|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
W imieniu Jehowy - Zrozumieć Świadków Jehowy |
Autor |
Wiadomość |
Hardi
Administrator Classic A2J
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 5892 Skąd: Norwegia
|
Wysłany: 2013-05-23, 00:12 W imieniu Jehowy - Zrozumieć Świadków Jehowy
|
|
|
Film nakręcił w 2004 roku Wolfgang Schumacher. Jest to prowadzony przez popularnego prezentera telewizyjnego Joe Washingtona program edukacyjny, podzielony na logiczne części. Przyświeca mu dwojaki cel: 1. Rzeczowe ukazanie wierzeń, praktyk i historii Świadków Jehowy. 2. Wyposażenie chrześcijan do dawania skutecznego świadectwa Świadkom Jehowy i ich rodzinom.
Film głosi prawdę w duchu miłości, w spokojny, pełen szacunku sposób. Wypowiadają się w nim Świadkowie i byli Świadkowie oraz narodzeni na nowo chrześcijanie. Co najważniejsze, prezentuje się tutaj zdrową naukę, i zachęca się do spojrzenia na członków organizacji Strażnicy przede wszystkim jako na ludzi (a nie sekciarzy), ludzi potrzebujących zbawienia z łaski przez wiarę w Chrystusa.
http://www.youtube.com/watch?v=QHHeFmc7Oa4 |
_________________ "Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40
Blog ¤¤¤ YouTube ¤¤¤ Chomik ¤¤¤ Słowo Nadziei |
|
|
|
 |
bartek212701

Pomógł: 162 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 9277 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-05-23, 11:30
|
|
|
Hardi napisał/a: | zachęca się do spojrzenia na członków organizacji Strażnicy przede wszystkim jako na ludzi (a nie sekciarzy), ludzi potrzebujących zbawienia z łaski przez wiarę w Chrystusa.
| Tak mówi każda religia,Protestanci też uważają tak i mówią,że ludzie spoza potrzebują przyjść do Chrystusa,jakby juz nie przyszli będąc Katolikami czy ŚJ
Film obejrze,bo nie widziałem dzieki |
_________________ Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
 |
|
|
|
 |
Rethel [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-23, 11:32
|
|
|
bartek212701 napisał/a: | Film obejrze,bo nie widziałem dzieki |
Nic specjalnego.
Takie pogadanki z cyklu nowonarodzonych...
O kilku świadkach co niby odkryli Jezusa po 50 latach... |
|
|
|
 |
Anowi

Pomogła: 121 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 10070 Skąd: Bóg wie
|
Wysłany: 2013-05-23, 11:36
|
|
|
Rethel napisał/a: | O kilku świadkach co niby odkryli Jezusa po 50 latach... |
|
_________________ nie jest bogaty ten, kto posiada wiele,
tylko ten, kto niewiele potrzebuje. |
|
|
|
 |
Hardi
Administrator Classic A2J
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 5892 Skąd: Norwegia
|
Wysłany: 2013-05-23, 12:30
|
|
|
Rethel napisał/a: | Nic specjalnego.
|
ciekami mnie czy go widziałeś, w co szczerze wątpię, bo film został skończony w pl wersji językowej dopiero wczoraj, a ja mam go bezpośrednio od polskiego wydawcy no, ale wiadomo, profilaktycznie lepiej napisać, że nic specjalnego mi już tak mówili niektórzy ŚJ, zanim jeszcze ten film został dokończony i zanim ujrzał światło dzienne, oni już wiedzieli, prorocy |
_________________ "Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40
Blog ¤¤¤ YouTube ¤¤¤ Chomik ¤¤¤ Słowo Nadziei |
|
|
|
 |
Bob
|
Wysłany: 2013-05-23, 12:46
|
|
|
Hardi napisał/a: |
ciekami mnie czy go widziałeś, w co szczerze wątpię, bo film został skończony w pl wersji językowej dopiero wczoraj, a ja mam go bezpośrednio od polskiego wydawcy no, ale wiadomo, profilaktycznie lepiej napisać, że nic specjalnego mi już tak mówili niektórzy ŚJ, zanim jeszcze ten film został dokończony i zanim ujrzał światło dzienne, oni już wiedzieli, prorocy |
Widziałem go już wczoraj, więc tym bardziej możliwe było obejrzenie go dzisiaj
Znaczna część filmu traktuje o aspektach organizacyjnych i historii skoncentrowanej na osobach kolejnych prezesów Towarzystwa Strażnica.
Hardi napisał/a: | Co najważniejsze, prezentuje się tutaj zdrową naukę |
Od 53 minuty już tylko wizja Prawdy w wydaniu baptystycznym - z oczywistych względów stojąca w opozycji do wierzeń Świadków Jehowy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|