Reinkarnacja a zmartwychwstanie |
Autor |
Wiadomość |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3027 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-06-13, 12:44
|
|
|
Jezeli celem jest gloszenie Ewangelii po calej Polsce,to nie robi sie tego od Warszawy do Lodzi,tylko faktycznie po calym kraju.Natomiast jesli sie wraca do domu,to wybiera sie droge najkrotsza. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 68 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4079
|
Wysłany: 2020-06-13, 12:59
|
|
|
booris napisał/a: | Jezeli celem jest gloszenie Ewangelii po calej Polsce,to nie robi sie tego od Warszawy do Lodzi,tylko faktycznie po calym kraju.Natomiast jesli sie wraca do domu,to wybiera sie droge najkrotsza. |
Jeszcze nie spotkałam żadnego badacza głoszącego cokolwiek.
W ogóle bardzo trudno zorientować się co tak naprawdę głoszą poszczególne denominacje, a już takie kontrowersyjne, jak badacze czy świadkowie, to nie mówią wprost właściwie niczego. Wszystko jakoś zaciemnione i dwuznaczne. A taka forma sama w sobie musi budzić nieufnośc. |
|
|
|
 |
Krystian

Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 50 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4197
|
Wysłany: 2020-06-13, 13:04
|
|
|
wuka napisał/a: | Jeszcze nie spotkałam żadnego badacza głoszącego cokolwiek. |
Przestań bredzić.
Henryk jest Badaczem i na tym forum głosi ewangelię. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
 |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-06-13, 13:20
|
|
|
Krystian napisał/a: | wuka napisał/a: | Jeszcze nie spotkałam żadnego badacza głoszącego cokolwiek. |
Przestań bredzić.
Henryk jest Badaczem i na tym forum głosi ewangelię. |
TO, co tu prezentuje badacz Henryk nazywasz głoszeniem Ewangelii? Widocznie się nie znam.
A powiedz mi ilu ludzi "nawrócił" w taqki sposób głosząc?
Ile osób spośród ponoć "zagubionych" dusz akurat tu trafia?
Śmiem twierdzić, że jest to głoszenie muzom a sobie i jedynie dla uspokojenia własnego ego.
Moim zdaniem, jak ktoś coś (cokolwiek) głosi, to musi od początku do końca jasno i jawnie przedstawiać wszystkie punkty tematu i odpowiedzieć również w sposób jasny na każde pytanie zadane przez zainteresowanych tematem.
Tu nie spełnia się żadnego z tych warunków.
Więc chyba jednak ty bredzisz i się jedynie podlizujesz, aż mdłości biorą. |
|
|
|
 |
Krystian

|
Wysłany: 2020-06-13, 13:54
|
|
|
wuka napisał/a: | TO, co tu prezentuje badacz Henryk nazywasz głoszeniem Ewangelii? |
Tak, ma dużą wiedzę biblijną w przeciwieństwie, do Ciebie.
wuka napisał/a: | A powiedz mi ilu ludzi "nawrócił" w taqki sposób głosząc? |
Myślę, że dużo
wuka napisał/a: | Więc chyba jednak ty bredzisz i się jedynie podlizujesz, aż mdłości biorą. |
Mdłości to biorą na Ciebie
Ja nikomu się na tym forum nie podlizywałem się.
Ty masz ze sobą problem. |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
 |
Ostatnio zmieniony przez Krystian 2020-06-13, 13:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-06-13, 13:55
|
|
|
wuka napisał/a: | W ogóle bardzo trudno zorientować się co tak naprawdę głoszą poszczególne denominacje, a już takie kontrowersyjne, jak badacze czy świadkowie, to nie mówią wprost właściwie niczego. Wszystko jakoś zaciemnione i dwuznaczne. A taka forma sama w sobie musi budzić nieufnośc. |
Dlatego wylądowałaś tam gdzie jesteś. Mnóstwo ludzi dobrze rozumie co głoszą ŚJ. I mnóstwo ludzi nimi zostaje.
Jeśli Ty nie rozumiesz, to nie oznaka tego, że zaciemnione i dwuznaczne.
Kiedyś próbowałem cokolwiek tobie wyjaśniać, bo poruszałaś ten wątek. Jednak to nic nie daje.
Co ja na to mogę? Nic.
A właściwie to mogę tylko poradzić: zresetuj to wszystko co wiesz i zacznij od początku. Ale rzetelnie, konkretnie i bez teorii spiskowych. Wytrwale i cierpliwie, bez 'ucinania' tematu po dwóch postach na zasadzie: a kto tam wie...? No bo jednak ludzie wiedzą, tylko Ty nie wiesz? A możesz |
_________________ Oszołomstwu mówię NIE! |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2020-06-13, 13:57
|
|
|
Krystian napisał/a: | Ty masz ze sobą problem. |
Zmieniłes zawód? Bobo napisał/a: | zacznij od początku. |
Dziękuję zaradę. Gdzie ja wylądowałam? Cały czas jestem tu, a lądowac będę, jak granice otworzą. Może w lipcu. Jeszcze zatęsknisz. Te dni kiedy się nie odzywałam jakoś tematów biblijnych nie przybyło, a ponoć to ja rozwalam wszystko. Było milczenie. No chyba że toma wklejki uznajecie za podniecające dyskusje biblijne...rajcuje was kościół katolicki i nic więcej. To jedyne co godzi wszystkie odłamy - dowalić katolom |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-06-13, 14:08
|
|
|
booris napisał/a: | Jezeli celem jest gloszenie Ewangelii po calej Polsce,to nie robi sie tego od Warszawy do Lodzi,tylko faktycznie po calym kraju |
Coś w tym jest. ŚJ właśnie tak starają się robić. Wszędzie ich zobaczysz. |
|
|
|
 |
Bobo

