|
Forum biblijne
Owocem ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność. (List do Galatów 5:21-22)
|
auto-limit :PPP |
Autor |
Wiadomość |
jfs300 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-01-21, 06:25 auto-limit :PPP
|
|
|
Zielone światło
Ks. Piotr Pawlukiewicz powiedział kiedyś mądrą rzecz. Zapytał, co można zrobić, by wszystkich ludzi zatrzymać w Warszawie? Co zrobić, by nie mogli wyjechać z miasta? Nie trzeba wcale wielkich strategicznych akcji, planów ani angażowania dużej rzeszy ludzi. Wystarczy zrobić jedną rzecz - wszystkie światła w mieście zmienić na zielone. Niech przez cały czas pali się zielone światło. Jaki będzie tego wynik? Komunikacyjna masakra. Takie to proste.
Teraz pomyślcie co będzie , gdy my , będziemy mieli w swej duszy na wszystko zielone do do panów protestantów pytanie |
|
|
|
 |
Eliot

|
Wysłany: 2014-01-21, 08:11
|
|
|
To protestanci maja na wszystko zielone? |
_________________ "Sławiłem więc radość, bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem, niż żeby jadł, pił i doznawał radości, i by to go cieszyło w jego trudzie za dni jego życia, które pod słońcem daje mu Bóg." (Ecc 8:15 bt) |
|
|
|
 |
jfs300 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-01-21, 12:18
|
|
|
głowy nie daje ,moze rzeczywiscie to tylko plotka ale słyszałem niestety takie wypowiedzi i analizy dt, ze nic nie musimy robić tylko wierzyć ,w każdym razie to tyczy się ludzi którzy uznali ze zbawienie już było i nic nie musza sie odwdzięczyć by mieć udział w Królestwie Bozym. U nich doktryna jest taka ze TYLKO z wiary bierze sie zbawienie a nie z uczynków czyli przy okazji do piekla wsadzają z automatu tych którzy nie mieli w rękach Pisma Świętego
(niestety niektorzy katolicy mają ten sam problemik.. )
dobrze mowie? |
|
|
|
 |
Eliot

|
Wysłany: 2014-01-23, 09:10
|
|
|
jfs300 napisał/a: | głowy nie daje ,moze rzeczywiscie to tylko plotka ale słyszałem niestety takie wypowiedzi i analizy dt, ze nic nie musimy robić tylko wierzyć ,w każdym razie to tyczy się ludzi którzy uznali ze zbawienie już było i nic nie musza sie odwdzięczyć by mieć udział w Królestwie Bozym. U nich doktryna jest taka ze TYLKO z wiary bierze sie zbawienie a nie z uczynków czyli przy okazji do piekla wsadzają z automatu tych którzy nie mieli w rękach Pisma Świętego
(niestety niektorzy katolicy mają ten sam problemik.. )
dobrze mowie? |
W sumie to dość komfortowy wybór... muszę się nad tym zastanowić |
_________________ "Sławiłem więc radość, bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem, niż żeby jadł, pił i doznawał radości, i by to go cieszyło w jego trudzie za dni jego życia, które pod słońcem daje mu Bóg." (Ecc 8:15 bt) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|