|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Duch resocjalizacji |
Autor |
Wiadomość |
Pietnas
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
|
Wysłany: 2018-01-07, 21:00 Duch resocjalizacji
|
|
|
Opisano i przedstawiono tam (nieważne gdzie) parędziesiąt mocno wytatuowanych osób, opisano w tytule między innymi takim zdaniem: ""Osoby, które zobaczycie na zdjęciach to zresocjalizowani członkowie gangów." Potem ta sama osoba już bez tatuażu, usunięty.
"Zresocjalizowani" - tym jednym słowem, kłamliwy duch przypisał ten sukces człowiekowi.
Ja jestem skłonny twierdzić, że w każdym tamtym przypadku jako pierwszy musiał zaingerować sam Bóg, człowiek jedynie nie przeszkadzał lub wspomógł (i to jest z Boga) że osiągnięto taki rezultat/wynik. |
_________________ Biblię napisali lidzie którzy spotkali Boga. Pisali dla swojego pokolenia wprawdzie, ale my współcześni korzystamy z tego Słowa, zwłaszcza chrześcijanie.
www.pozdrowienie.vgh.pl |
|
|
|
 |
karol210

|
Wysłany: 2018-01-07, 21:41
|
|
|
Resocjalizacja to rzeżbienie w gównie
Polityka to mieszanie w gównie
Apropos tylko duch tzw wlasna świadomość bycia tzn chęć bycia lepszym zmieni...po prostu pomyslec lub powiedziec CHCE być lepszym czlowiekiem - wystarczy....no i czynic lepiej... |
_________________ Refleksja:
https://youtu.be/zfusL3xTKn4
http://m.ulub.pl/wojxsP7O...mnie-przyjmiesz |
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7856 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2018-01-07, 23:34
|
|
|
karol210 napisał/a: | CHCE być lepszym czlowiekiem - wystarczy....no i czynic lepiej... |
Do Królestwa Bożego wchodzisz na Bożych warunkach a nie na swoich własnych.
Rz 2:18 Cytat: | "pouczony Prawem znasz Jego wolę i umiesz rozpoznać, co lepsze," |
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
karol210

|
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7856 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2018-01-14, 11:07
|
|
|
karol210 napisał/a: | Ja sie boję każdego grzechu mi tego nie mów. |
Nie trzeba się bać ,tylko prosić w imię Jezusa o uwolnienie od grzechów.
Z własnej woli grzeszymy i z własnej woli rezygnujemy z czynienia zła bliźniemu.
1J 4:20 Cytat: | kto nie miłuje brata swego, którego widzi, nie może miłować Boga, którego nie widzi. |
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|