|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Posiadanie broni. |
Autor |
Wiadomość |
Elius
Wyznanie: Moim Panem jest Isus.
Pomógł: 65 razy Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 2037 Skąd: Miasto święte.Druga brama od południa.
|
Wysłany: 2016-04-30, 23:26 Posiadanie broni.
|
|
|
Ja uważam,że posiadanie broni jest moim prawem,które jest mi odebrane w tym dziwnym kraju.
Jeżeli zaatakuje mnie ktoś silniejszy mam szansę na obronę,nie mając broni nie mam szans.
W świecie zwierząt żmija ma jad,pies ma zęby a ja nie mam nic.
W tyłkumam taki kraj.
Chciałbym być patriotą ale to państwo skutecznie mnie z tego wyleczyło. |
|
|
|
 |
krecik
Pomógł: 41 razy Wiek: 56 Dołączył: 28 Lis 2009 Posty: 1190 Skąd: Pszczółki
|
Wysłany: 2016-05-01, 10:02
|
|
|
Zgadzam się z tym że powinniśmy posiadać możliwość i umiejętność obrony własnego życia i najbliższych...Bo to wypływa wprost z nauki biblijnej. Jednak już z końcowa myśl jest sprzeczna z przesłaniem Biblii. Proszę przestudiuj uważnie 13 rozdział listu do Rzymian. |
_________________ Błogosławieni, którzy są zaproszeni na weselną ucztę Baranka. OBJ.19:9
 |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 90 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10727 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2016-05-01, 13:17
|
|
|
Chrześcijanom przez Duuże CH:
2 Kor 10:1-6
1. Zresztą ja sam, Paweł, upominam was przez cichość i łagodność Chrystusa, ja, który będąc między wami, uchodzę w oczach waszych za pokornego a z daleka od was jestem dla was zbyt surowy,
2. ja was proszę: żebym nie musiał odwołać się do tej surowości, na jaką zamierzam się zdobyć względem tych, co sądzą, że postępujemy według ciała.
3. Chociaż bowiem w ciele pozostajemy, nie prowadzimy walki według ciała,
4. gdyż oręż bojowania naszego nie jest z ciała, lecz posiada moc burzenia, dla Boga, twierdz warownych. Udaremniamy ukryte knowania
5. i wszelką wyniosłość przeciwną poznaniu Boga i wszelki umysł poddajemy w posłuszeństwo Chrystusowi
6. z gotowością ukarania każdego nieposłuszeństwa, kiedy już wasze posłuszeństwo stanie się doskonałe.
(BT)
2 Kor. 10:4-5
4. (Albowiem broń żołnierstwa naszego nie jest cielesna, ale z Boga jest, mocna ku zburzeniu miejsc obronnych.)
5. Burząc rady i wszelaką wysokość, wynoszącą się przeciwko znajomości Bożej, i podbijając wszelaką myśl pod posłuszeństwo Chrystusowe;
(BG) |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5148 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2016-05-01, 15:42
|
|
|
krecik napisał/a: | Zgadzam się z tym że powinniśmy posiadać możliwość i umiejętność obrony własnego życia i najbliższych.. |
EWANGELIA MATEUSZA 10. 28. BIZTB
'' I nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, ale duszy zabić nie mogą;......... |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4237
|
Wysłany: 2016-05-01, 15:58
|
|
|
RN napisał/a: | krecik napisał/a: | Zgadzam się z tym że powinniśmy posiadać możliwość i umiejętność obrony własnego życia i najbliższych.. |
EWANGELIA MATEUSZA 10. 28. BIZTB
'' I nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, ale duszy zabić nie mogą;......... |
Zaś kolejny werset, który cytujesz i kompletnie nie rozumiesz.
Porażka |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3073 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2016-05-01, 21:15
|
|
|
Krystian napisał/a: | Zaś kolejny werset, który cytujesz i kompletnie nie rozumiesz.
Porażka |
Jesli uwazasz,ze nie rozumie,to wytlumacz-zamiast krytykowac. |
_________________ "Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds."
Bob Marley-Redemption Song
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
Elius
Wyznanie: Moim Panem jest Isus.
Pomógł: 65 razy Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 2037 Skąd: Miasto święte.Druga brama od południa.
|
Wysłany: 2016-05-03, 20:40
|
|
|
krecik napisał/a: | Zgadzam się z tym że powinniśmy posiadać możliwość i umiejętność obrony własnego życia i najbliższych...Bo to wypływa wprost z nauki biblijnej. Jednak już z końcowa myśl jest sprzeczna z przesłaniem Biblii. Proszę przestudiuj uważnie 13 rozdział listu do Rzymian. |
Listy Pawła nie sa dla mnie natchnione więc nie widzę potrzeby ich studiowania. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|