Co się stało nabrałeś wody w usta że tak głupkowato odpisujesz?APF pisze:Nie mogę.
Dałeś mi ignora
Napiszę, a ty nie przeczytasz.
Bez sensu
Transfuzja krwi-pogląd biblijny / Transfuzja-ukrywane fakty
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
-
taka prawda
- bartek212701
-
APF
-
taka prawda
- Hardi
- Kontakt:
taka prawda i bioslawek, zarzucali mi kłamstwo itd. gdy wkleiłem fotki "ofiar TS" (dzieci, które umarły bo odmówiły transfuzje), oczywiście nie otrzymałem żadnego dowodu, że to kłamstwo, taka prawda zarzucił mi również życie w kłamstwie, czyli mnie pomówił, sprawdźmy jednak czy to było kłamstwo czy nie, najlepiej zajrzeć do samego źródła czyli do literatury TS
Przebudźcie się! 8 czerwca 1994

Przebudźcie się! 8 czerwca 1994
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 19:11 przez Hardi, łącznie zmieniany 1 raz.
"Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40
-
taka prawda
I co to ma dowodzić ?
Czyja to byłą decyzja ?
Jakby to była ślepa wiara to w obliczu śmierci każdy człowiek by robił wszystko by ocalić swe życie.
Hiob jakby nie miał wiary także by odwrócił się od Boga w trakcie prób.
A teraz sobie panie Hardi poczytaj swoje posty i manipulację którą w nich stosowałeś dobrze?
Czyja to byłą decyzja ?
Jakby to była ślepa wiara to w obliczu śmierci każdy człowiek by robił wszystko by ocalić swe życie.
A teraz sobie panie Hardi poczytaj swoje posty i manipulację którą w nich stosowałeś dobrze?
- bartek212701
taka prawda, Hiob nie był podporządkowany CK tylko Bogu i zawsze o tym wiedział.Te ofiary były pod presją otoczenia zapewne jak w większości teraz,albo zabronili im rodzice tak jak własnie z Sądzie Rodzinnym[pod koniec ojciec uległ matce i bedzie transfuzja
]
Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
-
taka prawda
- bartek212701
-
APF
Oczywiście, że się nadają. Tak samo jak twoje, teokratyczny chłopczykutaka prawda pisze:I mam pytanie do Pana Hardiego czy posty APF nie nadają się do kosza?APF pisze:Nie wnikam co w sobie tolerujesz
Co taki prześmiewca wnosi do tego forum?
APF teraz już na prawdę przeginasz ! Co to w ogóle za zwrot "teokratyczny chłopczyku"??? !!!. Można tolerować Twoje .... niby żarty, ale naśmiewanie się w ten sposób innych, to już niesmaczne. Traktuj to jako ostrzeżenie słowne, następny Twój "wyskok" i zakaz pisania..Anna01
Jeśli ktoś pisze pod moim adresem:
Jakieś homoniewiaodomo byle co?
Sam widzisz trudno się rozmawia z kimś kto nie wiadomo czym jest.
- to wydaje mi się, że moje reakcje słowne są stosowne, a nawet zadziwiająco eleganckie
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 19:42 przez APF, łącznie zmieniany 2 razy.
stałe pozbawienie prawa do pisania na forum
-
APF
Ale uwaga ! To jest na temat !
http://kobieta.onet.pl/43,304,1508378,1 ... kiosk.html
http://kobieta.onet.pl/43,304,1508378,1 ... kiosk.html
stałe pozbawienie prawa do pisania na forum
- Eutychus
A jeśli kto o swoich, zwłaszcza o domowników nie ma starania, ten zaparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego. [1 Tym 5:8]
[you] Kim byś się okazał, Gdyby ON, Który Jest Najwyższym Sędzią, Sądził tak ciebie, jak ty sądzisz? (W.Sz.)
[you] Czy śmiertelnik może być sprawiedliwszy niż Bóg, a człowiek czystszy niż jego Stwórca? (Hi 4:17)
- Hardi
- Kontakt:
Ja tylko wkleiłem fotki, a ty uznałeś je za kłamstwo, sam przecież napisałeś: Powielasz kłamstwo i żyjesz w kłamstwie podając te rysuneczkitaka prawda pisze:I co to ma dowodzić ?
Czyja to byłą decyzja ?
Teraz kombinujesz i manipulujesz, aby tylko nie przyznać się do błędu i do jawnego pomówienia.
Twoje pomówienia i manipulacje na mnie nie działająBobo pisze:No właśnie... to daje Hardiemu luźne tłumaczenie z ang na polskiHardi pisze:Trochę pogrzebałem i okazuje się, że Ania nie uprawia tutaj bajkopisarstwa. W The Times z 14 czerwca 2000 jest artykuł Ruth Gledhill zatytułowany "U-turn on blood transfusions by Witness" czyli na PL "Odwrót w poglądach na transfuzje krwi u Świadków", jest tam mowa o tym, że CK zmieniło podejście do wykluczania osób, które poddały się transfuzji, zostały nawet rozesłane w tej sprawie listy do starszych zboru. Od tej chwili sprawa transfuzji ma być sprawą indywidualną, przedstawiciel ŚJ w Wielkiej Brytanii Paul Gillies skomentował to, że transfuzja krwi nie będzie już kwestią zasadniczą "core value" w nauczaniu Świadków, a osoba, która się podda transfuzji nie będzie wykluczona lecz można ją traktować jako będących "w dystansie od organizacji". Geofrey Unwin, były Świadek Jehowy, którego wypowiedź również została zacytowana przez Times jest tym nowym światłem trochę oburzony, ponieważ jak powiedział "pamiętam czasy gdy wykluczano z organizacji za samo kwestionowanie nauki o transfuzji, nie mówiąc już o jej dokonaniu, nie jedna osoba przypłaciła to życiem, a teraz okazuje się, że ich śmierć była bezsensowna i niewymagana" (luźne tłumaczenie z ang, na pl)
Daj to komuś do przetłumaczenia ale porządnie, bo kity wciskasz ludziom.
Zmiana polegała na tym, że kto przyjął transfuzję jest nie tyle wykluczony (jesli oczywiscie nie okazuje skruchy) co swoja postawą sam sie odłączył. Co tutaj przetłumaczyłeś na: "w dystansie od organizacji" chyba googlowym, tępym tłumaczem
Co w konsekwencji... nic nie zmienia![]()
Ileż to razy muszę powtarzać: Hardi... czytaj dokładnie
"Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40
-
taka prawda
hahahaha nie no Panie Hardi ja uznałem historię a nie fotki za kłamstwo a szczególnie to jak to przedstawiono..ze strony z której to skopiowałeś.Hardi pisze:Ja tylko wkleiłem fotki, a ty uznałeś je za kłamstwo, sam przecież napisałeś: Powielasz kłamstwo i żyjesz w kłamstwie podając te rysuneczki
Teraz kombinujesz i manipulujesz, aby tylko nie przyznać się do błędu i do jawnego pomówienia.
Dobra kończę bo szkoda mi czasu na zabawę w stylu "moja piaskownica jest lepsiejsza".
Masz rację Panie Hardi i tylko rację i napisz podspodem posta byś miał ostatnie zdanie nie zapomnij.