|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
obrzezanie? |
Autor |
Wiadomość |
Bobo

|
Wysłany: 2020-05-21, 20:53
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Tak to widzę |
Że tak napiszę: piszesz nieprawdę
No przecież wiadomo, że obszczysz wszystko co dla kogoś jest sprawą poważną.
Masz jakieś opanowanie tego swojego osr..nia wszystkiego co dla innych jest poważne? |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
Wyznanie: chrześcijanka
Pomogła: 95 razy Dołączyła: 17 Mar 2017 Posty: 1751 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2020-05-21, 21:27
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Moim zdaniem skoro obrzezanie jest znakiem przymierza, a jednocześnie powoduje stały wzwód, to faktycznym znakiem przymierza jest stały wzwód.
Po prostu Bóg zechciał, aby naród wybrany miał stały wzwód, dzięki czemu będzie mógł gwałcić kobiety kananejskie, samarytańskie, filistyńskie i wszelkie inne.
Tak to widzę | Jaki Bóg? |
_________________ JEZUS MOIM ZBAWCĄ |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 50 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4197
|
Wysłany: 2020-05-21, 21:47
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Po prostu Bóg zechciał, aby naród wybrany miał stały wzwód, dzięki czemu będzie mógł gwałcić kobiety kananejskie, samarytańskie, filistyńskie i wszelkie inne.
Tak to widzę |
Nie gwałcili, tylko sobie je brali za żony.
Bobo, oczywiście, będzie twierdził, że nie miało to miejsca. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3027 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-05-21, 21:49
|
|
|
Bobo napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Tak to widzę |
Masz jakieś opanowanie tego swojego osr..nia wszystkiego co dla innych jest poważne? |
Silka twoich argumentow jest powalajaca.Tak logicznej,spojnej i merytorycznej wypowiedzi juz dawno nie bylo na tym forum.Jestem pelen podziwu i gratuluje.
Milego wieczoru. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-21, 22:06
|
|
|
Krystian napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Po prostu Bóg zechciał, aby naród wybrany miał stały wzwód, dzięki czemu będzie mógł gwałcić kobiety kananejskie, samarytańskie, filistyńskie i wszelkie inne.
Tak to widzę |
Nie gwałcili, tylko sobie je brali za żony.
Bobo, oczywiście, będzie twierdził, że nie miało to miejsca. | To nie było niewolnic? Brali za żony poganki? To chyba nie czytałeś ST |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 50 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4197
|
Wysłany: 2020-05-21, 22:27
|
|
|
wybrana napisał/a: | To nie było niewolnic? Brali za żony poganki? To chyba nie czytałeś ST |
Bardzo dobrze znam ST, w przeciwieństwie do Ciebie.
W starożytnym Izraelu niewolnik czy niewolnica, była całkiem inaczej traktowana, jak w okolicznych narodach. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-21, 22:35
|
|
|
Krystian napisał/a: | wybrana napisał/a: | To nie było niewolnic? Brali za żony poganki? To chyba nie czytałeś ST |
Bardzo dobrze znam ST, w przeciwieństwie do Ciebie.
W starożytnym Izraelu niewolnik czy niewolnica, była całkiem inaczej traktowana, jak w okolicznych narodach. | No i co tam pisze o jeńcach branych w niewolę? Mordowano mezszczyzna, kobiety, dzieci, a mogły przeżyć tylko dziewczynki, które jeszcze były dziewicami, by stać się dla nich seksualymi niewolnicami do rozprawiczenia i używania do woli. Ja nie oceniam okoliczne narody, ale pisze na temat tego, który ogłosił się wybrany i każdy niecny czyn usprawiedliwiał wolą Bożą. |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2020-05-22, 07:34
|
|
|
wybrana napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Moim zdaniem skoro obrzezanie jest znakiem przymierza, a jednocześnie powoduje stały wzwód, to faktycznym znakiem przymierza jest stały wzwód.
Po prostu Bóg zechciał, aby naród wybrany miał stały wzwód, dzięki czemu będzie mógł gwałcić kobiety kananejskie, samarytańskie, filistyńskie i wszelkie inne.
