"Twoja szyja jest jak wieża z kości słoniowej, twoje oczy jak stawy w Cheszbonie, przy bramie Bat-Rabbim. Twój nos jak baszta Libanu, która patrzy w stronę Damaszku."
To są komplementy czy wytykanie wad anatomicznych

Moderatorzy: booris, kansyheniek, Bobo, Junior Admin, Moderatorzy
Komplementy. To poezja i odnoszenie się do znanych autorowi pięknych rzeczy.RN pisze:PIEŚŃ NAD PIEŚNIAMI 7.5. BIBLIA WARSZAWSKA
"Twoja szyja jest jak wieża z kości słoniowej, twoje oczy jak stawy w Cheszbonie, przy bramie Bat-Rabbim. Twój nos jak baszta Libanu, która patrzy w stronę Damaszku."
To są komplementy czy wytykanie wad anatomicznych
No wypraszam sobie. Ja jeste duża kobieta, wysoka i kiedyś miałam proporcje i sylwetkę modelową. (z akcentem na "kiedyś"booris pisze:Moze to po prostu duza kobieta byla.
I słusznie. Ja bym na twoim miejscu od razu spakowała walizkę, bo na tej wycieraczce mógłyś do samego rana nie przeżyćbooris pisze:Dzisiaj,gdybym swojej kobiecie powiedzial,ze jej pupa jest jak rotunda raclawicka,a szyja jak National Monument w Amsterdamie,to w pape bym nie dostal,ale najblizsza noc z wlasnego,nieprzymuszonego wyboru,wolalbym spedzilc na wycieraczce.
Jeśli według Ciebie to list od Boga, to zastanów się, czy nie powinieneś wziąć tabletek.Listek pisze:Jeśli zrozumiemy,że PNP to list Boga do Jego Oblubienicy to wszystko pasuje.
Marius Bienius- to forum jest o Biblii. Ma to nawet w nazwie.Marius Bienius pisze:Jeśli według Ciebie to list od Boga, to zastanów się, czy nie powinieneś wziąć tabletek.
OK, poniosło mnie, przepraszam Listka wszem i wobec za swój naganny język.Henryk pisze:Marius Bienius- to forum jest o Biblii. Ma to nawet w nazwie.Marius Bienius pisze:Jeśli według Ciebie to list od Boga, to zastanów się, czy nie powinieneś wziąć tabletek.
Piszą tu ludzie kpiący z niej, jak i wierzący że słowa w niej zapisane są prawdą i wskazówką na życie.
Jednak kpienie z ludzi i obrażanie ich powinno być już wreszcie zakazane i karane warnami.
Potraktuj to poważnie!