|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Przesunięty przez: Anna01 2014-05-05, 20:59 |
Chrześcijaństwo do góry nogami ? |
Autor |
Wiadomość |
janwisniewski68
Droga prawdy

Pomógł: 25 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2014-10-13, 16:41
|
|
|
KobietaZMagdali napisał/a: | sewen napisał/a: | Chodziłem do KRK tyle lat ile Ty dzisiaj masz.
Nie od niedzieli .
Dopiero gdy poznałem Boże Słowo , Đuch Święty przekonał mnie ,że to co robiłem to było bałwochwalstwo. |
Słowo chodziłem jest tu kluczowe. Ja chodziłam 9 lat na angielski i słowa nie potrafię zamienić w tym języku. Cieszę się, ze poznałeś Słowo Boże jednak nie wiem jaki duch przekonał Cię, że masz prawo osądzać czyjąś relację z Jezusem. Przykro mi, że nie potrafiłeś jej nawiązać, ale nie mierz innych swoją miarą |
Kościół katolicki [budynek] to świątynia bożków bo są w nim bożki !!!!
Cytat: | Dopiero gdy poznałem Boże Słowo , Đuch Święty przekonał mnie ,że to co robiłem to było bałwochwalstwo. |
ze mną było tak samo jak wyżej
(14) Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóż bowiem na wspólnego sprawiedliwość z niesprawiedliwością? Albo cóż ma wspólnego światło z ciemnością? (15) Albo jakaż jest wspólnota Chrystusa z Beliarem lub wierzącego z niewiernym? (16) Co wreszcie łączy świątynię Boga z bożkami? Bo my jesteśmy świątynią Boga żywego - według tego, co mówi Bóg: Zamieszkam z nimi i będę chodził wśród nich, i będę ich Bogiem, a oni będą moim ludem. (17) Przeto wyjdźcie spośród nich i odłączcie się od nich, mówi Pan, i nie tykajcie tego, co nieczyste, a Ja was przyjmę (18) i będę wam Ojcem, a wy będziecie moimi synami i córkami - mówi Pan wszechmogący.
(2 list do Koryntian 6:1-18, Biblia Tysiąclecia) |
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7857 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2014-10-14, 11:53
|
|
|
sewen napisał/a: | Dopiero gdy poznałem Boże Słowo , Ðuch Święty przekonał mnie ,że to co robiłem to było bałwochwalstwo.
Dziś wiem ,że KRK to organizacja polityczno- ekonomiczna mająca za cel przedłużenie Imperium Rzymskiego. |
https://www.youtube.com/watch?v=p3sUmshmfGQ
Pozdrawiam |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
meritus
meritus
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 4350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2014-11-10, 16:52
|
|
|
Dziwna sprawa, bo w Kościele katolickim Boską cześć oddaje się tylko Bogu. |
|
|
|
 |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2014-11-10, 17:02
|
|
|
Kogo masz na ołtarzach i do kogo się modlisz będąc w kościele? |
|
 |
meritus
meritus
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 4350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2014-11-10, 20:13
|
|
|
Po co zadajesz pytanie pod odpowiedzią? |
|
|
|
 |
viktor
z duchem wiary
|
Wysłany: 2014-11-13, 19:06
|
|
|
Witam.
Mam pytanie dotyczące tytułu wątku.
Czy "...chrześcijaństwo do góry nogami.." Jest w pozycji zawieszonej męczęńsko głową w dół?
A może leży na plecach z nogami do góry?
Ta niejasność może dręczyć umysły!
Pozdrawiam.
Viktor. |
|
|
|
 |
janwisniewski68
Droga prawdy

Pomógł: 25 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
Wysłany: 2015-10-29, 15:10
|
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|