Wychwalajcie Ja. |
Autor |
Wiadomość |
Elius
Wyznanie: Moim Panem jest Isus.
Pomógł: 65 razy Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 2037 Skąd: Miasto święte.Druga brama od południa.
|
Wysłany: 2011-11-25, 09:11 Wychwalajcie Ja.
|
|
|
http://jeszu.blogspot.com...alajcie-ja.html
Szkoda ŚJ,że są głosicielami zupełnie kogoś innego niż myslą.
Nieźle zostali wprowadzeni w maliny,ale tak to jest jak się słucha byle kogo. |
|
|
|
 |
bioslawek [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-25, 09:29 Re: Wychwalajcie Ja.
|
|
|
Elius napisał/a: | ale tak to jest jak się słucha byle kogo. |
Dlatego już cię nie będę słuchał. |
|
|
|
 |
Elius
Pomógł: 65 razy Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 2037 Skąd: Miasto święte.Druga brama od południa.
|
Wysłany: 2011-11-25, 09:33
|
|
|
bioslawek napisał/a: | Dlatego już cię nie będę słuchał. |
Czy to znaczy,że do tej pory mnie słuchałeś.
Bo ja ciebie od początku nie słucham. |
_________________ Mt.24:28 Bo gdzie jest padlina, tam zlatują się sępy. |
|
|
|
 |
bioslawek [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-25, 09:45
|
|
|
Elius napisał/a: | bioslawek napisał/a: | Dlatego już cię nie będę słuchał. |
Czy to znaczy,że do tej pory mnie słuchałeś.
Bo ja ciebie od początku nie słucham. |
No to już teraz wiem skąd te twoje wnioski. Zwykła sufitologia.
Argument by laziness-Ten błąd logiczny popełniasz, gdy argumentujesz odnośnie czegoś, mimo, że nie zadałeś sobie trudu, aby zapoznać się gruntownie z tym tematem.
Fantasy projection-Błąd ten popełniasz, gdy argumentujesz tylko na podstawie własnej wyobraźni, choć nie masz na to poza tym żadnych argumentów.
A więc sam strzelasz sobie w kolano. Trzeba być wyjątkowym naiwniakiem, żeby obstawiać argumentację człowieka, który nie ma pojęcia o zasadach logicznej argumentacji. |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 09:55
|
|
|
bioslawek napisał/a: | No to już teraz wiem skąd te twoje wnioski. Zwykła sufitologia.
Argument by laziness-Ten błąd logiczny popełniasz, gdy argumentujesz odnośnie czegoś, mimo, że nie zadałeś sobie trudu, aby zapoznać się gruntownie z tym tematem.
Fantasy projection-Błąd ten popełniasz, gdy argumentujesz tylko na podstawie własnej wyobraźni, choć nie masz na to poza tym żadnych argumentów.
A więc sam strzelasz sobie w kolano. Trzeba być wyjątkowym naiwniakiem, żeby obstawiać argumentację człowieka, który nie ma pojęcia o zasadach logicznej argumentacji.
|
Trzeba być wyjątkowym naiwniakiem,żeby wierzyć w rewelacje CK którzy nie mają pojęcia o czym Biblia pisze.
Wielokrotnie wykazałem w różnych tematach za pomocą logicznej argumentacji,że CK pisze bzdury i nie ma na to argumentów do dzisiaj zwykle wtedy wszyscy ŚJ dawali dyla z forum jak sytuacja ucichła to wracali . |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2011-11-25, 11:40
|
|
|
Elius napisał/a: | Nieźle zostali wprowadzeni w maliny,ale tak to jest jak się słucha byle kogo. |
A jakbym posłuchał Ciebie to... słuchałbym nie byle kogo? Mam cię słuchać i czytać, to, co piszesz?
Bo wychodzi mi na to, że chciałbyś aby SJ słuchali Ciebie. A to już nie byle kto? |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 11:53
|
|
|
Bobo napisał/a: | A jakbym posłuchał Ciebie to... słuchałbym nie byle kogo? Mam cię słuchać i czytać, to, co piszesz?
Bo wychodzi mi na to, że chciałbyś aby SJ słuchali Ciebie. A to już nie byle kto? |
Ja słucham tego co napisane w Biblii,Jezusa.
Tu nie chodzi o słuchanie mnie,są tu inni co piszą prawdę.
Wasz problem jest w tym,że wy nie słuchacie nikogo poza CK nawet Biblia ma mniejsze znaczenie niż słowa CK a to są już klapki na oczach wraz z jednoczesnym rozminięciem się z prawdą. |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 11:58
|
|
|
Bobo napisał/a: | A jakbym posłuchał Ciebie to... słuchałbym nie byle kogo? |
Ja słucham Jezusa i przekazuje co dano mi zrozumieć,a Jezus to nie byle kto,CK blado wygląda w porównaniu z naszym Panem a jego nauki jeszcze bladziej. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2011-11-25, 12:08
|
|
|
Elius napisał/a: | Ja słucham Jezusa i przekazuje co dano mi zrozumieć,a Jezus to nie byle kto |
Tak jakby SJ nie mogli tego samego powiedzieć o sobie
Banialuki pleciesz, panie Elisu, banialuki. Jakaś mania antyŚJ. Chorobliwa, widzę.
Ty przekazujesz nie tyle słowa Jezusa, gdyż przekazywać ich nie trzeba, każdy sobie sam je przeczyta bez Ciebie w Biblii. Ty przekazujesz swoją interpretację słów Jezusa. Zrozumienie Jego słów nam serwujesz. I jest to Twoje zrozumienie. Gorsze lub lepsze, to już inna sprawa. Ale nie każ komuś zamieniać CK na Ciebie, gdyż stawiasz się w jego miejsce. Chcesz, aby ŚJ czytający to forum zamienił CK na Elisu... ot! Cała filozofia.
To aż tak Ci się marzy? |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 12:14
|
|
|
Bobo napisał/a: | Tak jakby SJ nie mogli tego samego powiedzieć o sobie |
Chcieliby ale nie mogą. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2011-11-25, 12:24
|
|
|
Elius napisał/a: | Chcieliby ale nie mogą. |
Wymyślasz. Powiedzieli tak juz wtedy, kiedy nawet Ciebie na świecie nie było pewnie. Rewolucji nie zrobisz. No...! Może tylko w swoich postach możesz się wykazać. Nic więcej. |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 12:30
|
|
|
Cytat: | Wymyślasz. Powiedzieli tak juz wtedy, kiedy nawet Ciebie na świecie nie było pewnie. Rewolucji nie zrobisz. No...! Może tylko w swoich postach możesz się wykazać. Nic więcej.
|
Powiedzieć to sobie można. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2011-11-25, 12:32
|
|
|
Elius napisał/a: | Powiedzieć to sobie można. |
No można. Tak jak Ty tu o sobie powiedziałeś |
|
|
|
 |
Elius
|
Wysłany: 2011-11-25, 12:37
|
|
|
Bobo napisał/a: | No można. Tak jak Ty tu o sobie powiedziałeś |
Ty również. |
|
|
|
 |