|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Żebrak żebrzący o miłość |
Autor |
Wiadomość |
m164 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-09-01, 21:47 Żebrak żebrzący o miłość
|
|
|
Pokój wam.
Mnie osobiście ożywia duchowo lektura orędzi "Prawdziwe życie w Bogu". Dzięki nim bardzo zblizyłam się do Boga i do dnia dziesijszego trwam w zażyłości z Nim, praktykuje moją wiarę..Te orędzia tak piękny wpływ odniosły w moim życiu, że postanowiłam stworzyć na ich temat stronę internetową. Poniżej zamieszczam banner do tej strony. Jezlei ktoś chce tam zajrzeć, to bardzo zapraszam.
Pozdrawiam
Ku chwale Chrystusa
m164 |
|
|
|
 |
ewa161op034 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-08-26, 21:50
|
|
|
Ja codziennie w modlitwie żebrzę o miłość Bożą, a także o miłość i zrozumienie wśród ludzi. Czasami odnoszę wrażenie, że nie zasługuję ani na Bożą miłość, ani na miłość drugiego człowieka...- i nie chodzi mi w tym przypadku o aspekt fizyczny owej miłości, ale o ludzkie zrozumienie i przebywanie w towarzystwie życzliwych mi osób. Są przypadki, że jedni żebrzą o pieniądze, inni o kromkę chleba, jeszcze inni o zrozumienie i miłość. Tak wiem- to brak pewności siebie, a może brak dojrzałości duchowej...- ale tak czuję, niestety i trudno mi jest z tym odczuciem walczyć- to taki wyuczony odruch ( nie wiem, jak to inaczej nazwać )... |
|
|
|
 |
Esther

|
Wysłany: 2007-08-26, 22:45
|
|
|
ewa161op034 napisał/a: | Ja codziennie w modlitwie żebrzę o miłość Bożą, a także o miłość i zrozumienie wśród ludzi. Czasami odnoszę wrażenie, że nie zasługuję ani na Bożą miłość, ani na miłość drugiego człowieka...- i nie chodzi mi w tym przypadku o aspekt fizyczny owej miłości, ale o ludzkie zrozumienie i przebywanie w towarzystwie życzliwych mi osób. Są przypadki, że jedni żebrzą o pieniądze, inni o kromkę chleba, jeszcze inni o zrozumienie i miłość. Tak wiem- to brak pewności siebie, a może brak dojrzałości duchowej...- ale tak czuję, niestety i trudno mi jest z tym odczuciem walczyć- to taki wyuczony odruch ( nie wiem, jak to inaczej nazwać )... |
kurcze, tak bardzo chciałabym Ci pomóc.. |
|
|
|
 |
agneess

Wyznanie: Protestantka(KBWCH)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Maj 2006 Posty: 652 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 2007-08-27, 08:11
|
|
|
ewa161op034
Nie musisz żebrać o miłość Bożą,przecież Bóg w dość wyrazisty sposób pokazał jak mocno nas kocha.On pragnie abyś o tym wiedziała i w żadnej sytuacji nie zwątpiła.Bóg jest miłością i nigdy nie zmieni swej natury.
Pozdrawiam :) |
_________________ Potrafię być przyjacielem i najgorszym wrogiem
Lubię wszystko co jest tego warte
Biorę dużo i daję jeszcze więcej...
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|