No nie wiem. Jakiś |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2020-05-22, 07:38
|
|
|
Bobo napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Tak to widzę |
Ale co poradzę na to, że dla ciebie obcinanie kawałka fujarki na znak przymierza jest sprawą poważną ?
Dla innych przeistoczenie wina w krew podczas mszy jest sprawą poważną.
No i co, to też mam traktować serio ? |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-05-22, 07:58
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | No i co, to też mam traktować serio ? |
Nie wiedziałem, że szukasz rozrywki
Są takie strony z kawałami. Nie lepiej tam by ci było? |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2020-05-22, 11:15
|
|
|
Zaraz, zaraz ...
Chcesz powiedzieć, że wy tu na poważnie piszecie ? |
|
|
|
 |
wybrana
wybrana
|
Wysłany: 2020-05-22, 11:57
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | wybrana napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Moim zdaniem skoro obrzezanie jest znakiem przymierza, a jednocześnie powoduje stały wzwód, to faktycznym znakiem przymierza jest stały wzwód.
No nie wiem. Jakiś | Nie ma jakiś. Jest opcja albo - albo. Albo mówimy o prawdziwym Bogu, o jakim zaświadczył Syn Boży, albo mówimy o tym kłamczuch, który podawał się za Boga, a nim nie był, o tym co obiecywał majętności tego świata i kusząc nimi namawiał do czynienia tego zla. Przez kłamstwo i zniewolenie stał się dla człowieka Bogiem i to jemu człowiek oddawał cześć mordując i składając krwawe ofiary. To pod jego namową mezszczyzni obzezali się i czynili z siebie zwierzęcymi kopulantami swych całkiem podporządkowanych i zniewolonych samiczek. Miłość małżeńska i jedność kobiety i mężczyzny w sensie więzi duchowej nie istniała. A gdy przestała się podobać, to wystarczyło napisać list rozwodowy. Brat po bracie przejmował ją w spadku i o duchowym połączeniu nie było tu mowy. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-05-22, 12:18
|
|
|
BoaDusiciel napisał/a: | Zaraz, zaraz ...
Odkąd tu wlazłeś to już nic nie jest ani poważne ani mądre. Obsikasz wszystko, więc i dyskutować na poważnie z tobą nie będzie
Serio polecam strony z kawałami. Tam twoje obśmiewywanie będzie w stosownym miejscu. |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2020-05-22, 12:22
|
|
|
wybrana napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | wybrana napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Moim zdaniem skoro obrzezanie jest znakiem przymierza, a jednocześnie powoduje stały wzwód, to faktycznym znakiem przymierza jest stały wzwód.
No nie wiem. Jakiś | Nie ma jakiś. Jest opcja albo - albo. Albo mówimy o prawdziwym Bogu, o jakim zaświadczył Syn Boży, albo mówimy o tym kłamczuch, który podawał się za Boga, a nim nie był, o tym co obiecywał majętności tego świata i kusząc nimi namawiał do czynienia tego zla. Przez kłamstwo i zniewolenie stał się dla człowieka Bogiem i to jemu człowiek oddawał cześć mordując i składając krwawe ofiary. To pod jego namową mezszczyzni obzezali się i czynili z siebie zwierzęcymi kopulantami swych całkiem podporządkowanych i zniewolonych samiczek. Miłość małżeńska i jedność kobiety i mężczyzny w sensie więzi duchowej nie istniała. A gdy przestała się podobać, to wystarczyło napisać list rozwodowy. Brat po bracie przejmował ją w spadku i o duchowym połączeniu nie było tu mowy. |
A ten Bóg, który stworzył Adama i Ewę, to ten sam, którego synem jest Jezus, czy jakiś inny ? |
|
|
|
 |
BoaDusiciel
|
Wysłany: 2020-05-22, 12:24
|
|
|
Bobo napisał/a: | BoaDusiciel napisał/a: | Zaraz, zaraz ...
Odkąd tu wlazłeś to już nic nie jest ani poważne ani mądre. Obsikasz wszystko, więc i dyskutować na poważnie z tobą nie będzie
Serio polecam strony z kawałami. Tam twoje obśmiewywanie będzie w stosownym miejscu. |
Wezmę to pod uwagę, bez zbędnej zwłoki, lada miesiąc |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|