany, jak bardzo nieświadomy jest człowiek swojego stanu, i jak bardzo jest zagrożony. |
https://www.poradnikzdrow...za-sen-o-wodzie | Tylko na tyle cię stać? - no cóż, nawet mnie to nie dziwi. A to słownikowe tłumaczenie, które przedstawiasz, to z jakiego oryginału? |
A może to ci spasuje ?
https://www.youtube.com/watch?v=hFssIT5ihr8 |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2020-05-08, 08:50 Re: SZATAN PEDAGOGIEM
|
|
|
RN napisał/a: | Czy szatan jest jakimś pedagogiem, że ma pouczyć Himeneusza i Aleksandra, aby nie blużnili |
I znowu sprzeczność?
Jednak jest nauczycielem.
Tak jak ogień, który wszystko niszczy, pozwala uzyskać najczystsze złoto.
Nie martw się. Stwórca potrafi wykorzystać wszystko do swoich celów. |
|
|
|
 |
booris
|
Wysłany: 2020-05-08, 09:08
|
|
|
wybrana napisał/a: | A ja się pytam z jakiego oryginału, to tłumaczenie? Oryginał, to inaczej źródło oryginalne-widziałeś je - masz do niego dostęp? |
RN podal link do tlumaczenia interlinearnego,wiec mozesz go otworzyc i spokojnie przeczytac. wybrana napisał/a: | Nie podam ci linku do mojego źródła, bo nie jesteś wstanie go otworzyć. |
Czemu z gory zakladasz,ze nie jestem w stanie go otworzyc?Podaj a sprobuje-jak mi sie nie uda to dam ci znac.Wystarczy mi jesli podasz brzmienie tego tekstu w oryginale.Mam w gronie swoich przyjaciol Grekow i Holendrow zydowskiego pochodzenia,ktorzy swobodnie posluguja sie zarowno greka jak i hebrajskim.
wybrana napisał/a: | Ale zacznij myśleć logicznie. |
Juz zaczynam.Skoro nie jestes w stanie podac zrodla z ktorego pochodzi twoje tlumaczenie,to takiego zrodla nie masz.Twoje uzasadnienie,ze nie jestem w stanie go otworzyc,tylko to potwierdza. |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 68 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4079
|
Wysłany: 2020-05-08, 10:22
|
|
|
Henryk napisał/a: | Jednak jest nauczycielem |
Czyli jednak spółka, ramię w ramię. I co zrobić taki biedny żuczek, jak człowiek?
Czyją interpretację przyjąć: Henryka, czy wybranej...radosną twórczość własną? Powalające wpisy.
I wy tępicie ludzi pytających i wątpiących oraz obnażających całe to zakłamanie Nie do wiary. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|