Paweł z Tarsu . |
Autor |
Wiadomość |
janwisniewski68
Droga prawdy

Pomógł: 25 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2047 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2010-08-18, 19:48 Paweł z Tarsu .
|
|
|
Bóg wybrał dlatego Pawła że był gorliwym prześladowcą heretyków , tępił ich z pasją.Tym wykazał charyzmę wiary.
"Jeśli będziesz ani zimny ani gorący tylko letni wyplunę cię.Te słowa Boga potwierdzają >to
Proszę o inne wypowiedzi.
poprawiłam nazwę miasta |
Ostatnio zmieniony przez Anowi 2010-08-19, 20:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Efraim
|
Wysłany: 2010-08-18, 19:55
|
|
|
janwisniewski68, To,czyli co ?że był prześladowcą heretyków i List do Rzymian,to List do Heretyków ? Ja już się powoli gubię |
_________________ Refleksja na temat Trójcy Świętej
Łuk 2:52: "Jezusowi zaś przybywało mądrości i wzrostu oraz łaski u Boga i u ludzi."
Jezus nie równa się Bóg.To DWIE odrębne istoty. |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

|
Wysłany: 2010-08-18, 20:10
|
|
|
Efraim napisał/a: | janwisniewski68, To,czyli co ?że był prześladowcą heretyków i List do Rzymian,to List do Heretyków ? Ja już się powoli gubię |
Odpowiedz na pytanie dlaczego Bóg wybrał Pawła zgodnie z twoją wiarą i wiedzą która wynika z twojej wiary.Zmieniasz temat. |
|
 |
Efraim
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:13
|
|
|
janwisniewski68, Nie zmieniam tematu,po prostu tak Go odebrałem,może błędnie.To wyjaśnij co masz na myśli,o Tym Tępicielu Heretyków |
Łuk 2:52: "Jezusowi zaś przybywało mądrości i wzrostu oraz łaski u Boga i u ludzi."
|
|
|
 |
Płaskowicki Rys [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:31
|
|
|
Paweł nie tępił heretyków
Tępił Szaul
Gdy Szaul się narodził na nowo z wody i Ducha już nikogo nie tępił
stał się nowym stworzeniem Pawłem
w którym żył Chrystus
Miał więc Paweł charakter Chrystusowy
ten co czciny nie dołamał i knota nie dopalił
nie tępił nikogo a miał upodobanie w zniewagach ,które dla Imienia Jezus przyjmował
więc raczej się pan mija z faktami pisząc ,że Paweł tępił heretyków
czegoś takiego nie ma w Słowie
tyle |
|
|
|
 |
Efraim
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:33
|
|
|
Płaskowicki Rys, Czekałem na TEN POST,dziękuję Ci Ryszardzie |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

|
Wysłany: 2010-08-18, 20:33
|
|
|
Efraim napisał/a: | janwisniewski68, Nie zmieniam tematu,po prostu tak Go odebrałem,może błędnie.To wyjaśnij co masz na myśli,o Tym Tępicielu Heretyków |
Proszę cię odpowiedz na to pytanie.
Cytat: | Odpowiedz na pytanie dlaczego Bóg wybrał Pawła zgodnie z twoją wiarą i wiedzą która wynika z twojej wiary. | Nie chcę podważyć twojej wiary tylko ją wzmocnić , abyś szerzej spojrzał na temat. |
|
 |
Efraim
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:35
|
|
|
janwisniewski68, Pewnie ta odpowiedź Cię nie ucieszy.
dlaczego Bóg wybrał Pawła? Bo uznał Go za Godnego By podjął się tego. |
|
|
|
 |
Płaskowicki Rys [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:41
|
|
|
Efraim
Wybrał Pawła jeszcze w łonie jego matki
tam go ukształtował
Bo Bóg wie wszystko
I wie kim jest człowiek
i się o niego troszczy
Gdy się o Pawła upomniał i nakładał swoje jarzmo
powiedział - czemu przeciw ościeniowi wierzgasz
pozdrawiam |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