|
Wysłany: 2020-06-13, 14:15
|
|
|
wuka napisał/a: | Jeszcze zatęsknisz. |
Cały czas tęsknię! Przecież jestem Twoim fanem! |
|
|
|
 |
Krystian

|
Wysłany: 2020-06-13, 15:01
|
|
|
wuka napisał/a: | Zmieniłes zawód? |
Cały czas mam taki sam |
 |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2020-06-13, 15:03
|
|
|
wuka napisał/a: | A powiedz mi ilu ludzi "nawrócił" w taqki sposób głosząc? |
A gdyby tak zajrzała do ewangelii, przeczytała ze trzy razy, albo i ze siedemdziesiąt:
Mt 24:14 bt2 "A ta Ewangelia o królestwie będzie głoszona po całej ziemi na świadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec."
Czy ktokolwiek widzi tu cel- nawrócenie świata? :aaa:
Dzisiejsze opowiadanie radosnej nowiny ma świadczyć w przyszłości innym, o tym że byli tacy, którzy wierzyli i ufali Zbawcy w Jego słowa.
A świat niech dziś nawracają inni. |
|
|
|
 |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3027 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2020-06-13, 15:05
|
|
|
Bobo napisał/a: | booris napisał/a: | Jezeli celem jest gloszenie Ewangelii po calej Polsce,to nie robi sie tego od Warszawy do Lodzi,tylko faktycznie po calym kraju |
Coś w tym jest. ŚJ właśnie tak starają się robić. Wszędzie ich zobaczysz. |
Tylko ze my tu nie piszemy o gloszeniu,a o najkrotszej drodze z Warszawy do Lodzi,ze skrotem przez Wroclaw. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
 |
Henryk
|
Wysłany: 2020-06-13, 15:41
|
|
|
booris napisał/a: | Tylko ze my tu nie piszemy o gloszeniu,a o najkrotszej drodze z Warszawy do Lodzi,ze skrotem przez Wroclaw. |
Tylko jak ma się Wrocław do reinkarnacji? |
|
|
|
 |
RN

Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5125 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2020-06-13, 17:31
|
|
|
Henryk napisał/a: |
Tylko jak ma się Wrocław do reinkarnacji? |
A tak się ma, że jeszcze za okupacji niemieckiej był to Breslau, a po wyzwolenie i powrocie ziem odzyskanych, reinkarnował na Wrocław. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
 |
kansyheniek

Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 2459 Skąd: Kleve,Niemcy
|
Wysłany: 2020-06-13, 19:08
|
|
|
A jeszcze wcześniej za okupacji czeskiej która to miasto założyła to były narodziny? |
_________________ "NIE JEST WAŻNE KTO MA RACJĘ,ALE CO JEST RACJĄ!!!" |
|
|
|
 |
|