A co- Lady- zmienia?ShadowLady86 pisze:Nie polaryzacja, ale przeciwna polaryzacja, jak pisze nowa użytkowniczka.
Czy istnieje dodatnia polaryzacja Dobra?

Polaryzacją Dobra jest zawsze Zło.
Moderatorzy: kansyheniek, Bobo, booris, Junior Admin, Moderatorzy
A co- Lady- zmienia?ShadowLady86 pisze:Nie polaryzacja, ale przeciwna polaryzacja, jak pisze nowa użytkowniczka.
EWANGELIA JANA 12. 40. BIZTBJachu pisze:Coby nie mówić, Zbawienie wszystkim dane jest,ale nie wszyscy skorzystają z Jego dzieła.
Nieziem pisze: ↑14 wrz 2022, 13:30To topienie polega na tym, że się żyje życiem tego świata. Nie robiąc nic, ostatecznie się utopisz. Wyciągnięta dłoń Pana Jezusa jest po to abyś uniknął utopienia. To jest Twoja część dzieła zbawienia. Łapiesz, wciąga Cię, wprowadza na zielone pastwiska. Bo On nikogo na siłę nie zabiera, nikogo nie zmusza do kochania. Ale też tych co się nie zdecydują, nie przytapia.
Jaka Twoja wola taka Twoja dola. Chcesz czy nie chcesz? Uważam, że warto chcieć. Warto zaufać Panu.
Wrogowie Pana Jezusa-kim są (tak konkretnie), że oczekujesz aby się potopili? Przecież Bóg chce aby WSZYSCY się opamiętali i nawrócili! Jak się ktoś topi, to się smucę, a nie cieszę, że "wróg" Boga skonał. Nie jestem niczyim sędzią, bo i niczyim Panem nie jestem.
"Najmniejsi" to np. kobiety i dzieci dzikich plemion, którzy byli bestialsko mordowani np. przez Mojżesza. Ale raczej odrzucisz moją odpowiedź, bo inaczej by wyszło, że Mojżesz był wrogiem Pana, przynajmniej według Twojej definicji, a tak przecież nie uważasz.DonCicio pisze: ↑20 wrz 2022, 22:48
"Następnie powie do tych po swojej lewej stronie: 'Przeklęci, odejdźcie ode mnie w ogień wieczny (...) on im odpowie: 'Wiedzcie, że czego nie zrobiliście dla jednego z tych najmniejszych, tego nie zrobiliście dla mnie'. I ci zostaną bezpowrotnie zgładzeni, a prawi będą żyć wiecznie" (Mat 25:41-46)
Wiesz kim ci "najmniejsi"? Tym "najmniejszym" wrogowie Pana wyrządzają krzywdę i nimi gardzą. Znajdź odpowiedź kim są prawi z 46 wersetu, a dowiesz się kto jest wrogiem Jezusa a kto Jego przyjacielem! (Jan 15:14,15)
Zbawienie to również wybawienie ludzi przez Boga.