|
Wysłany: 2010-08-18, 20:42
|
|
|
Efraim napisał/a: | janwisniewski68, Pewnie ta odpowiedź Cię nie ucieszy.
dlaczego Bóg wybrał Pawła? Bo uznał Go za Godnego By podjął się tego. |
Jak najbardziej masz rację , ale ja zmierzałem do czego innego .Na pewno większość na forum uzna moją wypowiedź za co najmniej heretycką nie zgodną z prawdą.
A ja chciałem wykazać że moja wypowiedź jest zgodna z prawdą. Otóż Jezus uczył że mamy patrzeć oczami Boga i słuchać jego uszami . Właśnie ja to uczyniłem z pozycji Boga Patrząc na Pawła oczami Boga. Jak to rozumiesz ?? |
|
 |
Efraim
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:44
|
|
|
janwisniewski68, pisze: Cytat: | Otóż Jezus uczył że mamy patrzeć oczami Boga i słuchać jego uszami . Właśnie ja to uczyniłem z pozycji Boga Patrząc na Pawła oczami Boga. Jak to rozumiesz ?? |
Nie wiem czy w ogóle,rozumiem co chcesz mi przekazać. |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

|
Wysłany: 2010-08-18, 20:59
|
|
|
Efraim napisał/a: | janwisniewski68, pisze: Cytat: | Otóż Jezus uczył że mamy patrzeć oczami Boga i słuchać jego uszami . Właśnie ja to uczyniłem z pozycji Boga Patrząc na Pawła oczami Boga. Jak to rozumiesz ?? |
Nie wiem czy w ogóle,rozumiem co chcesz mi przekazać. |
Oczywiście dwa różne poglądy niby się wykluczające a jednak nie.Raz musisz stać się Pawłem a raz prześladowanym chrześcijaninem .Bogu podobało się z jakim zaangażowaniem i gorliwością Paweł bronił prawa Bożego Tory. Pamiętaj że Paweł nie wiedział , tego co wiedzieli chrześcijanie on był przekonany przez kapłanów że to heretycy występujący przeciwko Bogu. i Dlatego tak zaciekle bronił starego przymierza z Bogiem i zwalczał w jego mniemaniu heretyków.On nie zwalczał chrześcijaństwa ale bronił prawa Bożego, a wynikało to z jego nie wiedzy nie świadomości. Dlatego Bóg wiedział że również gorliwie będzie głosił ewangelię i tak się stało To też pomaga rozumieć słowa Boga Jeśli nie będziesz gorący ani zimny tylko letni to cię wypluję. Albo to czy Arcykapłan wiedział że Jezus jest synem Bożym , obiecanym Mesjaszem ?? |
|
 |
meritus
meritus
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 4350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-08-19, 00:08
|
|
|
Takie skromne pytanie Janie, skąd wiesz, że Bogu podobało się, to co czynił Szaweł? Czy sianie grozy i dyszenie żądzą zabijania (Dz 9,4) jest czymś, co podoba się Bogu? |
|
|
|
 |
BLyy

Pomógł: 176 razy Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 2989 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 2010-08-19, 01:00
|
|
|
meritus napisał/a: | Takie skromne pytanie Janie, skąd wiesz, że Bogu podobało się, to co czynił Szaweł? Czy sianie grozy i dyszenie żądzą zabijania (Dz 9,4) jest czymś, co podoba się Bogu? |
To takie mały dodatek do tematu czy Jezus kocha Osame. Bóg kocha każdego. Może Jezus wybierze Osamę |
|
|
|
 |
Musashi
|
Wysłany: 2010-08-19, 02:15
|
|
|
meritus napisał/a: | Takie skromne pytanie Janie, skąd wiesz, że Bogu podobało się, to co czynił Szaweł? Czy sianie grozy i dyszenie żądzą zabijania (Dz 9,4) jest czymś, co podoba się Bogu? |
Zanim dotarlem do twojego postu drogi papisto, to samo pytanie sie nasunelo takze i mi.
Wybranie boze jest poza zasiegiem naszego zrozumienia.
Cytat: | Nad kim sie zmiluje nad tym sie zmiluje. |
|
|
|
|
 |
|