|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
Tolerancja |
Autor |
Wiadomość |
realista
Wyznanie: unitarianizm
|
Wysłany: 2009-06-29, 10:03
|
|
|
Yarpen Zirgin napisał/a: | Zabawny jesteś.
Zgodnie z zasadami naukowymi, ciężar dowodu spoczywa na osobie wysuwającą jakąś tezę, niezależnie od tego, czy jest ona potwierdzająca czy negująca. |
Wysunąłeś tutaj tezę o ciągłości apostolskiej Kościoła Rzymsko Katolickiego Arius jej zaprzeczył zatem zgodnie z zasadą logiczną Affirmanti incubit probatio, non neganti, którą wskazałem powyżej powinieneś przejść do utwierdzania swojej tezy a nie do odsyłania do oczywistych oczywistości tudzież prawd niewątpliwych. Argumenty ad personam zachowaj dla siebie. Ponadto drogi rozmówco jeżeli hipotetycznie Arius zgadzałby się z tezą postawioną przez Ciebie nie byłoby potrzeby utwierdzania owej tezy. Pozdrawiam
W gruncie rzeczy potwierdziłeś mój zarzut, a twoja wypowiedź wynikła z niezrozumienia jednej z podstawowych zasad logicznych. |
|
|
|
 |
Yarpen Zirgin
Katolik

Wyznanie: Kościół katolicki
Pomógł: 16 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Maj 2006 Posty: 15750
|
Wysłany: 2009-06-29, 10:20
|
|
|
LOL
Przejrzyj sobie posty z drugiej strony wątku i przestań rozpowszechniać nieprawdziwe informacje na temat tego, kto jaką tezę wysunął pierwszy. |
_________________ Udowadnia się winę, a nie niewinność.
Aha... Nie licz na moją odpowiedź na złośliwości, szyderstwa i próby zmiany tematu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|