Słowo boże

Rozważania nad tekstami biblijnymi, zagadnienia doktrynalne, takie jak Trójca, nieśmiertelność duszy

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Słowo bożę

Biblia jako pismo natchnione
2
50%
Chrystus zmartwychwstały, jako nowe przymierze i ten który dopełnił prawo i proroków
2
50%

Liczba głosów: 4

kmen112

Słowo boże

Post autor: kmen112 »

Tak jak pytanie w temacie, słowo boże jest dla was Biblią jako pismem natchnionym, czy też słowem bożym jest dla was Chrystus zmartwychwstały?

krecik

Post autor: krecik »

Myślę że pytania w ankiecie są niejasne -dziwne. Dlatego też nie biorę w niej udziału.
kmen112 pisze:Tak jak pytanie w temacie, słowo boże jest dla was Biblią jako pismem natchnionym, czy też słowem bożym jest dla was Chrystus zmartwychwstały?
Pomimo tego odpowiem.
Dziwne że słowo "BIBLIA" piszesz z dużej litery, zaś już "SŁOWO BOŻE" z małej. Zastanawia mnie co powoduje Twoje dylematy?
Bóg wymaga od człowieka najpierw wiary, a następnie poznawania, dochodzenia i badania. Czyli jak najbardziej używania intelektu. Sądzę że najistotniejsze jest poznanie Osoby Bożej tzn. Jezusa Chrystusa. Wówczas pytania tego typu jakie zadajesz, wyjaśnią się same. Oczywiście bez pomocy Ducha Świętego, poznanie Niewidzialnego jest niemożliwe. Dlatego niezbędna jest początkowa choć malutka wiara. Nasze doczesne zrozumienie siłą stanu rzeczy jest ograniczone...
Dziękuję Bogu za każdego uczestnika forum takiego jak to, bo dowodzi to istnienie pragnienia poznania Boga. Zwłaszcza że żyjemy w przededniu wielkich globalnych zmian. Mam na myśli nagłe pochwycenie ludzi oczekujących Zbawiciela, następnie Jego przyjście i wylanie zapowiadanego gniewu...
Może czytający te słowa uśmiechają się w sercu, lecz to co zapowiada Biblia, wypełni się.
Błogosławieni, którzy są zaproszeni na weselną ucztę Baranka. OBJ.19:9

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje teologiczne”